معاون سازمان تبلیغات اسلامی: حرف زدن ما معمم‌ها درباره حجاب روی خیلی‌ها اثر ندارد

عزت‌زمانی تاکید کرد: برای تبلیغ باید لشکر مردمی ساخت و صدها خانم با نیمچه‌حجاب می‌توانند روی مسئله حجاب تاثیر جدی و قوی داشته باشند

رضا عزت‌زمانی، معاون تبلیغ و امور فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی، با اعتراف به بی‌تاثیر بودن سخنان روحانیون در ترویج حجاب، خواستار تغییر در شیوه‌های تبلیغ حجاب اجباری و استفاده از ترفندهای نوین شد.

عزت‌زمانی تصریح کرد: «یقین داریم حرف زدن ما معمم‌ها در زمینه حجاب امروزه روی خیلی‌ها اثر ندارد، ولی صدها خانم هستند که با نیمچه حجاب هم می‌توانند روی مسئله حجاب کار جدی و قوی داشته باشند».

او با اذعان به ناکامی دهه‌ها فعالیت‌ مسئولان جمهوری اسلامی در زمینه عملی کردن ایده حجاب اجباری، افزود: «نباید صرفا مبلغان وارد میدان شوند. تغییر دامنه تبلیغ در مسیر مردمی شدن بسیار مهم است و باید لشکر مردمی ساخت.»

به گزارش خبرگزاری حوزه، معاون سازمان تبلیغات اسلامی اضافه کرد: «مسئله مهم و اولیه ما تغییر رفتار مبلغان است. مبلغ با رفتار سابقش نمی‌تواند دایره اثرش را پیش ببرد. بیش از ۶۰ درصد خانم‌های شل‌حجاب گفته‌اند که اگر یک تذکر نرم باشد، آن تذکر را می‌پذیرند. برخی دیگر اصلا خود را بی‌حجاب نمی‌دانند.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

او در حالی «تذکر نرم» را راهگشا می‌داند و توصیه می‌کند که افزون بر شدت گرفتن برخوردهای خشونت‌آمیز گشت ارشاد، افراد خودسر و مذهبی نیز بدون داشتن مجوز قانونی، با زنان دارای پوشش اختیاری برخورد می‌کنند. از طرفی، ذبیح‌الله خداییان، رئیس سازمان بازرسی کل کشور، هم در جلسه شورای عالی قوه قضاییه اعلام کرده است که ضابطان برای برخورد با بی‌حجابی به دستور مقام قضایی نیازی ندارند و می‌توانند راسا اقدام کنند.

پلمب اماکن تجاری، صنفی، هتل‌ها، پاساژها و نیز اماکن گردشگری بخشی از اقدام‌هایی است که نهادهای حکومتی جمهوری اسلامی، به ویژه از فروردین ۱۴۰۱، برای مقابله با افزایش فزاینده مخالفت‌ مردم با حجاب اجباری به اجرا گذاشته‌اند.

عزت‌زمانی در بخش دیگری از گفته‌هایش، با انتقاد از سند تحول حوزه تاکید کرد: «تبلیغ کجای این جریان است؟ شبکه امامت جماعت کجای این جریان است؟ تبلیغی که امروز وجود دارد، در قواره انقلاب اسلامی و نیازهای انقلاب اسلامی نیست. حاکمیت در مسئله عفاف و حجاب ایستا است، زیرا در حوزه محتوا و نقشه راه دقیق تبلیغ هنوز به نظام‌های دقیق نرسیده‌ایم.»

او تبلیغ دین و نظام اسلامی را از جمله مهم‌ترین وظایف طلاب دانست و گفت: «زمانی که بودجه کم شد، اولین جایی که تعطیل شد مرکز پاسخگویی به سوالات بود. مجموعه‌های وابسته به حوزه نیز همین‌گونه عمل کردند.»

این مقام سازمان تبلیغاتی جمهوری اسلامی در حالی از کاهش بودجه سخن می‌گوید که بودجه مرکز خدمات حوزه‌های علمیه برای سال ۱۴۰۲ با افزایش بیش از دوبرابری، به شش هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان رسید. حال‌ آنکه بودجه این نهاد در سال ۱۴۰۱ حدود دو هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بود. همچنین در قم، ده‌ها مرکز آموزش عالی، حوزه علمیه، پژوهشگاه، مدرسه و مرکز عقیدتی و مذهبی فعالیت دارند که همه آن‌ها از محل بودجه عمومی کشور ارتزاق می‌کنند. به این موارد باید درآمدهای حاصل از مسجد جمکران و حرم فاطمه معصومه در قم را نیز افزود.