رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران بامداد جمعه ساعاتی پس از انتشار گزارشها درباره اینکه آبرام پیلی، معاوناش جانشین او شده، به خبرنگاران گفت که مجوزهای امنیتیاش در حال بررسی است و انتظار میرود به زودی نتیجه تحقیقات به نفع او ختم شود.
موضع رسمی وزارت خارجه آمریکا در حال حاضر این است که مالی در مرخصی است و معاون او فعلا مسولیتهایش را بر عهده دارد.
به گزارش اکسیوس، مالی گفت: «به من اطلاع داده شده که مجوزهای امنیتیام در دست بررسی است و اطلاعات دیگری به من داده نشده است. انتظار دارم این تحقیقات بهزودی با نتیجه مطلوب تمام شود. در این مدت در مرخصیام.»
سیانان هم به نقل از منابع متعدد گزارش داد که رابط مالی در مرخصی بدون حقوق است و مجوزهای امنیتی او اوایل سال جاری میلادی تعلیق شده است تا از او درباره نحوه برخورد با موضوعات محرمانه تحقیق شود.
سیانان به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داد که مجوزهای امنیتی مالی باتوجه به تحقیقات امنیتی دیپلماتیک وزارت خارجه آمریکا در مورد احتمال سوءاستفاده از اطلاعات محرمانه تعلیق شده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
یک منبع دیگر هم گفت که مالی در مرخصی بدون حقوق بهسر میبرد.
به گفته یک مقام آمریکایی، مالی به دنبال تحقیقات وزارت خارجه آمریکا همچنان در سمت خود باقی مانده اما اجازه ندارد به اطلاعات محرمانه دسترسی داشته باشد.
متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز در کنفرانس خبری روز پنجشنبه اظهارات مشابهی را مطرح کرده بود.
او گفته بود که مالی در مرخصی است و آبرام پیلی، معاونش، مسولیتهای مالی را بر عهده خواهد داشت. میلر در پاسخ به ایمیل رویترز، پیلی را سرپرست نمایندگی ویژه آمریکا در امور ایران و فعالیتهای این وزارتخانه در ارتباط با ایران عنوان کرد.
او نگفت که مدت این مرخصی که ظاهرا از آغاز سال جاری شروع شده، تا چه زمانی خواهد بود.
رابرت مالی از چهرههای طرفدار معامله با جمهوری اسلامی است و در توافق هستهای سال ۲۰۱۵ و مذاکرات دو سالونیم اخیر با تهران نقش کلیدی داشته است. در ماههای اخیر نامهها و بیانیههای متعددی در حمایت از اخراج مالی به دلیل نقش موثر او در معامله با مقامات جمهوری اسلامی منتشر شده است.
او در سالهای ۲۰۰۰ در تلاشهای ناموفق دولت کلینتون برای برقراری صلح بین اسرائیلی و فلسطینیها هم نقش داشت.
رابرت مالی اخیرا به دنبال انتشار گزارش فایننشالتایمز از دیدارهای سال گذشته او با محمد ایروانی، نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل بار دیگر مورد انتقاد مخالفان جمهوری اسلامی قرار گرفته بود.