یک منبع نزدیک به سوئلا بریویرمن، وزیر کشور بریتانیا، به نشریهای در این کشور گفت که بریویرمن، سپاه پاسداران را بزرگترین تهدید پیش روی امنیت ملی بریتانیا میداند.
به گزارش هفتهنامه ساندیتایمز، سوئلا بریویرمن باور دارد که این گروه بر فعالیتهای خود در بریتانیا افزوده است. گزارشهای دستگاههای اطلاعاتی این کشور نیز از فعالیت نهادهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران در بریتانیا و تلاش آنها برای به خدمت گرفتن دارودستههای جنایی سازمانیافته برای هدف گرفتن چهرههای اپوزیسیون ایران، خبر میدهد.
این منبع گفت: «خطر ایران بیش از همه باعث نگرانی ما است. مسئله بزرگی است، چون هر روز تهاجمیتر میشوند و اشتهایشان در حال افزایش است. در مقابل هر کسی که حکومتشان را به چالش گیرد، بهشدت از خودشان دفاع میکنند… تبلیغاتشان را افزایش دادهاند.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
دستگاههای اطلاعاتی بریتانیا سال گذشته هشدار دادند که جمهوری اسلامی ایران ۱۰ نقشه مشخص برای قتل و آدمربایی در خاک بریتانیا داشته است. پلیس لندن در فوریه سال جاری میلادی گفت که این رقم به ۱۵ رسیده است. این تهدیدها باعث شد که تلویزیون «ایران اینترنشنال» مجبور شود مکان استودیو اصلی خود را از بریتانیا به آمریکا منتقل کند.
ساندیتایمز بر بنیان پژوهشهای خود، همچنین از روابط نزدیک بین جمهوری اسلامی ایران و یک سازمان دانشجویی مستقر در غرب لندن خبر داده است. فعالیتهای «انجمن اسلامی دانشجویان بریتانیا» پیش از این توجه «جوئیش کرانیکل»، از رسانههای جامعه یهودیان بریتانیا، را نیز به خود جلب کرده بود. ساندیتایمز میگوید که انتخاباتهای درونی این انجمن، مستقیما تحت نظارت نماینده علی خامنهای برگزار میشود. محمد حسین عطایی، رئیس سابق این انجمن، دانشجوی فوقلیسانس دانشگاه بردفورد در انگلستان، ژانویه گذشته برای شرکت در همایشی، به تهران سفر کرد و در دیداری با خامنهای، از او چفیه گرفت. صفحه تلگرام این انجمن، محتوایی در ستایش قاسم سلیمانی منتشر کرده و او را «شهید» خوانده است. این انجمن سه سال پیش نیز گفتههای خامنهای را در رابطه با انکار هولوکاست منتشر کرده بود.
ساندیتایمز یکشنبه، ۶ اوت (۱۵ مرداد)، در سرمقالهای مجزا، در مورد نفوذ جمهوری اسلامی ایران در بریتانیا هشدار داد. در این مقاله آمده است که دولت بریتانیا شاید به دلایل مربوط به تشریک اطلاعات، نمیخواهد سپاه را تروریستی اعلام کند، «اما هیچ دلیلی ندارد که به سپاه اجازه دهیم با بازوهای خود سمپاشی کند». مقاله ساندیتایمز میافزاید: «بریتانیا نباید اشتباه مدارای بیش از حد را که در دهه ۱۹۹۰ در مورد سایر اشکال افراطگرایی اسلامی در پیش گرفت، بار دیگر تکرار کند.»