حسین طائب: ایران در حال قدرت گرفتن و آمریکا در حال ضعیف‌تر شدن است

رئيس سابق سازمان اطلاعات سپاه سه کشور ایران، چین و روسیه را مهم‌ترین چالش‌ و تهدید پیش‌روی ایالات متحده آمریکا معرفی کرد

رئیس سابق سازمان اطلاعات سپاه مدعی شد که ایران هژمونی آمریکا را در هم شکسته است‌ــ AFP

حسین طائب، رئیس سابق سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در سخنرانی تازه‌اش ادعا کرد که ایالات متحده آمریکا ضعیف شده و در عوض، جمهوری اسلامی ایران قدرت گرفته است. او همچنین تاکید کرد که «با ادامه وضعیت فعلی، اسرائیل به ۸۰ سالگی نخواهد رسید».

به گزارش روزنامه حکومتی جوان، مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران ایران با حضور در دفتر این رسانه، از «کاهش نفوذ و سرعت افول هژمونی آمریکا» در سال‌های پیش رو خبر داد و گفت: «آمریکا تصور می‌کرد که تا قبل از ۲۰۳۰ ایران در یک دوراهی قرار می‌گیرد و مجبور به انتخاب است؛ یا یک کشور نرمال بشود یا کاملا منزوی شود اما ایران هم موفق شد نفت بفروشد و هم روند تورم را کاهشی کند و همه محاسبات آمریکا کاملا به هم ریخت.»

طائب در ادامه ادعاهایش افزود: «بعد از فروپاشی شوروی، آمریکایی‌‌ها فکر کردند که پیروز جهان شده‌اند. در اسناد امنیت ملی آمریکا بیان شده که قرن بیست‌ویک قرنی آمریکایی است؛ در حالی که به قرن افول آمریکا تبدیل شد. سند ۲۰۲۳ آمریکا تاکید کرده است که این کشور تا سال ۲۰۳۰ دچار افول و مشکلات اساسی خواهد شد. در اسناد اسرائیل هم بیان شده که با وضعیت و روند فعلی، اسرائیل به ۸۰ سالگی نخواهد رسید.»

رئیس سابق سازمان اطلاعات سپاه در بخش دیگری از سخنانش گفت: «در اسناد همین کشور‌ها آمده که ایران در سال ۱۳۷۲ با تشکیل اتحاد اسلامی جایگزین شوروی شد و اگر جلو ایران را نگیریم، به قدرت منطقه‌ای و قدرت متعارض آمریکا در منطقه تبدیل خواهد شد. در واقع ایران به نیروی ضدهژمون تبدیل خواهد شد و با همین روند تا ۲۰۳۰ به باشگاه جهانی وارد می‌شود.»

او سپس با قرار دادن نام ایران در کنار چین و روسیه، مدعی شد که بر اساس سند امنیت ملی آمریکا، تا سال ۲۰۳۰ سه کشور چین، روسیه و ایران چالش‌های ایالات متحده‌اند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

طائب در توضیح این تحلیل گفت: «چین از منظر قدرت اقتصادی، دفاعی و فناوری در ۲۰۳۰ بر آمریکا غلبه پیدا خواهد کرد. روسیه هم وارد تهدید علیه غرب شده و کشوری است که می‌تواند علیه غرب جنگ ایجاد کند. در این اسناد، به کشور‌هایی اشاره شده است که دموکراسی آمریکایی را تضعیف می‌کنند. این کشور‌ها مدل حکمرانی جایگزین ارائه می‌کنند که ایران مهم‌ترین کشور در این زمینه است.»

به گفته او، «در سال ۱۴۰۱، ایران و خاورمیانه اولویت آمریکا بودند، اما در سال ۱۴۰۲ روسیه اولویت اول است. آمریکا در سال‌های آینده دچار بحران اقتدار، اعتماد و منابع خواهد شد. این امر نشان می‌دهد که آمریکا در حال ضعیف‌تر شدن است».

 طائب همچنین با بیان اینکه «تبعیت کشور‌ها از آمریکا در حال کاهش است» مدعی شد: «آمریکا دچار بحران‌های مختلفی است از جمله بحران آب‌وهوایی، بحران سلامتی، بحران غذا، بحران تروریسم، بحران انرژی و بحران تورم، اما چین در مقابل، در حال قدرت گرفتن است. در حال حاضر افزایش تنش میان چین و آمریکا را شاهدیم اما پیش‌بینی ما این است که تا سال ۲۰۲۷ بین این دو کشور جنگ نمی‌شود.»

او تحلیل سیاسی‌اش را این‌طور ادامه داد: «ایران هژمونی آمریکا را در هم شکسته است. اخراج آمریکا از منطقه شدت گرفته و ایران بر غرب غلبه راهبردی و گفتمانی پیدا کرده است. آمریکا قدرت به نتیجه رساندن هیچ پرونده‌ای را در قبال ایران از جمله پرونده هسته‌ای و حقوق بشر، ندارد. در مسئله توافق هم فضای داخلی این کشور امکان توافق بزرگ را به دولت بایدن نمی‌دهد. بنابراین درپی توافق موقت یا بازگشت به برجام‌اند.»

طائب در عین حال مدعی شد که «با افزایش تنش‌ها و ضعف مفرط اسرائیل، تل‌آویو توان شروع یک جنگ گسترده را ندارد». این در حالی است که به گفته تحلیلگران، ماموریت‌های موساد در ایران به میزان بی‌سابقه‌ای افزایش یافته و سازمان اطلاعات سپاه پاسداران تاکنون نتوانسته است مانع از ادامه این ماموریت‌ها شود.

او در بخش دیگری از گفته‌هایش، بار دیگر خیزش سراسری مردم در سال گذشته علیه جمهوری اسلامی را «اغتشاشات» خواند و مدعی شد: «در اغتشاشات سال گذشته، اروپایی‌ها مواضع تندی گرفتند اما در حال حاضر روابط ایران با این کشور‌ها گسترده شده و اتفاق اخیر برای منافقین هم بر همین اساس رخ می‌دهد.»

طائب پیش‌تر نیز خشم مردم از جمهوری اسلامی را منکر و مدعی شده بود که آمریکا و اسرائیل پشت پرده اعتراض‌ها در ایران قرار دارند. او آبان ۱۴۰۱ درباره قتل مهسا امینی گفت: «تا امروز دستگاه‌های اطلاعاتی به پاسخ دقیق در این پرونده نرسیده‌اند، اما این سابقه را هم داشتیم که چنین وقایعی حادثه نبوده‌، بلکه طراحی بوده‌اند.»