به کما رفتن یک سوخت‌بر‌ بلوچ در‌پی تعقیب‌و‌گریز ماموران انتظامی

هویت دو سوخت‌بر بلوچ که به دست نیروهای انتظامی کشته شدند مشخص شد

یک سوخت‌بر بلوچ در‌پی تعقیب‌و‌گریز ماموران انتظامی به کما رفت. به گزارش کمپین فعالین بلوچ، چهارشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۲، یک سوخت‌بر بلوچ در‌پی تعقیب‌و‌گریز ماموران انتظامی دچار سانحه رانندگی شده و به حالت کما رفته است. به گزارش کمپین فعالین بلوچ، هویت این سوخت‌بر بلوچ «پرویز شه‌بخش» ۲۷ ساله و ساکن زاهدان است. گفته می‌شود این تعقیب‌و‌گریز در روستای جون‌آباد شهرستان میرجاوه رخ داده است. بر اساس این گزارش، پرویز شه‌بخش در‌پی این تعقیب‌و‌گریز دچار سانحه رانندگی شده و وضعیت جسمانی او وخیم اعلام شده است.

طی روزهای گذشته نیز اعلام شد که در پی تعقیب‌و‌گریز و تیراندازی نیروهای مرصاد، دو سوخت‌بر بلوچ که سوار بر موتورسیکلت بوده‌اند جان خود را از دست دادند. در‌پی تعقیب‌و‌گریز و تیراندازی مستقیم نیروهای مرصاد، شامگاه ۲۹ فروردین‌ماه ۱۴۰۲، دو سوخت بر بلوچ جان خود را از دست دادند.

هویت این سوخت‌بران بلوچ؛ «ثنا‌الله نصرتی» فرزند مولانا، احمدلله نصرتی اهل ناهوک و «یوسف شهنوازی» فرزند جنگی‌خان اهل شهرستان خاش، به کمپین اعلام شده است. کمپین فعالین بلوچ به نقل از یک منبع آگاه نوشت: «ماموران مرصاد با تعقیب دو جوان بلوچ که سوار بر موتورسیکلت بوده‌اند به سمت آن‌ها تیراندازی کردند که باعث آتش گرفتن دو موتورسیکلت می‌شود و هر دو سرنشین در آتش سوخته و جان خود را از دست دادند.»

پیش از این اعلام شده بود که در‌پی تعقیب‌و‌گریز ماموران مرصاد دو موتورسیکلت با یکدیگر شاخ‌به‌شاخ شده‌اند و آتش گرفته‌اند و سرنشینان هر دو موتورسیکلت در آتش سوخته و جان خود را از دست داده‌‎اند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

تیراندازی بی‌ضابطه و به قصد کشت نیروهای نظامی به سمت مردم بلوچ در سیستان و بلوچستان، سالانه باعث کشته و زخمی شدن صدها تن می‌شود. کمپین فعالان بلوچ پیش از این اعلام کرده بود که سپاه پاسداران روزانه صدها تانکر سوخت در بلوچستان جابه‌جا می‌کند و می‌فروشد، اما مردم بلوچ در نواحی مرزی بلوچستان به‌دلیل نبود شغل مناسب و پايدار و وضعیت بد معیشتی، به سوخت‌بری خرده‌پا روی آورده‌اند که در مقابل قاچاق یک‌ میلیاردی دستگاه‌های نظامی ناچیز است. با این حال، نهادهای نظامی تنها با این سوخت‌بران خرده‌پا برخورد می‌کنند و از قاچاق سیستماتیک سوخت چشم‌پوشی می‌کنند.

سوخت‌بران، کولبران و شوتی‌ها بخشی از جامعه‌اند که به علت مشکلات اقتصادی و نبود شغل، به کسب درآمد این‌چنینی مجبور می‌شوند. شوتی به افرادی گفته می‌شود که کالای وارداتی را از مسیری غیر از مسیر گمرک در بندر، با خودروی خود به محل فروش می‌رسانند. هرچند خطرات کار شوتی‌ها کمتر از کولبرانی است که مدام در معرض تیراندازی در مرز قرار دارند و خطرات طبیعی کوه و سرما و برف و باران تهدیدشان می‌کند، اما سالانه از کشته شدن این افراد به دست نیروهای نظامی نیز خبرهایی شنیده می‌شود.

جمهوری اسلامی واردات و صادرات کالا به شکلی غیر‌حکومتی را قاچاق اعلام می‌کند. بسیاری از افرادی که قصد صادرات و واردات در ایران دارند به علت محدودیت‌های بسیار، مالیات زیاد برخی کالاها، مشکلات گمرک و فساد در این زمینه، مجبور به واردات و صادرات غیررسمی می‌شوند، کاری که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی سال‌هاست با دور زدن دولت‌ها و بدون هیچ‌گونه نظارتی انجام می‌دهد، اما در این میان هزینه این کار را تنها قشر ضعیف جامعه که به‌صورت شخصی به این کار مشغول‌اند می‌پردازند.