درخواست «اتحاد علیه ایران هسته‌ای» از آمریکا: شرکت «بوش» را در لیست سیاه قرار دهید

اتحاد علیه ایران هسته‌ای: «ایالات متحده باید شرکت آلمانی بوش را به دلیل ایجاد خشونت علیه زنان ایرانی در لیست سیاه قرار دهد.»

مقاومت دختران در برابر حجاب اجباری - عکس از: شبکه‌های اجتماعی

در پی رسوایی گزارش شده مرتبط با فروش هشت هزار دوربین نظارتی شرکت «بوش» آلمان به جمهوری اسلامی، سازمان اتحاد علیه ایران هسته‌ای مستقر در ایالات متحده از مقامات دولت آمریکا خواست که شرکت «بوش» را در لیست سیاه قرار دهند.

سازمان اتحاد علیه ایران هسته‌ای در بیانیه‌ای نوشته است: «ایالات متحده باید شرکت آلمانی بوش را به دلیل ایجاد خشونت علیه زنان ایرانی در لیست سیاه قرار دهد.»

روزنامه بریتانیایی تلگراف دوشنبه، ۷ اوت (۱۶ مرداد)، به نقل از فعالان ایرانی نوشته بود که مقامات جمهوری اسلامی از دوربین‌های شرکت بوش در چارچوب یک شبکه نظارتی خیابانی استفاده می‌کنند که هدفش سرکوب و رصد ایرانیان معترض به حجاب اجباری است.

براساس این گزارش، فعالان داخل ایران توانسته‌اند با هک دوربین‌های سیستم حمل‌ونقل تهران و نفوذ به سامانه نظارتی، فیلم‌های موجود بر نرم‌افزار بوش را پیاده‌سازی کنند.

شرکت بوش می‌گوید که بین سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸، حدود هشت هزار دوربین به جمهوری اسلامی ایران فروخته است.

سازمان اتحاد علیه ایران هسته‌ای در بیانیه خود نوشته است که «اگرچه آلمان تعهد خود به حفاظت از حقوق بشر در سراسر جهان را غیرقابل مذاکره اعلام کرده است اما این کشور همچنان بزرگترین شریک تجاری اروپایی ایران باقی مانده است.»

به نوشته این سازمان «ریاکاری آلمان در سیاست چشم‌پوشی در قبال پاسخگویی شرکت‌هایی مانند بوش آشکار است، بخصوص وقتی که این شرکت‌ها امکان ادامه خشونت دولت تهران و سرکوب زنان را فراهم می‌کنند.»

به گزارش اورشلیم پست، تلوزیون آلمانی «ای‌آر‌دی» استفاده رژیم ایران از دوربین‌های شرکت «بوش» را برای نظارت بر پایبندی زنان ایرانی به قوانین حجاب اجباری، افشا کرد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

سازمان اتحاد علیه ایران هسته‌ای در پایان بیانیه خود نوشته است که از سال ۲۰۱۶ با هدف دریافت توضیحی در مورد تجارت با ایران، هفت نامه به شرکت «بوش» و زیرمجموعه‌های مختلف بوش نوشته است.  

تلگراف نوشت که در سال ۲۰۱۷ یکی از کارکنان شرکت بوش به تهران سفر کرد تا در دانشگاه خاتم، سیمناری درباره موضوعاتی مانند نحوه استفاده از فناوری تشخیص چهره برگزار کند. تلگراف می‌نویسد که به‌رغم فیلم‌های ضبط ‌شده از این رویداد در رسانه آلمانی ای‌آردی، شرکت بوش برگزاری این سمینار را انکار کرده است.

سازمان اتحاد برای ایران هسته‌ای یادآوری کرده است که ایالات متحده آمریکا در دسامبر ۲۰۲۲، شرکت نظارت ویدیویی چینی «تیاندی تکنولوژی» را به دلیل تجارت با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در لیست سیاه قرار داده است. این سازمان از دولت جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایلات متحده خواسته است که شرکت «بوش» از این قاعده مستثنی نشود و این شرکت نیز در لیست سیاه قرار گیرد.

جمهوری اسلامی ایران از دوربین‌های نظارتی شهری برای شناسایی معترضان استفاده می‌کند و پس از جنبش اعتراضی «زن، زندگی، آزادی» استفاده از این دوربین‌ها را برای شناسایی زنانی که حجاب اجباری را رعایت نمی‌کنند، گسترش داده است.