پس از استعفای پاسکال اسمت، مقام مسئول در امور شهرسازی و تجارت خارجی منطقه بروکسل، دریا صفایی، نماینده ایرانیتبار پارلمان فدرال بلژیک، دوشنبه، ۱۹ ژوئن (۲۹ خرداد)، خواستار استعفای حاجا لحبیب، وزیر خارجه این کشور شد.
یک روز پیش از آن و در پی بالا گرفتن فشارها و اعتراضها در مورد سفر علیرضا زاکانی و پرداخت هزینه اقامت او از بودجه دولت، پاسکال اسمت از مقام خود استعفا کرد.
پیشتر، این مقام مسئول در امور شهرسازی و تجارت خارجی منطقه بروکسل، شهرداران ۳۰۰ شهر بزرگ جهان، از جمله تهران، را برای شرکت در «کنگره شهرداران شهرهای بزرگ» به بروکسل دعوت کرده بود. این اقدام، به تنش سیاسی بین دولت فدرال بلژیک و مقامهای منطقه بروکسل منجر شد.
وزیر خارجه بلژیک هفته گذشته در پاسخ به اعتراض برخی از نمایندگان در مورد دعوت از زاکانی به بروکسل، پاسکال اسمت را به «کثیف کردن چهره» این شهر بهدلیل دعوت از زاکانی متهم کرد.
حاجا لحبیب ادعا میکند که وزارت خارجه بلژیک سفر زاکانی به بروکسل را در شرایط کنونی مناسب تشخیص نداده بود، اما پاسکال اسمت بر این دعوت اصرار میورزید. در مقابل، مسئول امور شهرسازی و تجارت خارجی منطقه بروکسل مدعی شد که هیچ تقصیری متوجه او نیست و دعوت از زاکانی، بر اساس تصمیم نهایی وزارت خارجه بلژیک بوده است.
دریا صفایی دوشنبه به شبکه آرتیبیاف گفت: «ما به وزیری نیاز داریم که مسئولیت خود را بپذیرد. اگر برای پاسکال اسمت مهم بود که مسئولیتش را بپذیرد، حاجا لحبیب هم باید مسئولیت خود را بپذیرد. و پرسش مهم این است که فقط سه هفته پس از آزادی اولیویه وندکاستیل، او [وزیر خارجه] میپذیرد که تروریستها به بروکسل بیایند؟»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
نماینده ایرانیتبار پارلمان فدرال بلژیک در ادامه خواستار استعفای حاجا لحبیب از وزارت خارجه این کشور شد و به صراحت گفت: «او بارها نشان داده است که نمیتواند بفهمد چه کسی دشمن ما و چه کسی دوست ما است.»
وزیر امور خارجه بلژیک قرار است چهارشنبه، ۲۱ ژوئن، در جلسه کمیته روابط خارجی مجلس این کشور در این باره اظهار نظر کند.
علیرضا زاکانی، شهردار پایتخت و از چهرههای تندرو حکومت ایران، ۲۱ خرداد به دعوت شهرداری بروکسل برای شرکت در مجمع عمومی شهرداران کلانشهرهای مهم جهان به بروکسل سفر کرد. این سفر و حضور او در بروکسل، با اعتراض گسترده شماری از مقامها، نمایندگان مجلس و رسانههای بلژیک روبهرو شد.
سفر زاکانی، مسئول بسیج دانشجویی در سرکوب اعتراضهای ۱۸ تیر ۱۳۷۸، به یکی از مهمترین شهرهای اتحادیه اروپا، در حالی انجام میشود که درست ۲۰ روز پیش از آن، اتحادیه اروپا بسیج دانشجویی ایران را به دلیل نقض جدی حقوق بشر در جمهوری اسلامی و سرکوب خشونتبار اعتراضات دانشجویی در پاییز گذشته و در جریان خیزش سراسری ایرانیان، در فهرست تحریمهای خود قرار داد.