دستور رهبر طالبان: به‌جای انگلیسی، از واژه‌های پشتو استفاده کنید

با روی کار آمدن طالبان، مدیریت بسیاری از اداره‌های دولتی در اختیار طالبان پشتون‌تبار قرار گرفت و این باعث شده است که در این اداره‌ها به زبان پشتو تکلم شود

رهبر طالبان دستورهایش را به شکل شفاهی صادر می‌کند-AFP

ملا هیبت‌الله، رهبر طالبان، دستور داده است که واژه‌ها یا حروف اختصاری انگلیسی در نامه‌ها و سندهای اداری و قراردادها استفاده نشود و به‌ جای آن از واژه‌های پشتو استفاده شود. 

این فرمان با امضای مولوی سیف‌الدین تائب، معاون نظارت و سیاست‌گذاری اداره امور فضای مجازی منتشر شده و در آن، از تمام اداره‌های دولتی این گروه خواسته شده است که از واژه‌های انگلیسی استفاده نکنند. 

در این فرمان آمده است: «در متن‌های رسمی اداری، نام پروژه‌ها و قراردادها، از واژه‌های پشتو استفاده شود. به همین گونه کوشش کنید که اصطلاحات انگلیسی در متن‌های رسمی اداری استفاده نشود.»

 

رهبر طالبان در حالی این دستور را صادر کرده است که در بیش از ۲۲ ماه حکومت این گروه در افغانستان، در موارد متعددی برای حذف زبان فارسی از لوحه‌های اداره‌های دولتی و نامه‌‌ها و اسناد اداری تلاش شده است.  

بخش زیادی از شهروندان افغانستان به فارسی سخن می‌گویند، اما طالبان می‌کوشند پشتو را به زبان اول افغانستان بدل کنند. این اقدام طالبان با موجی از انتقاد فرهنگیان و شهروندان مواجه شده است.  

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

با روی کار آمدن طالبان، مدیریت بسیاری از اداره‌های دولتی در اختیار طالبان پشتون‌تبار قرار گرفت و این باعث شده است که در این اداره‌ها به زبان پشتو تکلم شود.  

حکومت طالبان در انحصار شدید قوم پشتون است و درخواست جامعه جهانی از این گروه برای شکستن این انحصار تاکنون بی‌نتیجه بوده است. 

دوره اول حکومت طالبان در افغانستان در ۲۰۰۱ میلادی با حمله ائتلاف جهانی به رهبری ایالات متحده آمریکا سرنگون شد و این گروه دو دهه به جنگ چریکی علیه حکومت افغانستان و متحدان غربی آن متوسل شد.  

طالبان ادعا می‌کردند که افغانستان در «اشغال» آمریکا و غرب است و با این گونه تبلیغات، توانسته بودند از شهروندان کشور نیرو جذب کنند و سرانجام با خروج نیروهای آمریکا و غرب از کشور، به هدف خود دست یافتند. با این حال، حکومت آنان به‌شدت در انحصار پشتون‌تباران بوده است و توجهی به قوم‌ها، مذهب‌ها و سنت‌های فرهنگی دیگر نشان نداده‌اند.