استاندار پیشین طالبان در کنر در پاکستان هدف حمله مسلحانه قرار گرفت

عثمان ترابی شهروندی پاکستان را دارد و مدتی است در شهرستان باجور زندگی می‌کند

عثمان ترابی اصالتا اهل استان کنر است و شهروندی پاکستان و افغانستان را داردــ خبرگزاری باختر

حاجی محمد عثمان ترابی، استاندار پیشین طالبان در کنر، روز چهارشنبه ۲۳ فروردین، در شهرستان باجور ایالت خیبرپختون‌خوا پاکستان هدف یک حمله مسلحانه قرار گرفت. بر اساس گزارش‌های منتشر شده در رسانه‌های پاکستانی، ترابی از این حمله جان سالم به در برد، اما یک محافظ او کشته شد.

عثمان ترابی اهل استان کنر است و شهروندی پاکستان و افغانستان را دارد. او تا پیش از سلطه طالبان بر افغانستان، فرمانده عمومی طالبان در استان کنر بود و در حملات علیه داعش خراسان نقش مهمی داشت. ترابی پس از ۱۵ اوت ۲۰۲۱ و با فروپاشی دولت پیشین، حدود چهارماه  استاندار طالبان در کنر بود و پس از آن برکنار شد.

گفته می‌شود عثمان ترابی از چهره‌های نزدیک به سازمان اطلاعات نظامی پاکستان (آی‌اس‌آی) است و برکناری او از استانداری طالبان در کنر با ابراز خشنودی اعضای تحریک طالبان پاکستان مواجه شد. برخی اعضای این گروه در فضای مجازی نوشتند که حضور حاجی عثمان ترابی در مسند استانداری به نفع جهاد در افغانستان و پاکستان نیست و او را انتخاب خوبی نمی‌دانستند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

استان کنر در شرق افغانستان با ایالت خیبرپختون‌خوا پاکستان هم‌مرز است. طالبان افغانستان در جریان ۲۰ سال جنگ با دولت‌های پیشین افغانستان، به دلیل کنترل ضعیف بر مرزها، آزادانه بین دو کشور تردد می‌کردند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد ژوییه ۲۰۲۲، گزارش داد که حدود چهار هزار و ۵۰۰ تن از اعضای تحریک طالبان پاکستان در افغانستان‌اند و بسیاری از آنان در استان‌های شرق افغانستان پناهگاه دارند. ارتش پاکستان آوریل ۲۰۲۲ در بخش‌هایی از کنر و خوست حمله هوایی انجام داد و ادعا کرد مخفیگاه‌های تحریک طالبان پاکستان را هدف قرار داده است.

در ماه‌های اخیر، شماری از اعضای تحریک طالبان پاکستان در استان‌های شرق افغانستان در حملات مختلف از جمله انفجار مین، ترورهای هدفمند و حمله هوایی نیروهای پاکستانی کشته شدند. با این حال، به دلیل روابط دیرینه میان سازمان‌های شبه‌نظامی فعال در پاکستان و افغانستان، بسیاری از شهروندان پاکستان که در این سازمان‌ها عضوند، کارت شناسایی افغانستان هم دارند تا هنگام نیاز از آن برای پناه بردن به خاک افغانستان استفاده کنند. بسیاری از شبه‌نظامیان افغان هم که در ۲۰ سال گذشته در خاک پاکستان پناه می‌گرفتند، کارت شناسایی پاکستانی داشتند. حاجی عثمان ترابی هم یکی از این افراد است که اکنون در شهرستان باجور پاکستان زندگی می‌کند.