رهبر سیک‌های جدایی‌طلب هند دستگیر شد

ایالت پنجاب، واقع در شمال هند، با ۵۰ تا ۶۰ درصد جمعیت از اقلیت قومی- مذهبی سیک‌، سابقه جنبش‌های مسلحانه جدایی‌طلب نیز دارد

پلیس هند روز ۲۳ آوریل اعلام کرد، آمریتپال سینگ، جدایی طلب سیک فراری پس از یک تعقیب و گریز گسترده که بیش از یک ماه به طول انجامید، دستگیر شده است-Narinder NANU / AFP

پلیس هند یکشنبه، ۲۳ آوریل (سوم اردیبهشت)، چهره‌ای جدایی‌طلب را که خواهان تشکیل دولت مستقل برای اقلیت قومی- مذهبی سیک‌ها در این کشور است، دستگیر کرد. آمریتپال سینگ خواهان استقلال ایالت پنجاب در شمال کشور است که با ۵۰ تا ۶۰ درصد جمعیت از اقلیت قومی- مذهبی سیک‌، سابقه جنبش‌های مسلحانه جدایی‌طلب نیز دارد. 

فوریه سال جاری میلادی، صدها نفر از حامیان سینگ با باتوم چوبی، شمشیر و اسلحه گرم به یک پاسگاه پلیس در شهر اجنالای پنجاب هجوم بردند و خواهان آزادی یکی از همفکران خود شدند. این اقدام، به مطرح شدن نام سینگ در سطح کشور انجامید و از ماه گذشته متواری بود. 

پلیس پنجاب با انتشار توییتی در روز یکشنبه اعلام کرد سینگ در شهر موگا واقع در همین ایالت دستگیر شده است. اما جاسبیر سینگ رود، از رهبران مذهبی سیک، گفت این چهره جدایی‌طلب پس از نماز صبح در یک عبادتگاه سیک در موگا، خود را تسلیم کرده است. حامیان سینگ نیز همین ‌را می‌گویند. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

به گفته پلیس، نیروهای انتظامی می‌دانستند سینگ در این عبادتگاه حضور دارد و به همین دلیل تمام روستا را محاصره کرده بودند. سوکچین سینگ گیل، مامور پلیس، گفت: «فشار بی‌وقفه پلیس در ۳۵ روز گذشته باعث شد سینگ چاره‌ای نداشته باشد». 

این مامور اداره پلیس گفت همکارانش وارد عبادتگاه نشده‌اند؛ ادعایی که تلویحا به این معنی است که سینگ پس از خروج از عبادتگاه دستگیر شده است. اما گیل این ادعا که سینگ خودش را تسلیم پلیس کرده است، تایید نکرد. 

این چهره جدایی‌طلب با هواپیما به زندانی در شهر دیبروگار در ایالت آسام واقع در شمال شرقی هند برده شد و تا هنگام محاکمه در آنجا خواهد ماند. 

ایالت پنجاب از اواسط دهه ۱۹۸۰ تا اواسط دهه ۱۹۹۰ شاهد درگیری‌های گسترده مسلحانه بین دولت هند و نیروهای جدایی‌طلبی بود که خواهان تشکیل کشوری به نام «خالستان» بودند. پاکستان نیز در برخی موارد از این نیروهای جدایی‌طلب پشتیبانی می‌کرد. در جریان همین درگیری‌ها بود که ایندیرا گاندی، نخست‌وزیر وقت هند، در ۱۹۸۴ میلادی در اقامتگاه رسمی خود در دهلی نو، به دست محافظان سیک خود کشته شد. در پی این ترور، طرفداران هندوی او شورش خونینی علیه سیک‌ها در شمال هند به‌راه‌انداختند. 

تحلیلگران و کارشناسان مسائل مربوط به ایالت پنجاب می‌گویند دستگیری سینگ، به دولت هند امکان خواهد داد که شبکه جدایی‌طلبان را منهدم کند. 

بیشتر از جهان