حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، روز سهشنبه ۱۰ مرداد (اول اوت)، اعتراضهای چند ماهه سال گذشته در واکنش به کشتهشدن مهسا (ژینا) امینی را «قویترین، خطرناکترین و جدیترین پیکار جهانی» علیه جمهوری اسلامی توصیف کرد.
اعتراضهای شهریور ماه ۱۴۰۱ که به نام «خیزش ۱۴۰۱ ایران» نیز شناخته میشود، اعتراضهایی بود که در واکنش به کشته شدن مهسا (ژینا) امینی، دختر ۲۱ ساله اهل سقز در بازداشت گشت ارشاد، رخ داد و به سرعت به تمامی استانهای ایران سرایت کرد. این اعتراضها که ماهها به طول انجامید، گستردهترین و طولانیترین اعتراضهای مردمی به نظام جمهوری اسلامی در بیش از چهار دهه گذشته بود.
بسیاری از تحلیلگران و رسانههای جهان از جمله گاردین از این اعتراضها بهعنوان «بزرگترین چالش برای رهبری روحانی ایران از زمان انقلاب ۱۳۵۷» یاد کرده بودند و اکنون خبرگزاری فارس به نقل از فرمانده کل سپاه پاسداران که بر اساس گفتمان حکومتی واژه «اغتشاش» را به جای «اعتراض» به کار میبرد، مینویسد: «اغتشاشات سال گذشته، قویترین، خطرناکترین، جدیترین، نابرابرترین و وسیعترین پیکار جهانی ضد نظام اسلامی ایران بود، اما دشمن در این پیکار سنگین، شکست خورد.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
حسین سلامی در حالی مدعی شکست اعتراضهای گسترده مردمی سال ۱۴۰۱ است که از آغاز دوباره اعتراضها در سالگرد خیزش سراسری ۱۴۰۱ ابراز نگرانی کرده است. به گزارش خبرگزاری فارس، فرمانده سپاه درباره این موضوع گفت: «دشمن قصد دارد در سالگرد حوادث پاییز ۱۴۰۱ بار دیگر فتنهانگیزی کند و با آمادگی و هوشیاری ما دشمن نمیتواند کاری انجام دهد و راهکار مقابله با آن، پیشگیری است.»
واژه «پیشگیری» در استراتژی کنترل و سرکوب حکومت جمهوری اسلامی همواره به معنای دستگیری وسیع فعالان سیاسی از جمله فعالان دانشجویی و کارگری، محدود کردن دسترسی به فضای دانشگاهها، مستقر کردن نیروهای سرکوب در خیابانها، محدود کردن یا مسدود کردن دسترسی به اینترنت، تهدید مردم و اقدامهایی مانند این در نزدیکی سالگرد یا مراسم مربوط به یک رویداد سیاسی است.
در جریان خیزش سراسری ۱۴۰۱، نیروهای بسیج و سپاه پاسداران به روی معترضان آتش گشودند و به گزارش سازمان عفو بینالملل، ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی دستور مقابله شدید با معترضان را به فرماندهای نیروهای مسلح در تمامی استانها صادر کرد.
بر اساسا گزارش ۲۷ بهمن ۱۴۰۱ هرانا، ارگان مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در جریان اعتراضهای سراسری ۱۴۰۱، نیروهای نظامی اعم از بسیج و سپاه و دیگر نیروهای سرکوب ۵۲۹ نفر از معترضان را کشتند و حدود ۲۰ هزار نفر را نیز در سراسر ایران دستگیر کردند. در جریان این اعتراضها، هزاران نفر نیز زخمی و بسیاری ناچار به ترک ایران شدند.
چنین سرکوب خونینی در خیابانهای ایران را فرمانده سپاه پاسداران جمهوری اسلامی با این کلمات تحسین میکند: «بسیج و سپاه در فتنه عظیم سال قبل با تدبیر، ثبات قدم، اعتماد به نفس بالا و امید زیاد در میدان حاضر شده و در کنار مردم، با نقش بر آب کردن نقشههای دشمن، آن را شکست داد.»
حسین سلامی که در همایش مسئولان بسیج سراسر کشور در سال ۵ آذر سازمان بسیج مستضعفین سخن میگفت، خطاب به مسئولان بسیج حاضر در این همایش گفت: «فتنه سال قبل، تلخ بود، اما درسها و نبردهای بزرگی برای ما داشت و اگر ما میخواستیم چنین فتنهای را با تمام ابعادش در کتاب یا مقالاتی مطالعه کنیم، نمیتوانستیم به آن دسترسی پیدا کنیم، اما در این فتنه آن را کامل و جامع دیدیم.»
خیزش سراسری مردم ایران پس از سرکوب شدید، دستگیریهای گسترده و اعدامها بهطور موقت فروکش کرد و اکنون با نزدیک شدن به سالگرد کشته شدن مهسا (ژینا) امینی و صدها نفر دیگری که در این اعتراضها به دست نیروهای سرکوب جمهوری اسلامی کشته شدند، جمهوری اسلامی از آغاز دوباره اعتراضها هراس دارد.