تانکرهای آبرسانی در تهران مستقر شدند، وزیر نیرو قطعی آب را انکار کرد

گزارش‌های میدانی نشان می‌دهند ساکنان غرب تا شرق تهران با مشکل قطعی یا افت فشار آب مواجه‌اند

علی‌اکبر محرابیان، وزیر نیرو، روز چهارشنبه ۲۴ خرداد در پنجمین روز قطع گسترده آب در مناطقی از تهران و کرج، در گفت‌وگو با خبرنگاران وعده داد «مشکل فشار آب» تا چند ساعت دیگر رفع می‌شود.

وزیر نیرو بحران قطع آب را به ورود توده‌‎ای بزرگ در بستر رودخانه کرج ارتباط داد و ضمن توجیه ناکارآمدی وزارتخانه‌اش گفت که پس از ورود این توده در پایین‌دست رودخانه کرج، مجبور بودیم مسیری ۳۰۰ متری باز کنیم و این فرایند پس از انتقال تجهیزات، ۴۸ ساعت طول کشید.

محرابیان درباره علت طولانی شدن فرایند حل بحران توضیح کاملی نداد اما طبق رویه همیشگی مسئولان جمهوری اسلامی، مردم را خطاب قرار داد و از آنان خواست در مصرف آب صرفه‌جویی کنند تا مخازن به حالت طبیعی بازگردند.

وزیر نیرو در حالی از مردم می‌خواهد صرفه‌جویی کنند که در پنج روز منتهی به صبح چهارشنبه آب لوله‌کشی مناطق زیادی از تهران و کرج کلا قطع بوده و در برخی نقاط هم افت فشار آب برای مردم دردسر ایجاد کرده است.

محرابیان همچنین ادعا کرد که تنها ۲۰ درصد آب تهران از طریق سد کرج تامین می‌شد و در لحظه اول قطع دسترسی به آب، ۱۴ درصد آن از طریق منابع دیگر جایگزین شد. او در ادامه ادعاهایش گفت که کسری آب در حد چهار درصد  و مربوط به مناطقی از غرب و شمال غرب تهران است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

این ادعای وزیر نیز در حالی است که گزارش‌های میدانی نشان می‌دهد ساکنان از غرب تا شرق تهران در مناطقی مانند جنت‌آباد، مرزداران، کارون، اسکندری، نواب، پیروزی، هفت‌تیر و سهروردی هم با مشکل قطع و افت فشار آب روبرو بودند. این مشکل در مناطقی از کرج تا ساوه نیز گزارش شد.

گزارش‌های میدانی و روایت مردم حاکی از آن است که مشکل قطعی آب تا روز چهارشنبه نیز ادامه داشته، با این‌ حال وزیر نیرو ادعا کرد که این مشکل برطرف شده است. پیش‌ از او، محسن اردکانی، مدیرعامل آبفای تهران نیز ادعا کرده بود که در هیچ‌ نقطه‌ای از شهر تهران قطعی آب نداریم.

به‌رغم‌ این ادعاها، مردم همچنان تصاویری از آبرسانی با تانکر در رسانه‌های اجتماعی منتشر می‌کنند. برخی نیز از آلوده بودن تانکرهای آب خبر داده‌اند. گفته می‌شود هم‌زمان با قطع گسترده آب، قیمت آب معدنی هم افزایش یافته است.

قطع گسترده آب در تهران و کرج پس از بارندگی‌های شدید روز جمعه ۱۹ خرداد و راه افتادن سیل در جاده چالوس آغاز شد. کارشناسان می‌گویند شبکه آبرسانی مانند دیگر زیرساخت‌ها در ایران فرسوده است و جمهوری اسلامی نه‌ دانش کافی برای به‌روزرسانی زیرساخت‌ها را دارد و نه اعتبار لازم را به این طرح‌ها اختصاص می‌دهد.

روزنامه هم‌میهن روز سه‌شنبه در گزارشی به نقل از آرش میلانی، رئیس سابق کمیته محیط‌ زیست شورای شهر تهران، نوشت حجم فرسودگی شبکه آب تهران قابل‌توجه است و پیش‌بینی میزان رسوب بارندگی‌ها به سیستم‌های خاصی نیاز دارد که در ایران موجود نیست.

به گفته این مقام سابق شورای شهر همواره درصدی از آب تهران به دلیل فرسودگی شبکه آب شهری هدر می‌رود، در حالی‌ که با تخصیص بودجه کافی می‌توان از آن جلوگیری کرد.