ویدیو تبلیغاتی مقام بریتانیایی در ستایش طالبان واکنش‌برانگیز شد

توبیاس الوود بدون اشاره به محرومیت زنان و دختران از تحصیل گفت زمان تعامل با طالبان فرا رسیده است

توبیاس الوود، رئیس کمیسیون دفاعی مجلس نمایندگان بریتانیا-TobiasEllwood/Twitter

ویدیو تبلیغاتی توبیاس الوود، رئیس کمیسیون دفاعی مجلس نمایندگان بریتانیا، از جریان سفرش به افغانستان که در آن ادعا می‌کند سلطه طالبان باعث برقراری صلح و امنیت در این کشور شده و دولت بریتانیا باید سفارت خود را در کابل بازگشایی کند، با واکنش‌های فراوانی مواجه شد.

امرالله صالح، معاون نخست دولت پیشین افغانستان، در واکنش به ویدیو تبلیغاتی توبیاس الیوود در مورد رژیم طالبان، در توییتی نوشت که نظرات او نباید مبنای قضاوت عاقلانه باشد. صالح افزود: «خیانت آن‌ها [دولت بریتانیا] به مردم افغانستان لکه دائمی بر پیشانی آن‌ها است و شیرین‌کاری‌هایی مانند سفر یک روزه برای عادی‌سازی [روابط با] طالبان آن را از بین نمی‌برد.»

توبیاس الوود، در ویدیویی که روز دوشنبه از جریان سفر خود به افغانستان منتشر کرد، لباس متحد‌الشکل سازمان مین‌روبی «هلو ترست» را پوشید و از فعالیت این سازمان ستایش کرد. امرالله صالح، هلو ترست را یک سازمان جاسوسی خواند و افزود: «هلو ترست در افغانستان، بیشتر یک سازمان جاسوسی است تا یک آژانس مین‌زدایی.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

هلو ترست، در ۲۸ کشور دنیا که در گذشته یا اکنون محل درگیری‌های مسلحانه بوده است، برای مین‌زدایی فعالیت می‌کند. با خروج نیروهای ناتو به رهبری آمریکا از افغانستان، این سازمان فعالیت خود را در افغانستان ادامه داد و مدعی است که در عرصه پاکسازی زمین‌های کشاورزی، جاده‌ها و اماکن عمومی از مین‌های کارگزاری‌شده در سال‌های اخیر، استفاده کرده است. دولت‌های بریتانیا، آمریکا و برخی کشورهای اروپایی، به این سازمان کمک مالی ارائه می‌کنند.

توبیاس الوود در ویدیویی که منتشر کرد مدعی شد که «امنیت در افغانستان بسیار بهبود پیدا کرده، فساد کاهش یافته و تجارت تریاک به پایان رسیده است». این مقام بریتانیایی گفت دولت بریتانیا باید سفارت خود را در کابل افتتاح کند و دنیا نیز باید با رژیم طالبان تعامل کند. در ماه ژوئن، شورای امنیت سازمان ملل متحد با انتشار گزارشی گفت کشت و تولید مواد مخدر در افغانستان کاهش یافته است، اما هنوز نمی‌توان ادعاهای طالبان را در این زمینه تایید کرد.

توبیاس الوود در جریان ستایش از رژیم طالبان، هیچ اشاره‌ای به منع تحصیل و اشتغال دختران و زنان در افغانستان نکرد و همچنین حرفی در مورد حضور گروه‌های تروریستی بین‌المللی در افغانستان نزد. توبیاس الوود در مصاحبه‌هایی نیز که طی دو روز اخیر انجام داد، بر تعامل با طالبان تاکید کرد و مدعی شد که برقراری روابط با طالبان تنها راه کمک به افغانستان است. به باور او سلطه طالبان بر افغانستان، به تامین صلح نسبی در این کشور منجر شده است.

توبیاس الوود پیش از این، از نحوه عملکرد رژیم طالبان انتقاد کرده و گفته بود در صورتی که وضعیت در این کشور تغییر نکند، مقاومت علیه طالبان گسترش یافته و به جنگ داخلی منجر خواهد شد.

توبیاس الوود، رئیس کمیسیون دفاعی مجلس نمایندگان بریتانیا، در حالی خواهان بازگشایی سفارت بریتانیا در کابل شد که رابرت دیکسن، مستشار سفارت بریتانیا در افغانستان، در قطر کار می‌کند و هر ازگاهی برای دیدار با رهبران طالبان به کابل سفر می‌کند.

به جز سفارت اتحادیه اروپا در افغانستان که در آن شمار محدودی از دیپلمات‌ها به منظور نظارت بر روند توزیع کمک‌های بشردوستانه ارائه‌شده از طرف اعضای این اتحادیه حضور دارند، هیچ‌یک از کشورهای اروپایی، سفارت خود را در کابل بازگشایی نکرده‌اند.

طی نزدیک به دوسال گذشته، هیئت‌های دیپلماتیک دولت بریتانیا، چندین بار به کابل سفر کرده و با مقام‌های طالبان دیدار کرده‌اند. این دیدارها بیشتر برای آزادی شهروندان بریتانیایی که در اسارت طالبان‌اند، صورت گرفته است.

از شش ماه پیش به این سو، سه شهروند بریتانیا از جمله مایلز راتلیج ۲۳ ساله، کیوین کورن‌ول ۵۳ ساله و یک مرد دیگر که نامی از او برده نشده است، در زندان طالبان به‌سر برده‌اند.

وزارت خارجه بریتانیا، اوایل ژوئیه، در اطلاعیه‌ای از شهروندان خود خواست که از سفر به افغانستان خودداری کنند، چون امکان حمله‌های تروریستی یا بازداشت به دست طالبان وجود دارد.

توبیاس الوود در حالی مدعی برقراری صلح و امنیت در افغانستان شده که تلاش‌های دولت بریتانیا برای آزادی سه شهروند این کشور از چنگ طالبان بی‌نتیجه مانده است. در سال ۲۰۲۲ نیز دو شهروند بریتانیا به دست طالبان اسیر و زندانی شدند که پس از مذاکرات متعدد، آزاد شدند. دولت بریتانیا در ازای آزادی شهروندانش، در اطلاعیه‌ای به طالبان اطمینان داد که از مخالفان رژیم حاکم در کابل حمایت نمی‌کند.

بیشتر از جهان