وزارت دفاع ترکیه روز چهارشنبه اعلام کرد در جریان حملههای هوایی و توپخانهای به نیروهای کرد شمال سوریه، دستکم ۵۳ تن از اعضای «یگانهای مدافع خلق» (YPG) کشته شدند.
همزمان با افزایش حملههای ارتش ترکیه به مواضع نیروهای کرد، «حزب کارگران کردستان» (پ.ک.ک) اعلام کرد به آتشبس اعلامشده خود با ارتش ترکیه پایان میدهد. این آتشبس یکجانبه بعد از زلزله مرگبار بهمن سال گذشته خورشیدی در ترکیه و سوریه اعلام شد.
خبرگزاری فرانسه روز چهارشنبه، ۱۴ ژوئن (۲۴ خرداد ۱۴۰۲)، در گزارشی نوشت پس از انتخاب مجدد رجب طیب اردوغان، رئيسجمهوری ترکیه، عملیاتهای نظامی واحدهای ارتش ترکیه علیه مواضع نیروهای کرد نیز افزایش یافته است.
خبرگزاری رویترز نیز با انتشار گزارشی در روز چهارشنبه، بهنقل از منابع نظامی ترکیه نوشت حملههای مرگبار ۲۴ ساعت گذشته در مناطق تلرفعت و منبج، در شمال غربی سوریه در امتداد مرزهای جنوبی ترکیه، انجام شده است.
در بیانیه روز چهارشنبه وزارت دفاع ترکیه اشاره شده است که حملههای پهپادی و توپخانهای روز چهارشنبه به مواضع نیروهای کرد در پاسخ به حمله مسلحانه به یک ایستگاه پلیس در داخل مرزهای ترکیه صورت گرفت.
نیروهای کرد شمال سوریه از متحدان منطقهای آمریکا بهشمار میروند و نقش محوری در شکست داعش در سوریه داشتند.
خبرگزاری فرانسه در بخش دیگری از گزارش روز چهارشنبه خود بهنقل از بیانیه یکی از نیروهای نزدیک به «حزب کارگران کردستان» نوشت در شرایط فعلی، با توجه به تشدید حملات ارتش ترکیه، «مبارزه فعال اجتنابناپذیر» شده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در جریان درگیریهای نیروهای پکک با ارتش ترکیه تا کنون دستکم ۴۰ هزار تن کشته شدهاند. این درگیریها از نیمه نخست دهه ۱۹۸۰ شروع شد و عمدتا نیز در مناطق کوهستانی جنوب شرقی ترکیه متمرکز بوده است. عبدالله اوجالان، رهبر «حزب کارگران کردستان»، در سال ۱۹۹۹ ربوده شد و از آن زمان در زندان امرالی ترکیه است.
دولت ترکیه نیروهای کرد شمال سوریه را شاخهای از «حزب کارگران کردستان» میداند و آنها را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار داده است. فعالیت این نیروها در کشورهای اروپایی، بهطور مشخص در کشورهای اسکاندیناوی، یکی از عوامل تنش میان دولت اردوغان و دولتهای اروپایی بهحساب میآید.
همزمان با تشدید حملههای ارتش ترکیه در مناطق شمالی سوریه، روز چهارشنبه رجب طیب اردوغان بار دیگر دولت سوئد را متهم کرد که به دغدغههای امنیتی ترکیه برای جلوگیری از فعالیت نیروهای کرد در سوئد واکنش درستی نشان نداده است.
آسوشیتدپرس شامگاه چهارشنبه بهنقل از رئیسجمهوری ترکیه نوشت کشورهای عضو ناتو نباید از عضویت حتمی سوئد تا زمان برگزاری اجلاس بعدی ناتو مطمئن باشند. اجلاس بعدی ناتو قرار است روزهای ۱۱ و ۱۲ ژوییه، کمتر از یک ماه دیگر، در پایتخت لیتوانی برگزار شود. مخالفان سیاسی دولت اردوغان این دولت را متهم میکنند که از موقعیت خود در ناتو در راستای منافع سیاسی داخلی استفاده میکند.
برابر اساسنامه پیمان نظامی ناتو، همه کشورهای عضو، از جمله ترکیه، باید با درخواست عضویت کشورهای جدید موافقت کنند. ترکیه از اعضای قدیمی ناتو است که از سال ۱۹۵۲ عضو این پیمان نظامی بوده است. با این حال، بر سر مجموعهای از مسائل و سیاستها، از جمله جنگ اوکراین و فعالیت نیروهای کرد، با متحدان نظامی خود، از جمله آمریکا، اختلاف دارد.