دادگاه فدرال سه نفر را به جرم وادار کردن چینی‌های مقیم آمریکا به بازگشت به وطن، محکوم کرد

این طرح بخشی از یک «اقدام بین‌المللی و غیرقانونی چینی برای بازگرداندن چینی‌ها به وطن» موسوم به «عملیات شکار روباه» بود

ایستگاه پلیس در آمریکا به همکاری با حکومت چین برای تحت نظر قرار دادن شهروندان چینی مخالف حکومت متهم شد-ISAAC LAWRENCE/ AFP

دادگاه فدرال آمریکا سه نفر را به جرم وادار کردن شهروندان چینی مقیم آمریکا به بازگشت به وطن، محکوم کرد

یک افسر بازنشسته پلیس نیویورک و دو شهروند چینی روز سه‌شنبه به دلیل همکاری در طرحی موسوم به «شکار روباه» برای بازگرداندن با اجبار چینی‌های مقیم ایالات متحده به چین، محکوم شدند. این درحالی است که اخیرا ایستگاه پلیس در آمریکا نیز به همکاری با حکومت کمونیستی چین برای تحت نظر قرار دادن شهروندان چینی مخالف حکومت متهم شده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، دادستان ناحیه شرقی نیویورک در بیانیه‌ای اعلام کرد که هیات منصفه دادگاه فدرال ایالات متحده پس از محاکمه‌ای سه هفته‌ای مایکل مک‌ماهون ۵۵ ساله، ژو یانگ ۶۶ ساله و ژنگ کونگیانگ ۲۷ ساله را در این پرونده گناهکار شناخت.
مایکل مک‌ماهون، افسر بازنشسته پلیس به جرم اقدام غیرقانونی به عنوان نماینده دولت چین، توطئه برای تعقیب قربانیان در ایالت‌های مختلف و تعقیب آن‌ها در این ایالت‌ها، مجرم شناخته شد. جرم ژو از کوئینز نیز مشابه مک‌ماهون بود. اما ژنگ کونگیانگ از بروکلین تنها به در دو فقره جرم یعنی توطئه برای تعقیب قربانیان در ایالت‌های مختلف و تعقیب آن‌ها در این ایالت‌ها مجرم شناخته شد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)


دفتر دادستانی اعلام کرد که مک‌ماهون و ژو، به دستور مقامات چینی، کارزاری را با هدف «آزار، تعقیب و اجبار» ساکنان ایالات متحده به بازگشت به چین به راه انداختند. این طرح بخشی از یک «اقدام بین‌المللی و غیرقانونی چینی برای بازگرداندن چینی‌ها به وطن» موسوم به «عملیات شکار روباه» بود.
جیمز دنهی، مامور ویژه اف‌بی‌آی می‌گوید: «امیدواریم این حکم برای دیگر عاملان جمهوری خلق چین که در ایالات متحده برای خاموش کردن صدای معترضان به دولت چین اقدام می‌کنند، پیامی واضح باشد.»
مک‌ماهون با حکم تا ۲۰ سال زندان، ژو ۲۵ سال و ژنگ ۱۰ سال زندان مواجه‌اند.
دولت آمریکا در جریان تحقیقات خود درباره نظارت و آزار و اذیت افراد ساکن در ایالات متحده در سال‌های اخیر، چند شهروند چینی را تحت تعقیب قرار داده است.
اگرچه پکن از این عملیات به عنوان بخشی از «کمپین مبارزه با فساد» دفاع کرده و گفته است نهادهای مجری قانون چین در خارج از کشور از قوانین بین‌المللی پیروی می‌کنند، واشنگتن این عملیات را اقدامی برای هدف قرار دادن مخالفان شی جین پینگ، رهبر چین می‌داند و آن را محکوم می‌کند.

بیشتر از جهان