گروه هفت: توسعه برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی هیچ توجیه معتبر غیرنظامی ندارد

حکومت ایران با ارسال تسلیحات برای روسیه و گروه‌های نیابتی همچنان عامل بی‌ثباتی در منطقه است

گروه هفت: حکومت ایران با ارسال تسلیحات برای روسیه و گروه‌های نیابتی همچنان عامل بی‌ثباتی است - Credit Yuichi YAMAZAKI / POOL / AFP

وزرای خارجه کشورهای عضو گروه هفت در پایان نشست سه‌روزه خود در ژاپن بار دیگر تاکید کردند که حکومت ایران نباید هرگز به تسلیحات اتمی دست یابد.

در بیانیه مشترک روز سه‌شنبه ۱۸ آوریل (۲۹ فروردین‌ماه) کشورهای عضو گروه هفت، آشکارا قید شده است که توسعه برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران، هیچ توجیه غیرنظامی معتبری ندارد. 

در این بیانیه مشترک، همچنین از دولت ایران خواسته شده تا به تعهدات بین‌المللی خود از جمله در ارتباط با پیمان منع گسترش تسلیحات هسته‌ای پایبند باشد و به همکاری‌های خود با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز ادامه دهد.

وزرای خارجه کشورهای عضو گروه هفت ضمن اشاره به آخرین یافته‌های کارشناسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، مبنی بر یافتن ذرات اورانیوم بسیار غنی‌شده، حکومت ایران را متهم کردند که به فعالیت‌های هسته‌ای خود به‌طور «خطرناکی» ادامه می‌دهد و به مرحله کاربرد نظامی بسیار نزدیک شده است. 

آخرین برآوردهای کارشناسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نشان می‌دهد حکومت ایران روند غنی‌سازی اورانیوم را تا ۸۳.۷ درصد، پیش برده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

با این حال، در این بیانیه هم کشورهای عضو گروه هفت اشاره کرده‌اند که همچنان ترجیح می‌‌دهند مسئله هسته‌ای جمهوری اسلامی از «مسیرهای دیپلماتیک» حل‌وفصل شود.

وزرای خارجه کشورهای عضو گروه هفت در بخش دیگری از بیانیه روز سه‌شنبه از حکومت ایران خواستند تا به «فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده» خود در منطقه پایان دهد و روند ارسال تسلیحات نظامی به روسیه را متوقف کند. 

در این بیانیه، همچنین بار دیگر حکومت ایران متهم شده‌ است که با انتقال موشک و هواپیماهای بدون سرنشین برای روسیه و گروه‌های نیابتی وابسته به‌خود در منطقه، مفاد قطعنامه‌های شماره ۲۲۳۱ و ۲۲۱۶ شورای امنیت سازمان ملل را نقض کرده است.

کشورهای عضو گروه هفت در بیانیه روز سه‌شنبه خود همچنین ضمن اشاره به توافق سیاسی اخیر میان دولت‌های جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی، از تلاش‌ها و ابتکارات منطقه‌ای و بین‌المللی برای تنش‌زدایی در روابط میان کشورها استقبال کردند. 

بیشتر از جهان