یک روز پس از ارسال نامه مایکل مککال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، به آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آن کشور، معاون سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری روز سهشنبه در سوم مرداد (۲۵ ژوییه) گفت که قرار نیست هیئتی از آن وزارت به افغانستان سفر کند.
ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، بهصراحت اعلام کرد که آن وزارت هیچ برنامهای برای اعزام هیئت به افغانستان به قصد گفتوگو با طالبان ندارد. این در حالی است که مایکل مک کال در نامهای که اخیرا به بلینکن نوشت تاکید کرد که سفرهای اخیر مقامهای غربی به افغانستان زمینهساز عادیسازی روابط با طالبان شده است. او تاکید کرد که هیچیک از مقامهای دولت آمریکا نباید با طالبان وارد گفتوگو یا تعامل شوند.
در همین حال، ودانت پاتل درباره دیدگاه دولت آمریکا در مورد طالبان و افغانستان گفت که آمریکا متوجه رفتارهای واپسگرایانه طالبان است و بر آن نظارت دارد. او تصریح کرد: «برای ما [دولت آمریکا] بهوضوح معلوم است که طالبان عقبگردهای بزرگی در این دو سال گذشته کردهاند که شامل نقض گسترده حقوق بشر و آزار و اذیت زنان و دختران میشود.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
او تاکید کرد که دولت آمریکا برای به رسمیت شناختن طالبان پیششرطهایی دارد. پاتل گفت: «این نکته مهم است که اگر طالبان خواستار به رسمیت شناخته شدن در جهان هستند، باید با اقدامهای عملی و اجرای سیاستهایی که در افغانستان انتخاب کردهاند شروع کنند.» منظور این مقام وزارت خارجه آمریکا از «سیاستهایی که طالبان انتخاب کردهاند» سیاستهای است که در توافقنامه دوحه میان طالبان و دولت آمریکا روی آنها توافق شده است و طالبان پای آنها را امضا کردهاند؛ سیاستهایی مانند تامین حقوق بشر، آزادی بیان، آزادی زنان، و موضوعهایی از این قبیل که در دو سال گذشته طالبان هیچکدام را رعایت نکردهاند.
سخنان معاون سخنگوی وزیر خارجه آمریکا بهوضوح نشان داد که دولت آمریکا آماده است دولت طالبان را، در صورتی که برخی از مواد توافقنامه دوحه را عملی کنند، به رسمیت بشناسد. این در حالی است که اخیرا بحثهای زیادی در مورد به رسمیت شناختن رژیم طالبان شده است. در یکی از موارد نادر، آصف درانی، فرستاده ویژه پاکستان در امور افغانستان، روز سهشنبه اعلام کرد که در دیدارش با فریدون سینرلی اوغلو، هماهنگکننده ویژه سازمان ملل متحد در امور افغانستان، در مورد به رسمیت شناختن طالبان صحبت کرده است.
در همین حال، در هفته جاری، وزیر خارجه آمریکا نیز در تماسی تلفنی با بلاول بوتو زرداری، وزیر خارجه پاکستان، در مورد افغانستان صحبت کرد. ودانت پاتل در مورد این صحبت تلفنی گفت که هر دو وزیر بر علاقهمندی مشترک کشورهایشان به ایجاد صلح و ثبات در افغانستان تاکید کردند.
در همین حال، ودانت پاتل تاکید کرد که آمریکا اوضاع افغانستان را مرتب زیر نظر دارد و در صورت نیاز، اقدام لازم را برای بهبود اوضاع خواهد کرد.