نتیجه تحقیق جدید حاکی از آن است که شرکت مشهور «بوش» آلمان، هزاران دوربین مداربسته به جمهوری اسلامی ایران فروخته است که رژیم ایران از آنها برای سرکوب و رصد زنان با پوشش اختیاری استفاده میکند.
روزنامه بریتانیایی تلگراف دوشنبه، ۷ اوت (۱۶ مرداد)، به نقل از فعالان ایرانی نوشت که مقامات جمهوری اسلامی از دوربینهای شرکت بوش در چارچوب یک شبکه نظارتی خیابانی استفاده میکنند که هدفش سرکوب و رصد ایرانیان معترض به حجاب اجباری است.
براساس این گزارش، فعالان داخل ایران توانستهاند با هک دوربینهای سیستم حملونقل تهران و نفوذ به سامانه نظارتی، فیلمهای موجود بر نرمافزار بوش را پیادهسازی کنند.
شرکت بوش میگوید که بین سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸، حدود هشت هزار دوربین به جمهوری اسلامی ایران فروخته است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
تلگراف نوشت که در سال ۲۰۱۷ یکی از کارکنان شرکت بوش به تهران سفر کرد تا در دانشگاه خاتم، سیمناری درباره موضوعاتی مانند نحوه استفاده از فناوری تشخیص چهره برگزار کند. تلگراف مینویسد که بهرغم فیلمهای ضبطشده از این رویداد در رسانه آلمانی ایآردی، شرکت بوش برگزاری این سمینار را انکار کرده است.
فعالان مدنی میگویند که مقامهای جمهوری اسلامی ایران از دوربینهای مداربسته در خیابانها و تقاطعهای پرتردد برای نظارت بر زنان خواستار پوشش اختیاری در ملاءعام استفاده میکنند. البته شماری از کارشناسان در واکنش به ادعای مقامات جمهوری اسلامی مبنی بر توانایی تشخیص چهر با استفاده از دوربینهای سطح شهرها تاکید کردهاند که در حال حاضر چنین امکانی وجود ندارد. از سوی دیگر تصاویر منتشر شده از ایران نشان میدهد که نیروهای سرکوبکربا دوربینهای دستی در کال فیلمبرداری از مردماند.
سازمان عفو بینالملل نیز در گزارش خود به ارسال پیامک به زنان اشاره کرده و گفته است که ماموران حکومتی در این پیامکها، زنان را به دلیل رعایت نکردن حجاب به جریمه تهدید میکنند.
بوش اعلام کرده که دوربینهایی که به ایران فروخته است، میتوانند برای «ردیابی هوشمند» استفاده شوند. «ردیابی هوشمند» گونهای فناوری مبتنی بر هوش مصنوعی است که به کاربران اجازه میدهد دوربین را برای ردیابی وسایل نقلیه یا حرکات استفاده کنند.
این شرکت آلمانی مجهز بودن این دوربینها به فناوری تشخیص چهره را رد میکند، اما میگوید دولت ایران میتواند از نرمافزار شرکتهای دیگر برای تشخیص چهره و تعقیب صاحبان تصاویری که با این دوربینها ثبت شده است، استفاده کند.
تلگراف همچنین به نقل از فعالان مدنی نوشت که پلیس جمهوری اسلامی ایران از این دوربینها برای شناسایی شروع گردهماییهای مردمی در یک مکان استفاده میکنند تا ماموران به سرعت خود را به آنجا برسانند.
برلین نخستین پایتخت غربی بود که پس از امضای برجام در ۲۰۱۵، به سرعت روابط تجاری خود را با جمهوری اسلامی ایران بهبود بخشید و زیگمار گابریل، وزیر اقتصاد وقت آلمان، با ۱۵۰ مدیر تجاری آلمان به ایران سفر کرد.
اما شرکتهای آلمانی دو سال بعد، پس اینکه دولت وقت آمریکا به ریاست جمهوری دونالد ترامپ از برجام خارج شد و تحریمهایی را بر شرکتهایی اعمال کرد که تجارت با تهران را ادامه میدادند، از ایران خارج شدند.
یکی از سخنگویان شرکت بوش گفت: «بوش در پروژه نظارتی تهران شرکت نداشت و ما نمیدانستیم که از دوربینهای بوش در این پروژه استفاده میشود.»
او افزود: «بوش نیز مانند بسیاری کشورهای دیگر، در ایران دوربینهایش را مستقیما به تاسیسات یکپارچهکننده یا مشتریان نهایی نفروخته است.»