گزارش تازهای از وزارت خارجه آمریکا نشان میدهد که برخی از مهاجران افغان که در ۱۹ ماه گذشته به آمریکا انتقال یافتهاند، دردسرهای زیادی برای سازمانهای مهاجرتی این کشور ایجاد کردهاند.
شبکه تلویزیونی فاکسنیوز به نقل از دفتر بازرس کل وزارت خارجه امریکا، گزارش داده است که سازمانهای کمک به مهاجران افغان، از نژادپرستی، تبعیض جنسیتی و آزار لفظی برخی از مهاجران شکایت کردهاند. سازمانهای مهاجرتی آمریکا در فاصله ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ در مجموع حدود ۷۲ هزار مهاجر افغان را برای اسکان مجدد حمایت کردند. اما این همکاری و حمایت از مهاجران، چالشهایی نیز داشته است. سازمانهای مهاجرتی بیشترین چالشی را که با آن مواجه بودهاند، رفتار نامناسب مهاجران توصیف کرده و آن را ناشی از ناآشنایی برخی از مهاجران افغان با فرهنگ و جهتگیری فرهنگی در آمریکا دانستهاند. برای نمونه، تعدادی از کارمندان این سازمانهای مهاجرتی، تبعیض جنسیتی یا نژادپرستی در رفتار مهاجران احساس کردهاند. شماری از این سازمانها همچنین گفتهاند که برخی از افغانها حاضر نبودند با مدیران زن برای بررسی پروندههای خود همکاری کنند، یا تمایلی به همکاری با اقلیتهای نژادی نیز نداشتهاند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
بنا به این گزارش، تعدادی از مهاجران افغان نیز توقعهای بسیار بالایی از سازمانهای مهاجرتی داشتهاند. در حالیکه سرانه کمکهزینه برای هر مهاجر افغان ۲۲۷۵ دلار بوده که ۱۲۲۵ دلار آن به صورت مستقیم به آنان پرداخت میشده، برخی از مهاجران خواهان کمکهای بیشتر و طولانیتر بودهاند. آنان به سازمانهای مهاجرتی گفتهاند که شنیدهاند به هر مهاجر مبلغی تحت عنوان «خوشآمد» پرداخت میشود، و خواستار دریافت آن شدهاند. عده دیگری از مهاجران نیز در مورد مسکن توقعهای بیش از توان سازمانهای مهاجرتی داشتهاند و خانههایی را که این سازمانها برای آنان در نظر گرفته بودند، رد کردهاند. شماری از مهاجران که دارای تحصیلات عالی و موقعیتهای شغلی بهتری در افغانستان بودهاند، توقع داشتند که در آمریکا نیز بر اساس تخصص و موقعیت شغلی قبلی در افغانستان، شغلی برای آنان پیدا شود.
این سازمانها به دولت فدرال آمریکا توصیه کردهاند که پیش از انتقال مهاجران افغان به آمریکا، به آنان در زمینه فرهنگ، چگونگی خودکفایی، مدیریت انتظارات مهاجران، انتقال توقعات مردم آمریکا از مهاجران، و ارزشهای جنسیتی و نژادی مشاوره داده شود تا با این مسایل آشنا شوند. با این حال، به گزارش فاکسنیوز، رویکرد این گزارش بازرس کل وزارت خارجه آمریکا در قبال مهاجران افغان، مثبتتر از گزارش پیشین بوده است. در گزارشهای قبلی بازرسان کل در بخشهای مختلف و به صورت کلی، روند تخلیه افغانها اشتباه و نادرست ارزیابی شده است.
در حال حاضر نهادهایی که بیرون از آمریکا، مسئولیت تنظیم برنامه انتقال مهاجران پذیرفتهشده افغان را به این کشور بر عهده دارند، کلاسی به نام «آشنایی فرهنگی» به مهاجران ارائه میکنند. این کلاس آموزشی معمولا پس از خاتمه یافتن روند انتقال و آماده شدن مهاجران برای پرواز به آمریکا برگزار میشود. اما به نظر میرسد که این کلاسها هم نمیتواند همه مهاجران را با فرهنگ آمریکا کاملا آشنا کند. دلیل اصلی این مشکل، این است که بخش عمده مهاجران افغان را افرادی تشکیل میدهند که سواد چندانی ندارند. آنان با مفاهیمی که برای آنان توضیح داده میشود، کاملا بیگانهاند. برای مثال، برابری زنان و مردان در آمریکا برای بسیاری از مهاجران افغان هنوز جا نیفتاده است. بسیاری از آنان، زنان و دختران خود را همچنان در چهارچوب خانه زندانی کردهاند و به آنان اجازه نمیدهند از خانه بیرون روند.
البته بازرس کل وزارت خارجه آمریکا این نکته را نیز از نظر دور نداشته است که برخی از این ناهنجاریها، ناشی از مشکلاتی است که مهاجران به دلیل جنگ به آنها دچار شدهاند.