گزارش تازه شورای امنیت؛ داعش در افغانستان فعال‌تر شده است

تعداد نیروهای داعش در افغانستان به چهار تا شش هزار نفر رسیده است

مقام‌های طالبان بارها حضور داعش در افغانستان را رد کرده‌اند‌ــ ELISE BLANCHARD / AFP

شورای امنیت سازمان ملل متحد در گزارش تازه‌اش، با ابراز نگرانی از افزایش فعالیت‌های شاخه خراسان گروه دولت اسلامی (داعش) در افغانستان، اعلام کرد که توان عملیاتی داعش در این کشور افزایش یافته که این تهدیدی برای کشورهای جهان است. 

در هفدهمین گزارش سرمنشی سازمان ملل متحد در مورد تهدید داعش برای صلح و امنیت جهانی که روز شنبه ۲۱ مرداد به شورای امنیت ارائه شد، آمده است که شاخه خراسان داعش با افزایش ظرفیت‌های عملیاتی‌اش در افغانستان، شمار جنگجویانش را به چهار تا شش هزار نفر رسانده است.

طالبان تاکنون به گزارش تازه شورای امنیت سازمان ملل واکنشی نشان نداشته‌اند، اما پیش از این بارها ادعا کرده‌اند که داعش را در افغانستان سرکوب کرده‌اند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

با این حال در گزارش تازه سازمان ملل متحد از دسترسی داعش به سلاح‌های ناتو و ورود این سلاح‌ها به کشورهای منطقه ابراز نگرانی شده است. بر اساس این گزارش، اطلاعات رسیده به آن‌ها نشان می‌دهد که تسلیحات و تجهیزات نظامی که ناتو به نیروهای ارتش پیشین افغانستان داده بود، از طریق طالبان پاکستانی به دست داعش و جنبش اسلامی ترکستان شرقی رسیده است.

شورای امنیت سازمان ملل در این گزارش تصریح کرد که داعش در افغانستان در حملاتش به طالبان حرفه‌ای‌تر از گذشته عمل می‌کند و بیشتر بر از بین بردن مقام‌های بلندپایه طالبان متمرکز است. در گزارش آمده است: «حملات موفق به چهره‌های مهم طالبان در بلخ، بدخشان و بغلان روحیه اعضای داعش را تقویت کرده و به جذب جنگجویان بیشتر به این گروه کمک کرده است.»

بنا بر این گزارش، جنبش ترکستان شرقی هم با شاخه خراسان گروه داعش رابطه برقرار کرده است و دو گروه پوستر‌های تبلیغاتی‌ مشترک منتشر کرده‌اند و حتی برخی اعضای این جنبش در عملیات‌ شاخه خراسان داعش هم دست داشته‌اند.

گزارش شورای امنیت سازمان ملل متحد همچنین تاکید کرد که برخی اعضای القاعده در شبه‌قاره هند هم به همکاری با داعش تمایل دارند.

بر اساس یافته‌های گزارش شورای امنیت سازمان ملل، تاکتیک جنگی داعش در حال حاضر بیشتر حملات انتحاری است، اما یادآوری شده که این گروه اینک در ساختارهایش کمیته‌ای از «متخصصان» ایجاد کرده است تا برای حملاتش روش‌های جدیدی پیدا کنند.

این نگرانی شورای امنیت سازمان ملل در مورد فعالیت‌های داعش در افغانستان در حالی مطرح می‌شود که مقام‌های طالبان بارها حضور گروه داعش در افغانستان را رد کرده‌اند. امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه طالبان، در ماه مارس پس از انتشار صحبت‌های یک ژنرال آمریکایی در مورد خطرات احتمالی داعش در شش ماه آینده برای آمریکا، ادعا کرد که داعش در افغانستان وجود ندارد.

متقی تاکید کرد که گروه داعش بیش‌ازپیش در افغانستان سرکوب شده است و اکثر «تروریست‌»های کشته‌شده در درگیری‌های اخیر با نیروهای طالبان «خارجی‌ها» بودند.

بیشتر از جهان