پایان محاکمه نیلوفر حامدی در دادگاهی غیرعلنی

نیلوفر حامدی اتهام‌های خود را رد کرد و گفت به عملکردش به‌عنوان روزنامه‌نگار افتخار می‌کند

دومین و آخرین جلسه رسیدگی به اتهام‌های نیلوفر حامدی، روزنامه‌نگار بازداشت‌شده، در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران، به ریاست قاضی صلواتی، بار دیگر به‌طور غیرعلنی برگزار شد. روز چهارشنبه نیز قرار است دادگاه الهه محمدی،‌ خبرنگار روزنامه هم‌میهن که او هم از مهرماه گذشته با اتهام‌های مشابه در بازداشت نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی به‌سر می‌برد، در همین شعبه دادگاه انقلاب برگزار شود. برابر قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، به‌اتهام‌های سیاسی و مطبوعاتی، باید به‌طور علنی، با حضور هئیت‌های منصفه، در محاکم دادگستری و نه دادگاه‌های انقلاب، رسیدگی شود.

محمدحسین آجورلو، همسر نیلوفر حامدی، روز سه‌شنبه سوم مرداد ماه ۱۴۰۲ در پیامی در رسانه‌های اجتماعی توییتر و اینستاگرام نوشت همسرش در جلسه دادگاه از عملکرد خودش به عنوان روزنامه‌نگار دفاع کرد و گفت به آن «افتخار» می‌کند.

به‌گفته همسر نیلوفر حامدی، وکلای همسرش نیز در پایان جلسه توانستند برای دقایقی با موکل خود صحبت کنند. بر اساس گزارش‌ها، قاضی صلواتی در دومین جلسه رسیدگی «آخرین دفاع» را از نیلوفر حامدی گرفت. 

نیلوفر حامدی در ۳۱ شهریورماه سال پیش پس از پوشش خبر جان‌باختن مهسا (ژینا) امینی در بیمارستان کسری تهران بازداشت شد. ماموران امنیتی حکومت ایران، الهه محمدی، خبرنگار روزنامه هم‌میهن، را نیز در هفته اول مهرماه گذشته به‌دنبال انتشار گزارشی از مراسم خاکسپاری مهسا امینی، احضار و سپس بازداشت کردند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

دادسرا انقلاب تهران، این دو روزنامه‌نگار بازداشت‌شده را به «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور» و «همکاری با دولت متخاصم آمریکا» متهم کرده است.

طی‌ ماه‌های اخیر، شماری از انجمن‌ها و سازمان‌های بین‌المللی که در زمینه آزادی رسانه‌ها و قلم فعالیت‌ می‌کنند، جوایز سالانه خود را به الهه محمدی و نیلوفر حامدی تقدیم کردند. در یکی از آخرین موارد، جایزه «قلم طلایی آزادی» در پایتخت تایوان به دو روزنامه‌نگار زندانی در ایران اهدا شد. پیش از آن نیز جایزه «فانوس دریایی» شبکه پژوهش آلمان به نیلوفر حامدی و الهه محمدی اعطا شده بود.

سازمان گزارشگران بدون مرز نیز در اردیبهشت ۱۴۰۲ طی مراسمی به مناسبت روز جهانی آزادی مطبوعات، جایزه سالانه خود را به نیلوفر حامدی و الهه محمدی تقدیم کرد و نام آن‌ها در فهرست ۱۰۰ چهره تاثیرگذار مجله تایم در سال ۲۰۲۳ نیز قرار گرفت. بنیاد نیمن در دانشگاه هاروارد هم جایزه لوییس لیون برای «وجدان و صداقت در روزنامه‌نگاری» را به نیلوفر حامدی و الهه محمدی اهدا کرد.

نیلوفر حامدی در جلسه اول دادگاه نیز در برابر قاضی صلواتی تمامی اتهام‌های وارده در پرونده‌ را رد کرده و تاکید کرده بود که تنها وظایف حرفه‌ای خود را در مقام یک خبرنگار اجتماعی انجام داده است.

به‌گفته همسر نیلوفر حامدی، انتظار می‌رود طی روزهای آینده حکم بدوی این روزنامه‌نگار زندانی صادر شود.