اسناد فاششده پنتاگون حاکی از آن است که کره شمالی درباره توان موشکی خود اغراق میکند. بخشی از این اسناد توان موشکی کره شمالی را زیر سوال میبرد.
این در حالی است که کره شمالی روز جمعه ۱۴ آوریل ۲۰۲۳، اعلام کرد یک موشک بالستیک قارهپیمای سوخت جامد را برای اولین بار آزمایش کرده است. خبرگزاری کره شمالی این گزارش را یک روز پس از آن منتشر کرد که همسایگان این کشور متوجه پرتاب یک موشک دوربرد در نزدیکی پیونگیانگ شدند. از آغاز سال ۲۰۲۲ تاکنون، کره شمالی بیش از ۱۰۰ موشک شلیک کرده است. تحلیلگران اعتقاد دارند این آزمایش احتمالا پیشرفتی معنادار در برنامهریزی کره شمالی برای ساخت زرادخانه هستهای است که میتواند بهطور مستقیم ایالات متحده را تهدید کند.
هفته گذشته، صدها سند پنتاگون از رسانههای مجازی سر درآورد، اسنادی که شامل گزارشهای حساس و طبقهبندیشده از جمله درباره تواناییها و نقاط ضعف نیروهای نظامی اوکراین و روسیه است. علاوه بر این، در اسناد مذکور اطلاعاتی درباره متحدان آمریکا از جمله اسرائیل، کره جنوبی، ترکیه، امارات متحده عربی و بریتانیا و همینطور اطلاعاتی در مورد ایران در رسانههای اجتماعی افشا شده است.
به گزارش رویترز، اسناد مرتبط با کره شمالی حاوی اطلاعاتی است در زمینه رزمایش نظامی اخیر پیونگیانگ که هشتم فوریه اجرا شد. بر اساس این اسناد، گفته میشود پیونگیانگ در مورد توان موشکهای بالستیک خود اغراق میکند. کره شمالی ادعا کرده بود که موشکهای بالستیک به نمایش درآمده در این رزمایش به همراه کلاهک هستهای توان حمله به هر نقطه از جهان را دارند.
در رزمایش مذکور که همزمان با هفتادوپنجمین سالگرد تاسیس ارتش کره شمالی برگزار شد، ۱۲ فروند موشک بالستیک به نمایش درآمد.
به گزارش رویترز، در یکی از این اسناد بر این موضوع تاکید شده که کره شمالی در این رزمایش سامانههای غیرعملیاتی را به نمایش گذاشته تا «توان موشکی خود را بیش از آنچه در اختیار دارد به تصویر بکشد». هدف کره شمالی از این اقدام، کاستن از خطر حمله به زرادخانه موشکی این کشور اعلام شده است.
اطلاعات بهدستآمده از اسناد افشاشده پنتاگون همچنین حکایت از آن دارد که بهدلیل محدودیت در آزمایش موشکهای دوربرد و تامین سوخت جامد این موشکها، پیونگیانگ قادر به تجهیز تمامی موشکهای حامل کلاهک هستهای خود نیست.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
کره شمالی از مدتها پیش، برای تامین سوخت موشکهای خود بهدنبال سوخت جامد بوده است. هر سه موشک بالستیک قارهپیمایی که کره شمالی تاکنون آزمایش کرده است، از سوخت مایع تغذیه میشوند.
در همین ارتباط، دسامبر گذشته، کیم یو جونگ، خواهر رهبر کره شمالی، هشدار داد که موشک بالستیک قارهپیمای جدید با سوخت جامد ممکن است در مسیری با برد کامل به سوی ایالات متحده مورد آزمایش قرار گیرد. این در حالی است که مسیر آزمایشهای پیشین موشکهای بالستیک قارهپیمای کره شمالی به سوی دریای ژاپن بود.
اواخر ماه مارس و در راستای تقویت و گسترش زرادخانه نظامی کره شمالی، کیم جونگ اون، به قوای نظامی کشور دستور داد تا تولید «مواد هستهای با درجه تسلیحاتی» افزایش یابد و سلاحهای هستهای قویتری ساخته شود. هدف از این تصمیم، گسترش زرادخانه نظامی این کشور اعلام شده است.
همزمان، رهبر کره شمالی از کلاهک هستهای جدیدی رونمایی کرد. کلاهکی به اندازه کافی قدرتمند، اما کوچکتر از نوع پیشین، که میتوان آن را روی موشکهای بالستیک قارهپیما سوار کرد؛ سلاحی راهبردی که توان هدف قرار دادن مواضعی در ایالات متحده آمریکا، هزاران کیلومتر دورتر و در آنسوی آبها را دارد.
با این همه، برخی تحلیلگران بر این باورند که کره شمالی بهدلیل نداشتن ماهواره نظامی برای شناسایی اهداف مورد نظر، عملا توان تعقیب چنین خواستهای را ندارد.
پیونگیانگ در حال تلاش برای رفع این مانع است. اگرچه هنوز تاریخ مشخصی برای دستیابی به این قابلیت اعلام نشده، اما رسانه دولتی کره شمالی دسامبر گذشته اعلام کرد که این کشور تا اول آوریل ۲۰۲۳ یعنی دو هفته پیش، «آخرین مانع» را برای شناسایی نظامی ماهوارهای از سر راه برمیدارد.