خواجه محمد آصف و شیر علی میرزا، وزیران دفاع پاکستان و تاجیکستان، روز سهشنبه ۴ ژوئیه (۱۳ تیر) درباره همکاریهای دفاعی دوجانبه و وضعیت امنیتی افغانستان گفتوگو کردند.
وزیر دفاع پاکستان در این دیدار گفت که اسلامآباد و دوشنبه بهدلیل همسایگی با افغانستان با چالشها و تهدیدهای امنیتی مشابهی مواجهاند.
او افزود که پاکستان از تلاش تاجیکستان، در راستای تامین صلح و ثبات در منطقه قدردانی میکند.
خواجه محمد آصف گفت که آنها به ظرفیتسازی اطلاعاتی و بهاشتراکگذاری آن با نیروهای مسلح تاجیکستان ادامه خواهند داد.
او اطمینان داد که پاکستان متعهد به تقویت روابط دوجانبه با تاجیکستان است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
پاکستان روابط نزدیک با حکومت طالبان در افغانستان دارد، اما در مقابل، تاجیکستان از طالبان خواسته است که حکومت فراگیر با حضور همه اقوام شکل دهند و با اقدامهای تروریستی مبارزه کنند.
طالبان از تاجیکستان خواسته بودند که سفارت افغانستان را در اختیار آنها قرار دهد، اما تاجیکستان تاکنون این درخواست را نپذیرفته است.
در دوران حکومت طالبان در افغانستان فعالیت گروههای تروریستی در نزدیکی مرز کشورهای آسیایی میانه افزایش یافته است و بارها این کشورها از جمله روسیه در این مورد ابراز نگرانی کردهاند.
بهتازگی طالبان با پاکستان به توافق رسیدهاند تا خانوادههای آوارگان وزیرستان شمالی پاکستان را از مرز مشترک با این کشور به نقاط دیگر افغانستان منتقل کنند. روند جابهجایی آوارگان وزیرستانی در شمال افغانستان ادامه دارد. منتقدان طالبان میگویند که طالبان در طرح جابهجایی مهاجران وزیرستانی، جنگجویان تحریک طالبان پاکستانی (تیتیپی) را به استانهای شمالی هممرز با آسیای میانه منتقل میکنند.
برخی از جنگجویان تیتیپی در دوران حکومت پیشین افغانستان مورد حمایت کشورهای غربی شانهبهشانه طالبان به جنگ مشغول بودند. با تسلط طالبان در اوت ۲۰۲۱، بخشی از جنگجویان تیتیپی به پاکستان بازگشتند. طی ماههای اخیر، حملههای تیتیپی به حکومت پاکستان افزایش یافته است و اسلامآباد از حکومت طالبان خواسته بود که با تیتیپی مبارزه کنند، اما طالبان این درخواست را نپذیرفتند.
گمان میرود که وزیر دفاع تاجیکستان نگرانی این کشور را مبنی بر جابهجایی جنگجویان تیتیپی با وزیر دفاع پاکستان در میان گذاشته باشد.
وزیران خارجه کشورهای سازمان پیمان امنیت جمعی ۲۰ ژوئن از گروه طالبان خواسته بودند که از جابهجایی اجباری جمعیت به دلایل قومی و مذهبی جلوگیری کنند.
وزیران خارجه روسیه، تاجیکستان، ارمنستان، قرقیزستان، قزاقستان و بلاورس در مینسک در این مورد بیانیهای مشترک منتشر کردند و در آن از افزایش تهدیدهای امنیتی ابراز نگرانی کرده بودند.