تری جرج، کارگردان و فیلمنامه نویس ایرلندی که برنده اسکار است، فیلم جدیدش درباره افغانستان را در عربستان سعودی فیلمبرداری میکند. تری جرج درسال ۲۰۰۴ فیلم «هتل رواندا» را ساخت که روایت واقعی از نسلکشی در رواندا است.
فیلم جدید تری جرج به نام ریورمن (Riverman)، با الهام از حوادث واقعی و درباره یک تفنگدار دریایی سلطنتی به نام مکس است. این فیلم بخشی از حوادث جنگ نیروهای ناتو به رهبری آمریکا در بازه زمانی ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۱ در افغانستان را بازگو میکند. یک دلال خصوصی اسلحه این افسر را استخدام میکند تا برای ارتشهای خصوصی در سراسر جهان سلاح تهیه کند. فیلم ماجراهای این افسر را در افغانستان و همچنین حین تجارت اسلحه بازگو میکند.
وبسایت واریتی در گزارشی در مورد این فیلم نوشت که تهیه فهرست نهایی بازیگران این فیلم در حال انجام است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
به نوشته این رسانه، عکاسی برای این فیلم در ژانویه ۲۰۲۴ در شهرک نئوم -منطقه وسیعی در امتداد ساحل دریای سرخ در استان تبوک در شمالغربی کشور عربستان سعودی- آغاز میشود. تولید لباس برای بازیگران فیلم ریورمن را سه تهیهکننده لباس بریتانیایی انجام میدهند.
شهرک نئوم در ۱۸ ماه گذشته، مکانی برای فیلمبرداری حدود ۳۰ فیلم بوده است. فیلم «جنگجوی صحرا» به کارگرانی روپرت وایات نیز در این مکان فیلمبرداری شد.
سینماگران جهان پیش از این نیز داستانهایی را از ۲۰ سال جنگ نیروهای ناتو به رهبری ایالات متحده، به تصویر کشیدهاند.
«دوازده نیرومند» که روایت گروهی از افسران سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیآیای) در نبرد با طالبان است، در سال ۲۰۱۸ منتشر شد. این فیلم به سقوط رژیم طالبان به رهبری ملا عمر میپردازد. گروهی از افسران سیا اواخر ۲۰۰۱، به افغانستان رفتند و با همکاری مارشال عبدالرشید دوستم، نبرد علیه طالبان را از شمال این کشور آغاز کردند.
فیلم تکتیرانداز آمریکایی نیز که از پربینندهترین فیلمها درباره جنگ افغانستان است، در سال ۲۰۱۵ اکران شد و جایزه اسکار را در بخش تدوین صدا از آن خود کرد.
با فروپاشی دولت جمهوری در افغانستان، روایت بازگشت طالبان به قدرت نیز توجه سینماگران را به خود جلب کرد و تاکنون چندین کارگردان برای ساختن فیلمی درباره سقوط دولت در افغانستان و ماجراهای خروج نیروهای آمریکایی، اعلام آمادگی کردهاند.
رویتروگرید یا عقبنشینی، فیلم مستندی است که ۹ ماه پایانی دولت جمهوری در افغانستان را به تصویر کشیده است. این فیلم سال گذشته در سینماهای آمریکا و برخی کشورهای اروپایی به نمایش درآمد و توجه زیادی را به خود جلب کرد.