در پی انتقال تجهیزات سنگین و نیمهسنگین نظامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به سمت مناطق مرزی استان کردستان از روز شنبه، از عصر یکشنبه ۱۴ خرداد تاکنون درباره اختلال شدید در شبکه اینترنت این استان در ایران گزارشهای مردمی زیادی منتشر شده است. همزمان، یکی از رهبران احزاب کرد مخالف حکومت ایران هم تحرکات نظامی سپاه پاسداران برای حمله نظامی به منطقه خودمختار اقلیم کردستان در عراق را تایید کرد.
عبدالله آذربار، عضو کمیته رهبری حزب کومله کردستان، با اشاره به توافق امنیتی اخیر بین تهران و بغداد گفت که فشارها بر احزاب کرد مخالف جمهوری اسلامی «جدی است» و «تردد، فعالیتهای رسانهای و گردهماییهای آنها محدود شده است».
در ماههای گذشته حملات هوایی و فشار بر احزاب کرد مخالف جمهوری اسلامی بهشدت افزایش یافت. بهنظر میرسد تحرکات جدید جمهوری اسلامی به قصد حمله نظامی تازه به کردستان عراق به سفر اسفندماه علی شمخانی، دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی حکومت ایران، به عراق مرتبط باشد. شمخانی در این سفر و در دیدار با مشاور امنیت ملی عراق، یک «سند همکاریهای مشترک امنیتی» امضا کرد؛ سندی که تهران در آن، خواستار جلوگیری از فعالیت احزاب کرد مخالف جمهوری اسلامی ایران در اقلیم کردستان عراق شده بود.
در همین حال، پایگاه خبری ههنگاو که اخبار حقوق بشری مناطق کردنشین ایران را پوشش میدهد، تصاویری از انتقال تجهیزات نظامی سنگین «به سوی مرزهای کردستان» منتشر کرد. از انتقال تجهیزات سنگین نظامی از دیواندره و بوکان به سمت مرز باشماخ، هم گزارشهایی به ایندیپندنت فارسی رسیده است.
حساب ۱۵۰۰ تصویر در توییتر هم خبر داد: «از کردستان، آبدانان و سمیرم خبر میرسد که فضا چندین روز است بهشدت امنیتی شده و جمهوریاسلامی نیروهای زیادی را به این مناطق ارسال کرده است.»
پیش از سفر شمخانی به عراق، علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، هم در دیدار با محمد شیاع السودانی، نخستوزیر عراق، در تهران به او گفته بود: «متاسفانه اکنون این اتفاق در برخی مناطق عراق روی میدهد و تنها راهحل آن این است که دولت مرکزی عراق اقتدار خود را به آن مناطق نیز گسترش دهد.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
محمدکاظم آلصادق، سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق نیز روز ۱۲ فروردین با حضور در برنامه علی خطین از شبکه الاخباریه عراق، حمله سپاه پاسداران به منطقه خودمختار کردستان را «حق تضمینشده» جمهوری اسلامی «برای دفاع از خود» خوانده بود. او خیزش سراسری و اعتراضهای گسترده مردم ایران به حاکمیت جمهوری اسلامی را هم به «نفوذ عناصر کرد مخالف» در اربیل نسبت داده و گفته بود: «دستگاههای امنیتی ما در ایران یک هسته تروریستی را که نقشه بزرگی در سر داشتند و این تیم نیز از اربیل راهاندازی شده بودند، منهدم کردند.»
حالا گزارشهای غیررسمی میگویند ضربالاجل جمهوری اسلامی به مقامهای اقلیم کردستان عراق برای خلعسلاح گروههای مخالف جمهوری اسلامی رو به پایان است و به دلیل نارضایتی تهران از عملکرد مقامهای اقلیم کردستان عراق، قرار است دور جدیدی از حملات نظامی جمهوری اسلامی علیه این گروههای مستقر در شمال عراق آغاز شود.
سفیر جمهوری اسلامی مدعی است که ۱۸ بار از گروههای مخالف کرد به عراق شکایت کرده است و اظهار امیدواری کرد که «با تفاهم اخیر میان دو کشور»، عراق «گروههای مسلح را کنترل کند» تا هیچ «تجاوزی» به کشور (ایران) تکرار نشود.