طالبان می‌گویند شاهزاده هری باید بابت قتل در افغانستان دادگاهی شود

شاهزاده هری دو دوره در افغانستان خدمت کرده و کمک‌خلبان هلی‌کوپتر آپاچی بوده است

شاهزادی هری در زمان ماموریت نظامی در قندهار، افغانستان،۲۰۱۴ــ MATT CARDYPOOLAFP

مقام‌های گروه طالبان می‌گویند شاهزاده هری، فرزند چارلز سوم، پادشاه بریتانیا، در زمان خدمتش در افغانستان مرتکب قتل  شده و باید بابت این مسئله به دادگاه احضار شود.

سهیل شاهین، سخنگوی دفتر نمایندگی طالبان در قطر و نماینده پیشنهادی این گروه برای کرسی افغانستان در سازمان ملل متحد، در مصاحبه‌ای اختصاصی با شبکه عرب نیوز گفت که شاهزاده هری باید بابت اعمالی که در افغانستان مرتکب شده است شرمنده باشد و به دادگاه کشیده شود.

او در این گفت‌و‌گو ادعا کرد آن‌هایی که شاهزاده هری جنگجویان دشمن خطاب کرده است، در اصل افرادی غیرنظامی بوده‌اند.

شاهزاده هری در کتاب تازه خود به نام اضافی (spare) نوشته در زمان خدمتش در افغانستان بین سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۳، حدود ۲۵ جنگجوی طالبان را به قتل رسانده است اما سهیل شاهین می‌گوید افرادی که شاهزاده هری کشته است نه جنگجو که مردم عادی افغانستان بوده‌اند: «این‌ها ادعا دارند که صاحب یک نظام دموکراتیک‌ و مدافع حقوق بشرند؛ آن‌وقت با مردم ما این کارها را می‌کنند.»

سهیل شاهین در ادامه، خواستار به دادگاه کشاندن شاهزاده هری شد و گفت: اگر قوانین برای حمایت از حقوق بشر وضع شده‌اند، پس او هم باید به دادگاه کشانده شود؛ زیرا خودش اعتراف کرده که ۲۵ نفر را به قتل رسانده و این یک جنایت است.

شاهزاده هری در کتابش نوشته قتل‌ این افراد در روزهای آخر ماموریتش در سال ۲۰۱۳ رخ داده است. او تصریح می‌کند: «اگر افرادی وجود دارند که می‌خواهند با بچه‌های ما کارهای بد انجام دهند، ما آن‌ها را از بازی خارج خواهیم کرد.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

شاهزاده هری در کتابش افرادی را که کشته، به مهره‌های شطرنج تشبیه کرده است که در بازی زده می‌شوند. او می‌نویسد: اگر بدها وجود دارند، باید قبل از اینکه خوب‌ها را از میان بردارند، حذفشان کرد.

سهیل شاهین در این مصاحبه به‌صراحت گفت که شاهزاده هری تنها کسی نبوده که افغان‌های بی‌گناه را کشته است و بسیاری از سربازان دیگر نیز همین کار را کردند و موارد زیادی از این دست وجود دارد. بسیاری از خانواده‌ها نان‌آور خود را از دست دادند و از کشته شدن مردم بی‌گناه، روستاییان و کشاورزان در مزارع هزاران فیلم وجود دارد.

این اشارات سهیل شاهین احتمالا در پی بلند شدن سروصداهای تازه در مورد احتمال قتل ۸۰ غیرنظامی افغان بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۳ به دست نیروهای ویژه بریتانیا، بیان می‌شوند. یک نهاد تحقیقاتی که از یک سال پیش در حال بررسی احتمال مرتکب جنایت جنگی شدن سربازان بریتانیایی در افغانستان است، به‌تازگی اعلام کرده که به احتمال زیاد، نیروهای ویژه این کشور حدود ۸۰ غیرنظامی را در افغانستان به قتل رسانده‌اند.

سهیل شاهین در این مصاحبه مدعی شد که اگر این کشتار در کشوری دیگر هم رخ می‌داد، او باز هم خواستار عدالت می‌شد. او خطاب به مجری برنامه گفت: اگر این حوادث در کشور شما رخ می‌داد، آیا شما خواهان اجرای عدالت نمی‌شدید؟

شاهزاده هری که به دوک ساسکس معروف است، یک دهه در ارتش بریتانیا خدمت کرده و دو بار برای ماموریت به افغانستان رفته است؛ بار اول، پس از آنکه رسانه‌ها حضور او در افغانستان را افشا کردند، فرماندهان ارتش او را به بریتانیا برگرداندند اما او برای بار دوم نیز به افغانستان رفت.

او پس از خروج نیروهای ناتو از افغانستان، کتاب خاطراتش به نام «اضافی» را منتشر کرد. این کتاب حتی پیش از چاپ نیز سروصدای زیادی به پا کرد. بیشترین غوغا در مورد بخشی بود که شاهزاده قتل‌هایی را که در افغانستان انجام داده بود، روایت می‌کرد. او در این بخش نوشته که از کشتن افراد در افغانستان نه احساس رضایت کرده و نه شرمسار بوده است.

بریتانیا پس از آمریکا، دومین کشوری بود که در ۲۰ سال حضور ناتو در افغانستان بیشترین سرباز را به این کشور فرستاد. در مدت حضور بریتانیا در افغانستان، ۴۵۰ نیروی جنگی این کشور کشته شدند.

بیشتر از جهان