سازمان ملل: جان بیش از ۲.۵ میلیون سوری در خطر است

بر اساس تازه‌ترین گزارش‌های سازمان ملل متحد، دو سوم سوری‌ها نیاز به کمک‌های ‏فوری دارند

یک مادر سوری همراه با کودکانش ـ DELIL SOULEIMAN / AFP

سازمان ملل متحد می‌گوید بیش از ۷۰ درصد از جمعیت ۱۵ میلیونی سوریه به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند. این در حالی است که بحران و جنگ داخلی در آن کشور وارد دوازدهمین سال خود شده است. به گفته سازمان ملل متحد، فقط ۱۰ درصد از بودجه ۵.۴ میلیارد دلاری درخواستی آن سازمان برای کمک به مردم سوریه تامین شده است. این نهاد بین‌المللی ابراز نگرانی کرده است که اگر چنین بودجه‌ای به‌زودی تامین نشود، بیش از ۲.۵ میلیون سوری در معرض خطر مرگ قرار می‌گیرند.

غاده مضوی، معاون مدیر عملیات دفتر بشردوستانه سازمان ملل متحد، می‌گوید وضعیت «وخیم انسانی» در سوریه پس از زلزله ماه فوریه در آن کشور وخیم‌تر شده است. مضوی روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت: «سوری‌ها بیش از پیش به کمک‌های بشردوستانه متکی‌اند. علت اصلی این است که خدمات اساسی و زیرساخت‌های بنیادی این کشور در آستانه فروپاشی است.»

بروکسل، پایتخت اتحادیه اروپا، در روزهای پانزدهم و شانزدهم ژوئن میزبان نشستی بین‌المللی برای جمع‌آوری کمک به سوریه خواهد بود. هم‌زمان،‌ آنتونیو گوترش به علت وضعیت وخیم مردم سوریه خواستار تمدید ۱۲ ماهه ماموریت ویژه سازمان ملل متحد در سوریه شد. به گفته غاده مضوی، مسئله «مرگ و زندگی میلیون‌ها نفر» از سوری‌ها مطرح است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

واسیلی نبنزیا، نماینده روسیه در سازمان ملل، روز سه‌شنبه اعلام کرد که مسکو نیز مانند سازمان ملل متحد نگران وخامت اوضاع در سوریه است. البته او تاکید کرد کمک‌های فرامرزی دیگر برای سوریه سودمند نخواهد بود. وی با متهم کردن اسلام‌گرایان افراطی فعال در سوریه گفت «این گروه‌ها از کمک‌های مالی برای رسیدن به هدف‌های تروریستی خود بهره می‌گیرند.» واسیلی نبنزیا با ابراز نگرانی گفت: «اگر کمک‌ها فقط به تروریست‌های ادلب برسد و در کل کشور مصرف نشود، شاهد یک الزام اخلاقی متناقض خواهیم بود.»

لیندا توماس-گرینفیلد، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد، نیز روز سه‌شنبه در مقر آن سازمان تاکید کرد که «بشار اسد در تلاش بدبینانه‌ای است تا از سرازیر شدن کمک‌های بین‌المللی پس از زمین‌لرزه فقط برای تغییر چهره خود در جامعه جهانی استفاده کند.» توماس-گرینفیلد گفت: «اگر رژیم اسد می‌خواهد به مردم سوریه کمک کند، باید فورا وارد عمل شود و اعلام کند که گذرگاه‌های مرزی باب‌السلام و الرائی را حداقل تا اوت ۲۰۲۴ یا تا زمانی که مردم به کمک نیاز داشته باشند، باز نگه می‌دارد.»

زلزله ماه فوریه، که سوریه و ترکیه را لرزاند، در کشور جنگ‌زده سوریه جان بیش از شش هزار نفر را گرفت و نزدیک به ۴۰ هزار نفر را آواره کرد. با وجود اختلاف گسترده روسیه و آمریکا در روند کمک‌رسانی به سوریه، به نظر می‌رسد عادی شدن رابطه سوریه با کشورهای عرب حوزه خلیج فارس، به‌خصوص با عربستان سعودی و امارات متحده عربی، می‌تواند پایانی بر بحران انسانی در سوریه باشد.

گیر پترسون، فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در امور سوریه، می‌گوید که عادی‌سازی روابط بین دمشق و کشورهای عرب همسایه و منطقه خاورمیانه می‌تواند به بهبود شرایط بحرانی کمک کند.

بیشتر از جهان