بر اساس براوردهای دولتی منتشرشده در روز دوشنبه ۳۱ ژوییه (نهم مرداد)، در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۳، تولید ناخالص داخلی عربستان سعودی ۱.۱ درصد رشد کرده است.
به گزارش رویترز، در سال ۲۰۲۲، اقتصاد عربستان سعودی ۸.۷ درصد رشد کرد که یکی از سریعترین رشدهای اقتصادی در میان اعضای گروه ۲۰ بود. در آن زمان، قیمت بالای نفت باعث افزایش درآمد ریاض شد و اولین مازاد بودجه عربستان سعودی در حدود ۱۰ سال گذشته را رقم زد. پس از آن، با کاهش قیمت نفت و احتمال کاهش طولانیمدت تولید نفت، بیشتر پیشبینیها از روند ثابت و نزولی اقتصاد عربستان سعودی در سال ۲۰۲۳ حکایت داشت.
دادههای اداره کل آمار عربستان سعودی نشان میدهد که با وجود ثبت رشد ۱.۱ درصدی، فعالیتهای نفتی عربستان سعودی در سه ماهه دوم ۲۰۲۳ نسبت به مدت مشابه در سال قبل، ۴.۲ درصد کاهش یافته که بر رشد کلی تاثیرگذار بوده؛ اگرچه همزمان فعالیتهای غیرنفتی ۵.۵ درصد افزایش یافته است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۲، رشد واقعی تولید ناخالص داخلی عربستان سعودی ۱۱.۲ درصد بود که با افزایش حدود ۲۳ درصدی فعالیتهای نفتی به دست آمد.
صندوق بینالمللی پول (IMF) هفته گذشته رقم رشد تولید ناخالص داخلی ۲۰۲۳ پیشبینیشده برای بزرگترین صادرکننده نفت جهان را کاهش داد تا تاثیر کاهش طولانیمدت تولید نفت را منعکس کند.
انتظار میرود عربستان سعودی کاهش داوطلبانه تولید نفتش به میزان یک میلیون بشکه در روز را به مدت یک ماه دیگر و تا سپتامبر تمدید کند تا از بازار نفت حمایت بیشتری به عمل آورد.
عربستان سعودی قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ رشد تولید ناخالص داخلیاش را به ۶۵ درصد برساند. این کشور در عین بهرهمندی از منابع نفتی، تلاش میکند از طریق ایجاد پروژههای بلندمدت مانند تولید خودروهای الکتریکی و توسعه گردشگری وابستگی اقتصادش به نفت را کم کند. در سال ۲۰۲۲، فعالیتهای غیرنفتی و خدمات دولتی در عربستان سعودی به ترتیب ۵.۴ و ۲.۲ درصد افزایش یافتند.
در همین زمینه، العربیه در گزارشی که روز شنبه ششم مه (۱۶ اردیبهشت) منتشر کرد، نوشت که بازارهای کار در عربستان سعودی در سهماهه اول سال ۲۰۲۳ شاهد رشد مثبت بودهاند. افزایش ۱۸ درصدی موقعیتهای شغلی موجود در عربستان سعودی و دبی در شرایطی حاصل شد که در سایر کشورهای جهان این روند روبه کاهش بود.
عربستان سعودی که با سیاستهای اقتصادی خود در حال جذب سرمایههای خارجی است، مسیر تبدیل به اقتصاد قدرتمند غیروابسته به نفت را در پیش گرفته است. پیشتر نیز یافتههای شرکت ریسرچاندمارکتز نشان داده بود که بازار فناوری پیشرفته در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا، نرخ رشد سالانه ۴۷.۸ درصدی را شاهد خواهد بود و در این میان، عربستان سعودی و امارات متحده عربی پیشتازند.