برن می‌گوید سوئیس به مرکز جاسوسان روس و چینی تبدیل شده است

سرویس اطلاعاتی سوئیس‌: تهدید ناشی از جاسوسان خارجی (عمدتا روس و چینی) همچنان برای سوئیس بالا است

سرویس اطلاعاتی سوئیس دوشنبه، ۲۶ ژوئن (۵ تیر)، اعلام کرد که تهاجم روسیه به اوکراین، سوئیس را که محل استقرار چندین سازمان بین‌المللی است، به مرکز جاسوسی روسیه و چین تبدیل کرده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، سرویس اطلاعات فدرال سوئیس (اف‌آی‌اس) که مسئول حوزه ضدجاسوسی این کشور است، در گزارش سالانه خود اعلام کرد که روسیه نظم مبتنی بر صلح را در اروپا از بین برده است.

این نهاد اطلاعاتی همچنین گفت: «اثربخشی مجامع بین‌المللی برای حفظ صلح و امنیت، مانند سازمان ملل متحد یا  سازمان امنیت و همکاری در اروپا، رو به کاهش است و هیچ نشانه‌ای از یک نظم جدید و باثبات جهانی دیده نمی‌شود.»

در مجموع، تصویر امنیتی سوئیس با رقابت فزاینده‌ قدرت‌های بزرگ شکل گرفته است و با وقوع و تداوم جنگ در اوکراین، این رقابت‌ها تشدید شده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

اف‌آی‌اس می‌گوید که نظم جدید جهانی، در حال تغییر به سمت نظم دوقطبی است که تحت تاثیر رقابت نظام‌مند بین ایالات متحده و چین شکل گرفته است. اما در حال حاضر، جنگ روسیه در اوکراین، نقطه کانونی در محیط امنیتی سوئیس باقی خواهد ماند.

این سازمان امنیتی همچنین می‌گوید که تهدید ناشی از جاسوسان خارجی (عمدتا روس و چینی) همچنان برای سوئیس بالا است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، در بین کشورهای اروپایی، سوئیس از کشورهایی است که بیشترین تعداد افسران اطلاعاتی روسیه در آن حضور دارند که تحت پوشش دیپلماتیک فعالیت می‌کنند و دلیل آن تا حدی، موقعیت سوئیس به مثابه میزبان سازمان‌های بین‌المللی است.

مقر اروپایی سازمان ملل متحد و مقر چندین آژانس این نهاد بین‌المللی در ژنو واقع است و این امر، باعث می‌شود که صدها دیپلمات برای شرکت در نشست‌های مختلف این نهادها، در سوئیس حاضر شوند.

اف‌آی‌اس همچنین می‌گوید که ریاست دوره‌ای سوئیس بر شورای امنیت سازمان ملل، تهدید جاسوسی را برای سوئیسی‌هایی که روی پرونده‌های شورای امنیت سازمان ملل کار می‌کنند و تصمیم‌ها را اعلام، افزایش می‌دهد.

سوئیس به ‌مدت یک سال، از ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۴، در جایگاه عضو منتخب در شورای امنیت سازمان ملل حضور دارد و در ماه مه سال جاری نیز ریاست این شورا را برعهده داشت.

سرویس اطلاعات فدرال سوئیس می‌گوید که جنگ در اوکراین، سوئیس را مجبور کرده است که نظارت خود را به حوزه‌هایی گسترش دهد که تاکنون کمتر به آن‌ها توجه می‌شد؛ مانند ترکیه، هند و اتحادیه اقتصادی اوراسیا، زیرا روسیه شرکت‌های تجاری این کشورها را برای خرید کالاهای ضروری خود به‌کار‌می‌گیرد. به سخن دیگر، روسیه از شرکت‌های کشورهای دیگر در سوئیس برای دور زدن تحریم‌های اتحادیه اروپا و ایالات متحده استفاده می‌کند.