اتحادیه اروپا ده‌ها نفر را در بلاروس به دلیل سرکوب معترضان تحریم کرد 

بورل: این تحریم‌‌ها در واکنش به «نقض گسترده حقوق بشر و سرکوب وحشیانه تمام اقشار جامعه بلاروس» به دست «رژیم غیرقانونی» لوکاشنکو اعمال شده است

اتحادیه اروپا از اعمال تحریم علیه ۳۸ فرد و سه نهاد در بلاروس به‌دلیل نقض حقوق بشر خبر داد و گفت که در این اقدام شماری از مقام‌های پلیس، دستگاه قضایی، دادگستری، کارکنان رسانه‌ها و همچنین یک شرکت متهم به حمایت از جنگ روسیه در اوکراین، تحریم شدند. 

کمیسیون اروپا از این اقدام شورای اروپا استقبال کرده است. جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفت که این تحریم‌‌ها در واکنش به «نقض گسترده و فاحش حقوق بشر و سرکوب وحشیانه تمام اقشار جامعه بلاروس» به دست «رژیم غیرقانونی» الکساندر لوکاشنکو اعمال شده است. 

در بیانیه شورای اروپا در روز پنجشنبه ۱۲ مرداد (سوم اوت) آمده است که دارایی‌های ۳۸ فرد تحریم‌شده ممکن است مسدود شود و از سفر به اروپا منع شوند. به نوشته خبرگزاری آسوشیتدپرس، اتحادیه اروپا دارایی‌های «بلنفتخیم»، شرکت عظیم نفت و مواد شیمیایی حکومت بلاروس، را نیز مسدود کرده است. 

در این بیانیه گفته شد که شرکت بلنتفخیم، «نماینده دارایی‌های اساسی اقتصادی و سیاست خارجی بلاروس است و به‌ویژه نقش مهمی در همکاری‌های میان روسیه و بلاروس در توسعه بازار مشترک نفت دارد.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

بلنفتخیم از حمایت رژیم الکساندر لوکاشنکو برای کاهش اثر تحریم‌های غربی برخوردار است. 

در اقدام اخیر اتحادیه اروپا چندین قاضی و دادستان بلاروسی نیز تحریم‌ شده‌اند.

اتحادیه اروپا همچنین ممنوعیت صادرات سلاح‌های گرم و صنایع هوانوردی و فضایی بلاروس را تمدید کرد.

از سه سال پیش و پس از بازگشت لوکاشنکو به قدرت در انتخاباتی که عموما محصول تقلب گسترده شناخته شده است، اتحادیه اروپا محدودیت‌هایی را علیه بیش از ۲۳۰ فرد و تقریبا ۴۰ نهاد بلاروسی که اغلب شرکت‌ها، بانک‌ها یا سازمان‌های آن کشورند، اعمال کرده است.

از زمان انتخابات ریاست‌جمهوری در اوت ۲۰۲۰ که لوکاشنکو را برای ششمین دوره در مسند ریاست‌جمهوری قرار داد، روزنامه‌نگاران و فعالان بلاروس با سرکوب گسترده حکومت مواجه شده‌اند. پس از رای‌گیری، بلاروس صحنه تظاهرات اعتراضی گسترده بود و در برخی از آ‌ن‌ها بیش از ۱۰۰ هزار نفر شرکت کردند.

مقام‌های بلاروس اعتراضات مردمی را وحشیانه سرکوب کردند. بیش از ۳۵ هزار نفر بازداشت شدند، هزاران نفر در هنگام بازداشت مورد ضرب‌و‌جرح قرار گرفتند و ده‌ها سازمان غیردولتی و رسانه‌های مستقل تعطیل شدند.

کشورهای شورای اتحادیه اروپا چند هفته پیش حمایت‌های نظامی بلاروس و جمهوری اسلامی ایران از جنگ روسیه در اوکراین را محکوم کرده بودند.

در بیانیه شورای اتحادیه اروپا که روز ۳۰ ژوئن (۹ تیر) صادر شد، آمده است: «حکومت ایران باید ارسال هواپیماهای بدون سرنشین [پهپاد] به روسیه را متوقف کند و دولت بلاروس نیز باید به همکاری‌های نظامی خود با کرملین در استقرار تسلیحات نظامی، از‌جمله سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی، پایان دهد.»

در این بیانیه همچنین دولت بلاروس متهم شد که به ارتش روسیه اجازه داده است تا از خاک آن کشور مواضع نظامی و غیرنظامی اوکراینی‌ها را هدف قرار دهد.