شمار طلبه‌ها و روحانیان فعال در مدرسه‌های ایران به ۲۱ هزار نفر رسید

بازداشت صد‌ها دانش‌آموز و کشته شدن تعدادی از آن‌ها نشان‌دهنده گستردگی اعتراض‌های سیاسی در مدارس ایران بود

با آغاز خیزش سراسری، جمهوری اسلامی با موج اعتراض‌ها گسترده دانش‌آموزان در مدارس مواجه بود -  Social media

در حالی که در سال تحصیلی گذشته دانش‌آموزان شرکت بسیار فعالی در خیزش علیه جمهوری اسلامی داشتند و در پی آن موج مسموم‌سازی و حمله به مدرسه‌ها نیز ماه‌ها ادامه یافت، حسین ملانوری، معاون حوزه‌های علمیه کشور، گفت که «در سه سال گذشته، با استخدام حدود شش هزار طلبه‌ خواهر و برادر»، حضور طلبه‌ها در مدرسه‌ها افزایش یافته است و در مجموع، اکنون ۲۱ هزار طلبه برای فعالیت‌های تبلیغی، ارشاد، و اقدام‌های مرتبط با حجاب در مدرسه‌ها حضور دارند.

حسین ملانوری، معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه‌های علمیه کشور، روز چهارشنبه ۱۸ مرداد درباره اجرای «طرح امین در مدارس»، گفت: «در سال‌های اخیر، طرح امین با سرعت خوبی پیش رفته است و در ماه‌های سال گذشته، پس از احصا و پالایش آمارها، به عدد ۲۱ هزار طلبه رسیدیم که در جریان طرح امین در مدارس آموزش و پرورش فعالیت می‌کنند.»

ملانوری همچنین اعلام کرد که در سه سال گذشته، حدود شش هزار طلبه از طریق ماده ۲۸ و آزمون استخدامی ویژه طلاب وارد آموزش و پرورش شده‌اند.

معاون حوزه‌های علمیه جمهوری اسلامی همچنین گفت که حدود سه‌چهارم طلبه‌های «طرح امین در مدارس» را «خواهران طلبه» تشکیل می‌دهند و «برادران طلبه» نیز ۲۵ درصد جمعیت طلبه‌های این طرح را تشکیل می‌دهند.

ملانوری هدف از به‌کارگیری ۲۱ هزار طلبه در مدرسه‌های کشور را مقابله با «آسیب‌های اجتماعی» خواند و مخالفت دختران دانش‌آموز با حجاب اجباری را از جمله «آسیب‌های اجتماعی» مورد نظرش دانست.

معاون حوزه‌های علمیه کشور تاکید کرد که «در آموزش و پرورش بحث حجاب و عفاف به عنوان مثال یکی از بحث‌های مهم است و طلبه‌های زنی که وارد مدارس دخترانه می‌شوند برای عفاف و حجاب برنامه خاصی دارند و آن را پیاده می‌کنند.»

 به گفته ملانوری، بخشی از ماموریت‌های «طرح امین در مدارس» نیز مشابه «طرح هجرت در مناطق روستایی و شهری» است. در «طرح هجرت» برای «مسئله اعتیاد، طلاق، افزایش جمعیت و حاشیه‌نشینی» برنامه‌هایی به اجرا گذاشته می‌شود.

ملانوری درباره تعداد طلبه‌هایی که در سال تحصیلی آتی در مدرسه‌ها فعالیت خواهند کرد نیز تاکید کرد که تعداد طلبه‌ها به «بودجه» اختصاص‌یافته ارتباط دارد و «همه این موارد به تصمیمات و نظرات شورای عالی آموزش و پرورش بستگی دارد که بودجه را تعیین می‌کند.»

معاون حوزه‌های علمیه کشور افزود: «تا جایی که توان در شورای عالی آموزش و پرورش وجود داشته باشد» طرح امین و «حضور طلاب در مدارس» گسترش پیدا می‌کند.

در حالی که هزاران معلم قراردادی و غیررسمی خواهان استخدام در آموزش و پرورش هستند و مقام‌های این وزارتخانه و دولت از استخدام آنها به بهانه‌های اداری و همچنین کمبود بودجه خودداری می‌کنند، معاون حوزه‌های علمیه گفت که برای طلبه‌ها هر سال آزمون استخدامی آموزش و پرورش برگزار می‌شود و طلبه‌های سطح دو می‌توانند در آزمون استخدامی شرکت کنند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

به گفته ملانوری، طلبه‌هایی که در آزمون استخدامی ورود به آموزش و پرورش و حضور در مدرسه‌ها قبول می‌شوند و «مصاحبه» را نیز پشت سر می‌گذارند «یک دوره آموزشی حضوری یک‌ ساله» مشابه با «دوره افراد دارای لیسانس دانشگاه فرهنگیان» در مرکز تربیت مبلغ و معلم حوزه می‌گذرانند. بعد از این دوره یک ساله است که آن‌ها وارد آموزش و پرورش می‌شوند.

با وجود اجرای طرح‌هایی چون «طرح امین» و حضور گسترده طلبه‌ها در مدرسه‌ها، در خیزش سراسری پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، مقام‌های جمهوری اسلامی با پدیده دانش‌آموزان معترض و اعتراض‌های گسترده در مدرسه‌ها مواجه شدند.

در جریان این اعتراض‌ها، هزاران دانش‌آموز مدرسه‌ها و خیابان‌های اطراف مدرسه‌ها در شهرهای کشور را به کانونی برای سر دادن شعار و اعتراض به جمهوری اسلامی تبدیل کردند. به‌ویژه دانش‌آموزان دختر که مقنعه‌ها و حجاب اجباری را از سر برمی‌داشتند در صدر اعتراض‌های دانش‌آموزی قرار داشتند.

بازداشت صد‌ها دانش‌آموز دختر و کشته شدن تعدادی از دانش‌آموزان در یورش نیروهای سرکوبگر جمهوری اسلامی به مدرس‌ها نشان‌دهنده گستردگی اعتراض‌های دانش‌آموزان در آن خیزش سراسری بود.

پس از آن، موج مسمومیت‌های سریالی دانش‌آموزان دختر از قم شروع شد. در تمام زمستان سال گذشته و حتی پس از تعطیلات نوروزی، موج «مسموم‌سازی» دانش‌آموزان دختر در سراسر کشور ادامه پیدا کرد.