هشدار کشورهای غربی و نهادهای بینالمللی برای عبور کشتیهای تجاری از آبهای تنگه هرمز همچنان ادامه دارد. نیروی دریایی بریتانیا هم به شرکتها و صاحبان کشتیهای تجاری که از این آبراه بینالمللی میگذرند، در این زمینه هشدار داد. نیروهای نظامی حکومت ایران، تهدیدی برای آزادی کشتیرانی تجاری در منطقه معرفی میشوند.
خبرگزاری بلومبرگ دوشنبه، ۱۴ اوت (۲۳ مرداد)، در گزارشی نوشت که واحد عملیات تجارت دریایی بریتانیا که بخشی از نیروی دریایی این کشور محسوب میشود، با صدور اطلاعیهای، به همه کشتیهای تجاری در حال عبور از آبهای منطقه هشدار داده و توصیه کرده است که احتیاط کنند.
شنبه، ۱۲ اوت (۲۱ مرداد)، نیز نیروهای دریایی کشورهای غربی به کشتیهایی که از تنگه راهبردی هرمز عبور میکنند، هشدار دادند که برای در امان بودن از هرگونه خطر احتمالی توقیف، تا حد امکان به آبهای سرزمینی ایران نزدیک نشوند.
خبرگزاری اسوشیتدپرس یکشنبه، ۱۳ اوت، در گزارشی نوشت که هشدار مشابهی نیز اوایل سال جاری میلادی، پیش از اینکه عوامل نظامی حکومت ایران دو نفتکش را نزدیک تنگه هرمز توقیف کنند، صادر شده بود.
خبرگزاری بلومبرگ در بخش دیگری از گزارش دوشنبه خود نوشت که به دریانوردانی که از آبهای منطقه عبور میکنند، هشدارهای لازم برای «اقدامات احتیاطی مناسب» داده شده است. در این گزارش، «تنشهای فعلی منطقهای»، عامل تهدید و خطر معرفی شده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
پیشتر، اسوشیتدپرس در گزارشی، به نقل از چهار مقام دولتی آمریکا نوشت که ارتش ایالات متحده در حال بررسی این گزینه است که برای مقابله با تهدیدهای منطقهای حکومت ایران، شماری از نیروهای نظامی خود را در کشتیهای تجاریای مستقر کند که از آبهای خلیج فارس و تنگه هرمز میگذرند.
به نوشته اسوشیتدپرس، استقرار نیروهای نظامی آمریکا در کشتیهای تجاری در منطقه، این امکان را فراهم میکند که از توقیف این کشتیها به دست نیروهای نظامی حکومت ایران جلوگیری شود.
بنا به دادههای شرکتهای کشتیرانی، حدود ۲۰ درصد از صادرات نفت جهان از تنگه هرمز میگذرد.
افزون بر نفت ایران، نفت عراق و بخشی از نفت عربستان سعودی و سایر کشورهای حوزه خلیج فارس نیز از طریق تنگه هرمز به خریداران و بازارهای جهانی منتقل میشود.
با شروع حمله نظامی روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ و در پی آن، اعمال تحریمهای اقتصادی کشورهای غربی علیه صنایع نفتوگاز روسیه، اهمیت راهبردی تنگه هرمز و تامین امنیت انرژی در این منطقه نیز افزایش یافته است.