کویت روز سهشنبه ۲۳ خرداد (۱۳ ژوئن) اعلام کرد با شرکت بایکار، سازنده پهپادهای جنگی ترکیه، به توافقی به ارزش ۳۶۷ میلیون دلار برای خرید پهپادهای جنگی «بایراکتار تیبی۲» رسید؛ پهپادهایی که بیش از پیش مورد توجه کشورهای جهان قرار گرفته است.
به گزارش آسوشیتدپرس، هواپیمای بدونسرنشین «بایراکتار تیبی۲» پهپادی است که میتواند بمبهای سبکوزن و هدایتشونده لیزری حمل کند و در هر بار پرواز تا ۲۷ ساعت در آسمان باشد. شرکت سازنده میگوید این میزان ساعت پرواز رکوردی برای این پهپاد بهحساب میآید که در جریان پروازهای آزمایشی در سال ۲۰۱۹ در کویت ثبت شده است.
فهد الدوسری، فرمانده عملیات نیروی هوایی کویت، در ویدیویی که در حساب کاربری توییتر خود منتشر کرد گفت این ناوگان پهپادی میتواند از نیروی دریایی و گارد ساحلی کویت پشتیبانی کند و همچنین مرزهای دریایی و زمینی آن کشور را رصد کند. به گفته او، این پهپادها، علاوه بر حمایت از عملیات جستوجو و نجات، میتوانند «ماموریتهای شناسایی و هدفمند» نیز انجام دهند.
شرکت بایکار و دولت کویت اعلام نکردند که چه تعداد پهپاد خریداری شده است و چه زمانی این پهپادها به کویت تحویل داده خواهد شد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
طبق برآوردها، این پهپادها هر کدام کمتر از ۲ میلیون دلار قیمت دارند و شرکت دفاعی بایکار آنها را تولید میکند. این شرکت متعلق به سلجوق بایرکتار، داماد رجب طیب اردوغان، رئیسجمهوری ترکیه است.
پهپاد «بایراکتار تیبی۲» با کمک به ایجاد توازن در درگیریهای لیبی و همچنین کمک به جمهوری آذربایجان، متحد ترکیه، در جنگ با نیروهای ارمنستان در جریان جنگ ۲۰۲۰ قرهباغ، جایگاه معتبری کسب کرد.
این نوع پهپاد همچنین اوکراین را قادر ساخت تا از شهرهای مورد حمله روسیه دفاع کند و به نیروهای روسیه حمله کند.
کارایی این نوع پهپاد باعث شگفتی بسیاری از کارشناسان نظامی غربی شد که در نتیجه، هجوم کشورها برای خرید آن را به همراه داشت.
اطلاعیه روز سهشنبه کویت مبنی بر عقد قرارداد برای خرید پهپادهای بایراکتار آن کشور را به بیستوهشتمین کشوری تبدیل میکند که پهپادهای «تیبی۲» میخرند.
طبق گزارش رسانه دولتی کویت، قرارداد پهپادهای بایراکتار که بین شرکت بایکار و کویت از طریق مذاکرات مستقیم بین دولتهای ترکیه و کویت منعقد شد، همچنین شامل تهیه سلاح، ابزارهای جنگ الکترونیک، و امکانات کنترل زمینی متحرک سازگار با استانداردهای ناتو است.
کویت، متحد اصلی غیر ناتویی آمریکا است. آمریکا زمانی که در جنگ اول خلیج فارس در سال ۱۹۹۱ برای بیرون راندن نیروهای عراقی از کویت به این کشور رفت، مشارکت نظامی نزدیکی با کویت داشت. کویت همچنین میزبان ستاد مرکزی ارتش آمریکا و حدود ۱۳ هزار و ۵۰۰ سرباز آمریکایی است.
در حالی که گرایش مسلط جهان به سمت جنگ پهپادی تغییر میکند، گرگوار شَمَیو، فیلسوف فرانسوی، در کتابش با عنوان «تئوری پهپاد» مینویسد که پهپادی شدن جنگها تغییری بنیادی در مفهوم حقوق و اخلاق ایجاد میکند و کلیت اخلاق نظامی را زیر سوال میبرد.