وزارت خزانهداری آمریکا مجموعه تحریمهای تازهای را علیه صنایع هوایی ساخت پهپادهای نظامی حکومت ایران و چند شرکت و نهاد وابسته در کشورهای مختلف وضع کرد؛ مهدی خوشقدم مدیر عامل شركت «پردازان سيستم نماد آرمان» در صدر این فهرست قرار دارد.
یافتههای وزارت خزانهداری آمریکا همچنین نشان میدهد اعضای این شبکه تدارکاتی و تامینکننده قطعات، در چند کشور مختلف از جمله در چین، مالزی، ایران و هنگکنگ فعال بودهاند.
خبرگزاری رویترز شامگاه چهارشنبه، ۱۹ آوریل (۳۰ فروردینماه ۱۴۰۲)، در گزارشی بهنقل از وزارت خزانهداری آمریکا نوشت این تحریمها بهطور مشخص علیه یک شبکه تامینکننده قطعات برای صنایع پهپادی حکومت ایران وضع شده است.
در بیانیه روز چهارشنبه دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا، یک فرد و شش نهاد فعال در کشورهای مختلف متهم شدهاند که با دور زدن تحریمها، قطعات الکترونیکی ساخت پهپادهای نظامی را در اختیار جمهوری اسلامی ایران قرار دادهاند.
مهدی خوشقدم، مدیر اجرایی شركت «پردازان سيستم نماد آرمان» متهم است از طریق ثبت شرکتهای متعدد قطعات الکترونیکی پهپادهای نظامی حکومت ایران را تامین کرده است.
نام شركت «پردازان سيستم نماد آرمان» پیش از این نیز در فهرست تحریمهای ایالات متحده قرار داشت و نام شخص مهدی خوشقدم هم از سال ۱۳۹۶ در فهرست تحریمهای وزارت خزانهداری آمریکا قرار داد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در اسفندماه سال گذشته خورشیدی، یک دادگاه فدرال در واشنگتن، پایتخت آمریکا، حکم غیابی بازداشت مهدی خوشقدم را به اتهام پولشویی، نقض تحریمهای ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی و خرید و انتقال غیرقانونی تجهیزات الکترونیکی به ایران صادر کرد.
در وبسایت شركت «پردازان سيستم نماد آرمان»، این شرکت بزرگترين واردکننده قطعات و تجهيزات الكترونيكی، مخابراتی و «قطعات خاص» معرفی شده است.
وزارت خزانهداری آمریکا، شرکت «پاسنا اینترنشنال»، فعال در مالزی و شرکت «نیلگون بوشهر» را نیز بهاتهام همکاری با شبکه خرید و انتقال غیرقانونی قطعات الکترونیکی پهپادها به ایران تحریم کرده است.
مقامهای مختلف آمریکا، ناتو و برخی متحدان اروپایی ایالات متحده، بارها حکومت ایران را متهم کردهاند که با ساخت و انتقال پهپادهای تهاجمی به روسیه، در جنگ علیه اوکراین دخالت کرده است.
پیشتر شبکه خبری سی.ان.ان در یک گزارشی اختصاص بهنقل از منابع خود نوشته بود که از مجموع ۵۲ قطعهای که در پهپاد ساقطشده «شاهد ۱۳۶» بهدست آمده است، ۴۰ قطعه ساخت شرکتهای مختلف آمریکایی است که از کشورهای مختلف به ایران منتقل شده است.