کیفیت بد بنزین در ونزوئلا در روزهای اخیر باعث بحرانی کمسابقه شده است: آتشگرفتن خودروها.
در رسانههای اجتماعی تصاویر آتشگرفتن خودروها در ونزوئلا دستبهدست میشوند. شرکت نفت ونزوئلا در میانه افتضاحی مربوط به فساد قرار دارد و این ماجرا خشم بسیاری از مردم را به آن افزایش داده است.
دولت نیکولاس مادورو دست به پاکسازی بسیاری از سران این شرکت زده است. طارق العیسمی، وزیر نفت ونزوئلا که از نزدیکترین چهرهها به مادورو بود، نیز اخیرا مجبور به استعفا شد. مقامهای ونزوئلا در مقابله با آنچه فساد گسترده در شرکت نفت میخوانند، بهتازگی داراییهای دهها نفر را مصادره کردهاند: از ماشینهای لوکس و هواپیما تا خانهها و قایقها. ۸۰ نفر از مقامها نیز دستگیر شدهاند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
اما در برخی رسانههای اجتماعی مقصری غیرمنتظره برای آتشگرفتن ماشینها پیدا شده است: جمهوری اسلامی ایران. دولت مادورو در سالهای اخیر برای حل بحرانهای خود دست بهدامن جمهوری اسلامی شده است. در سالها ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ بود که کشتیهای حامل سوخت و تکنیسینهای ایرانی وارد ونزوئلا شدند تا هم به این کشور بنزین بدهند و هم پالایشگاههای آن را تعمیر کنند. حالا برخی میگویند کیفیت بد بنزینی که از ایران آمده، باعث آتشسوزیها است.
فرای این موضوع، همکاری تهران و کاراکاس برای دور زدن تحریمها باعث اقدامهایی شده است که از عیار ایمنی لازم برخوردار نیستند: مثلا استفاده از کشتیهای قدیمی. کشتی پابلو که ساخت سال ۱۹۹۷ است، بهتازگی از چین به امارات متحده عربی میرفت که در آبهای مالزی آتش گرفت. این کشتی که در گابن ثبت شده است، تحت مالکیت شرکتی در جزایر مارشال قرار دارد و محبوب کشورهایی مثل ایران و ونزوئلا بود که قصد دور زدن تحریمها را دارند و به همین علت، توان امضای قرارداد با بسیاری از کشتیهای مجهزتر را ندارند.
خبرگزاری رویترز روز پنجشنبه خبر از گزارشی درونی از شرکت نفت ونزوئلا داد که براساس آن، بیش از نیمی از ۲۲ نفتکش ونزوئلا در وضعیتی وخیم قرار دارند و یا باید بلافاصله تحت تعمیر قرار گیرند و یا بهطور کامل کنار گذاشته شوند. این گزارش در ضمن خبر از قراردادهای کشتیسازی ونزوئلا با ایران و آرژانتین میدهد.