گروه شبهنظامی «واگنر»، وابسته به دولت و ارتش روسیه، مدعی شد بعد از یک نبرد طولانی و دشوار در نهایت ظهر روز شنبه کنترل کامل شهر باخموت، در جنوب شرقی اوکراین، را بهدست گرفته است. با این حال، مقامهای نظامی اوکراین این گزارشها را رد کردند و گفتند درگیریها همچنان ادامه دارد و نیروهای مدافع شهر هنوز از مواضع اصلی خود عقبنشینی نکردهاند.
یوگنی پریگوژین، فرمانده گروه واگنر، شامگاه شنبه ۲۰ مه (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲) با انتشار ویدیویی در رسانه اجتماعی تلگرام مدعی شد شهر باخموت، تقریبا ظهر روز شنبه بهوقت محلی در کنترل کامل نیروهای روسی قرار گرفت.
در ویدیویی که فرمانده گروه واگنر شامگاه شنبه در کنار شماری زیادی از اعضای گروه خود منتشر کرد، صدای انفجارهایی از فاصله دور شنیده میشود و در پسزمینه هم ساختمانهای ویرانشده شهر دیده میشوند.
با وجود اینکه منابع نزدیک به روسیه از سقوط شهر باخموت خبر دادهاند، خبرگزاری آسوشیتدپرس شامگاه شنبه در گزارشی بهنقل از هانا مالیار، معاون وزیر دفاع اوکراین، نوشت: «وضعیت بحرانی است. اما مدافعان، همچنان کنترل زیرساختها و مراکز صنعتی شهر را در اختیار دارند.»
بیش از ۲۰۰ روز است که نبرد برای کنترل شهر باخموت ادامه داشته است. روشن نیست کدام طرف هزینه و تلفات بیشتری متحمل شده است. با این حال، برآورد میشود در جبهه هر کدام از دو طرف، هزاران نفر کشته شده باشند.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین، در ماه مارس گذشته در گفتوگو با آسوشیتدپرس بر اهمیت دفاع از شهر باخموت تاکید کرد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
بهگفته زلنسکی، سقوط شهر میتواند این امکان را در اختیار مقامهای کرملین قرار دهد که برای یک توافق صلح غیرقابل قبول، حمایت بینالمللی بهدست آورند.
مقامهای دولتی و نظامی اوکراین بارها تاکید کردهاند که تا پیش از خروج کامل نیروهای روسیه از خاک اوکراین، حاضر به امضا هیچ توافقنامه صلحی با کرملین نیستند.
بهگفته کارشناسان نظامی، حتی اگر نیروهای روسیه در نهایت کنترل شهر باخموت را بهدست گیرند، برای تداوم کنترل خود و نیز اشغال سایر بخشهای منطقه دونتسک، مشکلات جدی خواهند داشت.
منابع نزدیک به روسیه در حالی روز شنبه مدعی سقوط شهر باخموت شدند که رئيسجمهوری اوکراین برای دیدار با رهبران کشورهای گروه هفت، در هیروشیما در ژاپن حضور داشت.
همزمان، خبرگزاری رویترز بهنقل از الکساندر گروشکو، معاون وزیر خارجه روسیه، نوشت اگر کشورهای غربی جنگندههای پیشرفته اف-۱۶ آمریکایی را برای اوکراین تامین کنند، با عواقب و پیامدهای خطرناکی مواجه خواهند شد. این مقام وزارت خارجه دولت پوتین توضیح بیشتری درباره تهدید خود نداد.