طالبان گزارش اخیر شورای امنیت سازمان ملل را دور از واقعیت خواندند

ذبیح‌الله مجاهد هرنوع همکاری طالبان با گروه‌های تروریستی دیگر را رد کرد

در گزارش تازه شورای امنیت سازمان ملل آمده که القاعده با حمایت طالبان در حال احیای مجدد توان عملیاتی خود است‌ــ WAKIL KOHSAR / AFP

طالبان گزارش اخیر شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد این گروه و وضعیت کنونی افغانستان را یک‌جانبه، نامتوازن و دور از واقعیت خواندند. 

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان روز یکشنبه خرداد (۱۱ ژوئن) با انتشار بیانیه‌ای در توییتر، اعلام کرد که این گروه تداوم مجازات‌ها و ممنوعیت‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد و گزارش‌هایی از این دست را «مملو از تعصب و مغایر با اصول استقلال و مداخله نکردن می‌داند و خواستار پایان دادن به این اقدام‌ها است».

سخنگوی طالبان وجود هر نوع اختلاف میان رهبران طالبان را رد کرد و گزارش شورای امنیت سازمان ملل مبنی بر تبدیل شدن افغانستان به پناهگاه امن تروریست‌ها، افزایش قاچاق مواد مخدر در حکومت طالبان، انحصار قدرت در دست عده‌ای محدود و شرکت ندادن تمام اقوام افغانستان در حکومت طالبان را بی‌اساس خواند. 

در این بیانیه آمده است: «امارت اسلامی افغانستان این اظهارات را نمایانگر دشمنی آشکار با ملت و نظام مستقل افغانستان و تکرار بی‌فایده ۲۰ سال تبلیغات بی‌اساس و مغرضانه می‌داند.»

شورای امنیت سازمان ملل متحد در گزارش جدیدی درباره طالبان و وضعیت کنونی افغانستان، اعلام کرد که رژیم طالبان در افغانستان پشتون‌محور است و به سیاست‌های استبدادی و انحصاری دهه ۱۹۹۰ بازگشته است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در این گزارش که تیم تحلیل و بررسی کمیته مجازات شورای امنیت سازمان ملل تهیه کرده، آمده است که روابط طالبان با گروه‌های تروریستی از جمله القاعده و تحریک طالبان پاکستان همچنان برقرار است و این گروه‌ها همدیگر را حمایت می‌کنند. شورای امنیت سازمان ملل پیش‌ از این هم درباره برقراری روابط میان طالبان افغان و سازمان‌های تروریستی بین‌المللی از جمله القاعده گزارش‌هایی منتشر کرده بود.

در گزارش جدید شورای امنیت درباره فعالیت آزادانه گروه‌های تروریستی در افغانستان آمده است: «تعدادی از گروه‌های تروریستی تحت حاکمیت طالبان آزادی عمل بیشتری دارند. آن‌ها در حال بهره‌برداری این فرصت‌اند و تهدید تروریسم در افغانستان و منطقه در حال افزایش است.»

در این گزارش از حرکت اسلامی ازبکستان متشکل از تروریست‌های ازبکستانی، حزب اسلامی ترکستان شرقی متشکل از تروریست‌هایی از سن کیانگ چین و جماعت‌ انصار‌الله متشکل از تروریست‌های تاجیکستانی به‌عنوان گروه‌هایی نام برده شده است که در افغانستان حضور دارند و از حمایت طالبان برخوردارند.

در گزارش شورای امنیت آمده که القاعده در حال احیای مجدد توان عملیاتی خود است و تحریک طالبان پاکستان هم با حمایت رژیم طالبان حملاتی داخل پاکستان سازماندهی و اجرا می‌کنند. بر اساس این گزارش، جنگجویان خارجی تهدیدهایی در مرزهای افغانستان ایجاد کرده‌اند و حملات داعش خراسان هم «پیشرفته‌تر و مهلک‌تر» شده است.

با این حال، ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان در واکنش به این گزارش، هرنوع همکاری طالبان با گروه‌های تروریستی دیگر را رد و ادعا کرد که نویسنده گزارش یا به اطلاعات دقیق دسترسی نداشته یا به‌عمد حقایق را تحریف کرده است. 

او تاکید کرد: «ما یافته‌های این گزارش را که امارت اسلامی به مخالفان کشورهای همسایه و منطقه کمک می‌کند یا از خاک افغانستان علیه سایر کشورها استفاده می‌شود، قاطعانه رد می‌کنیم.»