مولوی عبدالحمید: حق مردم ایران است که انتخابات آزاد و مدیر لایق داشته باشند

امام جمعه اهل سنت زاهدان خواستار تغییر قانون اساسی شد و گفت: «چرا باید به چیزی که ۴۴ سال قبل تصویب شده است، بچسبیم؟»

عبدالحمید به مسئولان جمهوری اسلامی ایران توصیه کرد با مخالفان درجه‌یک خود به گفت‌وگو بنشینند-رویداد۲۴

مولوی عبدالحمید، امام جماعت اهل سنت، در خطبه‌های نماز جمعه ۲۲ اردیبهشت، گفت:« روحانی اهل سنت، با بیان اینکه حق مردم ایران است مدیر لایق و توانمند داشته باشند، گفت: «همان‌طور که در بسیاری کشورها انتخابات آزاد جریان دارد و دین‌دار و بی‌دین به صحنه می‌آیند، مردم ایران هم مدیر لایق می‌خواهند، حالا اهل نماز باشد یا نباشد.»

او مشکلات اقتصادی کشور را نتیجه روی کار آمدن مدیران ضعیف و ناتوان دانست و با انتقاد شدید از روند برگزاری انتخابات در جمهوری اسلامی، گفت: «انتخابات چه در خبرگان، چه در مجلس و چه در دولت به‌گونه‌ای نیست که انسان‌های توانمند روی کار بیایند.»

مواوی عبدالحمید به نظارت استصوابی شورای نگهبان اشاره کرد و گفت نهادهای تاییدکننده نمایندگان، کار را چنان سخت کرده‌اند که هیچ انسان شایسته و توانمندی نمی‌تواند وارد مجلس شود یا به ریاست دولت برسد. او به‌عنوان مثال تایید نامزدهای مجلس شورای اسلامی در استان سیستان و بلوچستان را یادآور شد و افزود در همین استان خودمان کسانی را که محدودیت فکری دارند و افراد ضعیف را تایید می‌کنند، به‌عنوان ناظر شورای نگهبان می‌آورند.

او با تاکید بر اینکه ناظران شورای نگهبان با افراد توانمند موافق نیستند، به مقام‌های حکومت هشدار داد که این روند تاکنون جواب نداده و خیزش‌های اخیر مردم نیز نتیجه همین روند انتخابات است.

به گفته عبدالحمید، در ساختار انتخاباتی جمهوری اسلامی ایران افراد توانمند قلع‌وقمع و مغزهای متفکر حذف می‌شوند. نمایندگان و مدیران ضعیف هم در شرایط بحرانی نمی‌توانند کشور را مدیریت کنند.

مولوی عبدالحمید به انتخاب ابراهیم رئیسی به‌عنوان رئیس دولت در جمهوری اسلامی ایران کنایه زد و گفت وقتی دولت و رئیسی را انتخاب می‌کنید که توانایی لازم برای اداره کشوری با این وسعت را ندارد، نتیجه این می‌شود که در برنامه‌های اقتصادی ناتوان بمانند.

امام‌جمعه اهل سنت زاهدان، با تاکید بر اینکه مهار تورم و حل مشکلات اقتصادی کشور آسان است، گفت مردم ایران انتخابات آزاد می‌خواهند تا کسانی را که توانمندند و قدرت و اختیار تصمیم‌گیری دارند، انتخاب کنند.

مولوی عبدالحمید در ادامه افزود: «ملت ایران می‌بینند مردم دیگر کشورها چگونه مسئولان خود را انتخاب می‌کنند و کشورشان رو به توسعه می‌رود. مردم ایران هم آرزو دارند کشورشان به سمت آزادی و آبادی برود.»

او در ادامه به فساد جاری در ساختار حکومت ایران کنایه زد و با بیان اینکه دود این فساد به چشم مردم رفته است، گفت ایران به مدیرانی نیاز دارد که اهل فساد نیستند، پس از روی کار آمدن خویشاوندان خود را بر سر کار نمی‌آورند و از مقام و موقعیت خود سوءاستفاده نمی‌کنند.

مولوی عبدالحمید تاکید کرد اگر تغییرات در کشور ایجاد شود همه‌چیز به جای خودش بازمی‌گردد و دلار بالای ۵۰ هزار تومان به یک هزار تومان می‌رسد. او خواستار تغییر قانون اساسی شد و خطاب به مقام‌های حکومتی گفت: «قوانینی را که تاکنون جواب نداده‌اند، متوقف کنید چرا باید به چیزی که ۴۴ سال قبل تصویب شده است، بچسبیم؟»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

مجازات آمران جمعه خونین 

اودر سخنان خود بار دیگر بر مجازات آمران جمعه‌ خونین زاهدان در کنار عاملان کشتار مردم تاکید کرد. او با اشاره به صدور کیفرخواست برای شماری از عاملان جمعه خونین زاهدان، گفت ما این را قدمی مثبت در جمهوری اسلامی ایران تلقی می‌کنیم، ولی منتظر نتیجه می‌مانیم تا ببینیم به کجا منتهی می‌شود و مسئولان در عمل چه می‌کنند.

روحانی پرنفوذ اهل سنت با بیان اینکه اولیای دم قربانیان جمعه خونین زاهدان، مجروحان و مردم، خواستار «قصاص» عاملان این جنایت‌اند، تاکید کرد دل‌های مردم در صورتی تسلی پیدا می‌کند که مامورانی که مردم را می‌کشند همانند وقتی‌ که کسی ماموری را به قتل می‌رساند، مجازات شوند.

احمدرضا پورخاقان، رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح، به‌تازگی از صدور کیفرخواست برای ۲۶ نفر در ارتباط با جمعه خونین زاهدان خبر داد و گفت اتهام ۱۱ نفر از متهمان این پرونده، تیراندازی منتهی به قتل و جرح است و برای ۱۵ نفر نیز به اتهام سوءاستفاده از موقعیت شغلی، تیراندازی برخلاف مقررات، لغو دستور و ترک فعل،‌ کیفرخواست صادر شده است.

روز هشتم مهرماه گذشته و در جمعه خونین زاهدان، ماموران حکومتی به‌سوی نمازگزاران تیراندازی کردند و بیش از ۱۰۰ شهروند را در یک روز کشتند. مقام‌های جمهوری اسلامی ایران ابتدا کشتار مردم را به مخالفان و «تجزیه‌طلبان» منتسب کردند و سپس کشتار گسترده مردم را به «اقدام خودسرانه» شماری از ماموران تقلیل دادند.

در مقابل، مردم زاهدان خواستار مجازات عاملان و آمران جمعه‌ خونین‌اند. عبدالحمید که پیش‌تر هم چندین مرتبه بر مجازات آمران کشتار جمعه خونین زاهدان تاکید کرده و گفته بود علی خامنه‌ای مسئول کشتار مردم بود، بار دیگر نیز گفت کسانی که به ماموران دستور دادند بدون هیچ دلیلی مردم را با گلوله بزنند در هر رده و مقامی‌ که باشند‌ باید مجازات شوند و این خواست شرعی، قانونی و عقلی مردم است.

امام جماعت مسجد مکی زاهدان بار دیگر نیز به مسئولان جمهوری اسلامی ایران توصیه کرد با مخالفان درجه‌ یک خود ازجمله زندانی‌ها، علما، دانشگاهیان و ایرانیان معترض داخل و خارج کشور، به گفت‌وگو بنشینند و به خواسته آنان عمل کنند. او گفت ما حرف و راهکار برای اداره کشور داریم.

مولوی عبدالحمید به سرکوب معترضان در جریان خیزش سراسری نیز اشاره کرد و گفت: «چقدر کشته دادیم، چقدر انسان‌ها چشم خود را از دست دادند و نابینا شدند، چقدر در زندان‌ها هستند، این‌ها همه مردم ایران‌اند و باید احترامشان نگه داشته شود.»

سفره مردم خالی است

امام جماعت مسجد مکی زاهدان در خطبه‌های نماز جمعه مشکلات اقتصادی مردم ایران را یادآور شد و با اشاره به اعتراض‌‌های گسترده گفت کارگران، کارمندان، معلمان و بازنشستگان فریاد می‌زنند سفره ما خالی است. کسبه هم به مالیات‌های زیاد که قابل پرداخت نیست، اعتراض دارند.

او با بیان اینکه فشار مشکلات اقتصادی کشور بر دوش مردم است، افزود قبلا نمایندگان مجلس و مسئولان دولت امیدوار می‌کردند که مشکلات حل می‌شود، اما الان معلوم می‌شود که از دست نمایندگان و مسئولان دولتی هم کاری ساخته نیست.

مولوی عبدالحمید از دست رفتن اعتبار پول ملی را مایه تاسف خواند و گفت: «ما (ایرانیان) این‌همه ثروت داریم، ولی سرمایه ملی ما پخش‌وپلا شده است. میلیاردها دلار پول‌های کلان در کشورهای دیگر بلوکه شده‌اند و راکد مانده‌اند، ولی مسئولان نتوانستند این پول‌ها را با سیاست درست و مدیریت صحیح به کشور بازگردانند.»

او همچنین گفت سرمایه‌های ملی مردم ایران باید داخل کشور برای خود آن‌ها خرج شود و مسئولان نیز باید بر مسائل داخلی کشور متمرکز شوند.