واکنش رسانه‌های جهانی به تعطیلی سراسری در ایران؛ گرمای شدید و کمبود برق

به‌علت گرمای شدید در ماه ژوییه، دمای هوا در امارات متحده عربی، مکزیک، چین، ایران، کویت، عمان، عربستان سعودی، و ‏آمریکا به ۵۰ درجه سانتی‌گراد رسید


نیویورک تایمز در گزارشی نوشت تعطیلی سراسری دو روزه در ایران اقدامی غیرعادی ناشی از فشار به شبکه برق است - ATTA KENARE / AFP

رسانه‌های جهان روز چهارشنبه ۱۱ مرداد (۲ اوت) به تعطیلی سراسری دو روزه در ایران واکنش نشان دادند و گرمای شدید هوا در ایران را از جمله آثار تغییرات آب‌وهوایی در جهان توصیف کردند. در پی موج گرمایی که اکثر استان‌های ایران را در بر گرفت، دولت ایران دو روز تعطیلی اعلام کرد.

سی‌ان‌ان افزایش دمای هوا در ایران را «گرمای بی‌سابقه» توصیف کرد که بسیاری از شهرهای جنوب ایران را در بر گرفته است. این رسانه آمریکایی به‌نقل از رسانه‌های دولتی ایران نوشت که دمای شهر اهواز از ۵۱ درجه سانتی‌گراد فراتر رفته است. سی‌ان‌ان با اشاره به دمای ۳۹ درجه‌ای تهران در روز چهارشنبه نوشت که موج گرما در هفته‌های اخیر بخش‌های وسیعی از کره زمین را فرا گرفته است و این وضع را دانشمندان با تغییرات آب‌وهوایی ناشی از فعالیت‌های انسانی مرتبط می‌دانند.

سی‌ان‌بی‌سی نیز در خبری به تعطیلی سراسری در ایران اشاره کرد و نوشت که دمای هوا در بسیاری از شهرهای ایران در روزهای اخیر از ۴۰ درجه سانتی‌گراد بیشتر شده و دمای هوای شهر اهواز روز سه‌شنبه ۵۰ درجه‌ بوده است.

این رسانه همچنین به کمبود آب که یکی از مشکلات مهم در ایران است اشاره کرده و نوشته است که ایران بیش از دو سال است با خشک‌سالی گسترده‌ای روبه‌رو است. این رسانه همچنین به اعتراض‌های سال ۲۰۲۱ در استان خوزستان به‌دلیل کمبود آب و تنش مرزی میان ایران و افغانستان در ماه مه بر سر منابع آبی منطقه‌ای اشاره کرده است.

نیویورک تایمز نیز در گزارشی نوشت که تعطیلی سراسری دو روزه در ایران اقدامی غیرعادی ناشی از افزایش دمای هوا است که سلامت عمومی را تهدید کرده و شبکه برق کشور را زیر فشار گذاشته است. 

نیویورک تایمز نوشته است که تعطیلی در ایران در شرایطی اعلام می‌شود که موج گرما در تابستان امسال قاره‌های آسیا و اروپا و آمریکای شمالی را فرا گرفته است و ماه ژوییه گرم‌ترین ماه ثبت‌شده در تاریخ بشر است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

این روزنامه می‌نویسد که دانشمندان به این نتیجه رسیده‌اند که تغییرات آب‌وهوایی ناشی از فعالیت‌های انسانی باعث افزایش دما شده است. این رسانه همچنین نوشته است که خشک‌سالی و سوءمدیریت منابع آب سبب شدت یافتن بحران گرما برای بسیاری از ایرانیان شده است. همچنین، فقر و نبود زیرساخت‌های مناسب در مناطق روستایی، از جمله در استان سیستان و بلوچستان، باعث شده است که ساکنان قادر به خرید کولر گازی نباشند و به آب آشامیدنی سالم دسترسی نداشته باشند.

نیویورک تایمز خارج شدن دو نیروگاه برق از شبکه  و نگرانی از افزایش فشار به شبکه برق را یکی از دلایل تعطیلی دو روزه در ایران دانسته است. این رسانه به‌نقل از مرضیه محمودی، سردبیر تجارت نیوز، نوشت: «دلیل تعطیلی فردا و پس‌فردا گرما نیست، ابرقدرت منطقه برق ندارد.»

نیویورک تایمز به‌نقل از کارشناسان نوشته است که زیرساخت‌های تولید و توزیع برق در ایران کهنه است و نیاز به سرمایه‌گذاری خارجی برای نوسازی و توسعه دارد، اما به‌دلیل تحریم‌های آمریکا، این کار تقریبا غیرممکن است.

به نوشته واشنگتن پست و به گفته دانشمندان اقلیمی، ژوییه ۲۰۲۳ گرم‌ترین ماه ثبت‌شده در سراسر جهان و شاید گرم‌ترین ماه در حداقل ۱۲۰ هزار سال اخیر بود.

به‌علت گرمای شدید در ماه ژوییه، دمای هوا در امارات متحده عربی، مکزیک، چین، ایران، کویت، عمان، عربستان سعودی، و آمریکا به ۵۰ درجه سانتی‌گراد رسید