جمانا الراشد، مدیرعامل شرکت پژوهش و رسانه سعودی (SRMG)، با حکم سلطنتی شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، به عضویت هیئت مدیره دانشگاه ملک سعود منصوب شد.
او در پیامی در توییتر ضمن تبریک انتصاب یوسف البنیان به ریاست هیئت مدیره این دانشگاه، نوشت اهمیت و سنگینی این مسئولیت و وظایفش را درک میکند و از «اعتماد سخاوتمندانه» ملک سلمان، پادشاه عربستان سعودی، و شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد، تشکر کرد.
دانشگاه ملک سعود با بیش از ۵۰ هزار دانشجو، بزرگترین و قدیمیترین دانشگاه عربستان سعودی است که در سال ۱۹۵۷ در شهر ریاض تاسیس شد. شاهزاده محمد بن سلمان نیز فارغالتحصیل این دانشگاه در رشته حقوق است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
جمانا الراشد دارای مدرک کارشناسی علوم سیاسی از دانشگاه سواس لندن و کارشناسی ارشد روزنامهنگاری بینالمللی از دانشگاه سیتی لندن است.
او در سال ۲۰۲۰ بهعنوان مدیرعامل شرکت پژوهش و رسانه سعودی انتخاب شد، که مالک و سرمایهگذار بیش از ۲۵ شرکت و موسسه در کشورهای جهان است و نقشی مهم در جهان رسانهای عربی ایفا میکند.
این شرکت رسانهای قدیمیترین و بزرگترین گروه انتشاراتی در خاورمیانه است که در سال ۱۹۷۵ تاسیس شد و انتشار چهار نشریه ایندیپندنت به زبانهای فارسی، عربی، ترکی، و اردو را نیز بر عهده دارد.
جمانا الراشد اولین زن سعودی است که به مدیریت یک شرکت رسانهای انتخاب شد که گام دیگری در راستای برنامه عربستان سعودی برای گسترش حضور زنان در جایگاههای مدیریتی ارشد در همه بخشهای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی بود.
او در این جایگاه به فعالیتهایش ادامه داد و راهاندازی دوباره «المجله»، همکاری با شرکت فیلمسازی برادران وارنر، دیسکاوری و بلومبرگ بخشی از دستاوردهای او در همین مدت کوتاهی است که از تکیهاش به کرسی ریاست بزرگترین گروه رسانهای منطقه میگذرد.
جمانا الراشد ریاست هیئتامنای «بنیاد دریای سرخ» را نیز بر عهده دارد و در برگزاری «جشنواره فیلم دریای سرخ» نقشی کلیدی دارد.
فعالیتها و مدیریت خلاقانه جمانا الراشد او را در سال ۲۰۲۲ در میان پنج مدیر برتر رسانه در خاورمیانه و شمال آفریقا و در سال ۲۰۲۳، در فهرست زنان تاثیرگذار نشریه ورایتی قرار داد. در مه ۲۰۲۳ نیز نسخه خاورمیانه مجله فست کمپانی نیویورک این زن جوان را جزو ۳۹ چهره برتر سال معرفی کرد و به نقش او در راهاندازی مجله «مانجا العربیه»ــ که هنر ژاپنی مانگا را به زبان عربی ارائه میکندــ و نقش او در «رشد و توسعه زیستبوم صنعت فیلم در عربستان سعودی و تشویق استعدادهای سعودی» اشاره کرد.