نشست کمیسیون سیاسی طالبان به ریاست مولوی عبدالکبیر، سرپرست نخستوزیری طالبان، روز یکشنبه، ۱۴ خرداد (۴ ژوئن)، برگزار شد.
ارگ طالبان در توییتر نوشت حاضران این نشست، در مورد تنشزادیی با کشورهای همسایه صحبت شد.
ارگ نوشت: «شرکتکنندگان این نشست میگویند، امارت اسلامی روابط خوبی با کشورهای همسایه دارد و موضوعات قابل بحث را از طریق گفتوگو حل میکند.»
در این نشست امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان، خالد حنفی، وزیر امر به معروف طالبان، انس حقانی، عضو ارشد شبکه حقانی، و چهار مقام ارشد دیگر طالبان حضور داشتند.
طالبان اعلام کردند در این نشست، در مورد روابط افغانستان با کشورهای همسایه بحث شده است.
جلسه کمیسیون سیاسی امارت اسلامی افغانستان به ریاست محترم مولوی عبدالکبیر معاون سیاسی و کفیل ریاست الوزراء شام امروز دایر گردید.
در این جلسه نوبتی، ضمن پیگیری موضوعات گذشته و بر علاوه برخی مسایل مهم سیاسی، در خصوص روابط افغانستان و کشورهای همسایه نیز بحث و تبادل نظر صورت گرفت. pic.twitter.com/lYltGA4ZI0
— ارگ - ARG (@ARG_1880) June 3, 2023
هفته گذشته شماری از نیروهای طالبان در استان نیمروز در جنوب غرب افغانستان، وارد خاک ایران شدند و با مرزبانان جمهوری اسلامی به درگیری نظامی پرداختند. این اقدام طالبان با واکنش تند مقامهای جمهوری اسلامی ایران مواجه شد. اواخر هفته گذشته، ملا شرافالدین تقی، فرمانده پایگاه ۲۱۵ ارتش طالبان، به استان نیمروز، استان هممرز با ایران، سفر کرد. او با اشاره به تنش مرزی اخیر با ایران، تاکید کرد که نیروهای مرزی طالبان، مدافع مرزها و تمامیت ارضی و استقلال افغانستاناند.
طالبان اواخر هفته گذشته پس از تنش لفظی در پیوند با ساخت تاسیسات جمهوری اسلامی ایران در گذرگاه اسلامقلعه، نیرو و تجهیزات جنگی به این گذرگاه فرستادند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در یک ماه اخیر، تنش میان مقامهای ایرانی و طالبان در پیوند با حقابه ایران از هیرمند، افزایش چشمگیری یافته است و حتی ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری، و حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، طالبان را تهدید کردهاند.
با این حال، جمهوری اسلامی ایران با طالبان تماس دارد و کوشیده است از تنش و درگیری با این گروه پرهیز کند. تهران چندی پیش سفارت و کنسولگریهای افغانستان را در ایران، به طالبان تحویل داد.
طالبان در اوت ۲۰۲۱ توانستند بر افغانستان تسلط یابند و از آن زمان تاکنون، نیروهای این گروه چندین بار با مرزبانان ایران، پاکستان و ترکمنستان درگیر شدهاند. اغلب نیروهای مرزی طالبان بیسوادند و با اصول دیپلماتیک و چگونگی برخورد با مرزبانان کشورهای همسایه آشنا نیستند، و این باعث میشود که پس از تنش لفظی، به درگیری نظامی اقدام کنند.