در پی ابراز نگرانی ارتش پاکستان از تبدیل شدن افغانستان به پایگاه فعالیتهای تروریستی، کاخ سفید میگوید هیچ نشانهای وجود ندارد که مشخص کند مهاجران افغان در پاکستان در فعالیتهای تروریستی دست داشتهاند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، جان کربی، سخنگوی کاخ سفید، روز دوشنبه در یک نشست خبری گفت: ما هیچ نشانهای ندیدیم که مهاجران افغان در داخل خاک پاکستان یا در امتداد مرز دو کشور فعالیتهایی انجام داده باشند. او اضافه کرد: «ما از پاکستان به خاطر سخاوت باورنکردنی در قبال بسیاری از افغانها که تنها به دنبال مکانی امن و مطمئناند، متشکریم و به همکاری با پاکستان برای مقابله با تهدیدهای تروریستی علیه این کشور ادامه خواهیم داد.»
سخنگوی کاخ سفید تاکید کرد: حملات تروریستی علیه پاکستان تحملناپذیر است و نیروهای نظامی این کشور پاسخ محکمی به آن خواهند داد.
اظهارات سخنگوی کاخ سفید در مورد دست نداشتن مهاجران افغان در پاکستان در فعالیتهای تروریستی در واقع واکنشی به ابراز نگرانیهای جدید ارتش پاکستان درخصوص حملات تروریستی است که در این کشور صورت میگیرد و از داخل خاک افغانستان حمایت میشود.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
پس از حادثه تروریستی چهارشنبه گذشته و حمله به پادگان نظامی ارتش پاکستان در منطقه ژوپ، فرماندهان ارتش پاکستان برای بررسی وضعیت در پاکستان و افغانستان جلسه اضطراری برگزار کردند. عاصم منیر، رئیس ستاد ارتش پاکستان، دلیل بروز ناامنیهای فزاینده در این کشور را شکلگیری پایگاههای آموزشی تحریک طالبان پاکستانی (تیتیپی) در خاک افغانستان عنوان کرد.
البته در اظهارات عاصم منیر از طالبان افغانستان به عنوان حامی تیتیپی نامی برده نشد اما مقامهای ارتش و دولت پاکستان پیش از این بارها از حمایت امارت اسلامی طالبان از تیتیپی ابراز نگرانی کرده بودند. از سوی دیگر، مقامهای ارتش پاکستان میگویند پنج تن از عوامل حمله تروریستی به پادگان نظامی ارتش در منطقه ژوپ بلوچستان، شهروند افغانستان بودهاند. این ادعا پس برگزاری مراسم ختم برای یکی از عوامل انتحاری حادثه تروریستی بلوچستان در استان وردک افغانستان، تقویت شد.
منابع آگاه به ایندیپندنت فارسی گفتند که دو تن از این حملهکنندگان انتحاری هم ساکن استانهای پکتیا و پکتیکا در شرق افغانستان بودهاند.
مشارکت طالبان پاکستانی و افغان در حملات تروریستی در هر دو کشور، اتفاق جدیدی نیست. بسیاری از شهروندان پاکستان از نخستین روزهای شکلگیری گروه طالبان در آغاز دهه ۹۰ میلادی، با این گروه همکاری کردند و با مجاهدین و بعد با دولت جمهوری و نیروهای ناتو جنگیدند. مدارس مذهبی در پاکستان هم در طول ۲۰ سال حاکمیت دولت جمهوری در افغانستان، سالانه به صورت سهمیهای، تعدادی از طلبههای خود را به جنگ افغانستان میفرستادند.
به نظر میرسد حالا نوبت طالبان افغان است تا دوشادوش متحدان پاکستانی خود با دولت این کشور بجنگند. زیرا در افغانستان دیگر جنگی وجود ندارد و طالبان افغان بارها گفتهاند که در صورت پایان جنگ در افغانستان و تصرف این کشور، برای جنگ به پاکستان خواهند رفت.
با این حال دست داشتن طالبان افغان در حملات تروریستی علیه دولت پاکستان میتواند برای مهاجران افغان تبعات بدی داشته باشد. دولت پاکستان پیش از این نیز سختگیریها بر مهاجران افغان را که تعدادشان حدود پنج میلیون نفر تخمین زده میشود، افزایش داده بود. با اثبات حضور افغانها در کنار تیتیپی، بیتردید عرصه بر مهاجران افغان در پاکستان تنگتر خواهند شد.