در یکی از نادرترین اتفاقها در دنیای حیوانات، زرافهای بدون خال در باغ وحشی در ایالت تنسی آمریکا به دنیا آمده که گفته میشود درحال حاضر تنها زرافه کاملا قهوهای و تکرنگ در جهان است.
دیوید برایت، مدیر باغوحش برایت در ایالت تنسی، میگوید این زرافه روز سهشنبه ۳۱ مرداد به رنگ کاملا قهوهای یکدست، بدون هیچ یک از نقشهای رنگی معمول روی بدن زرافهها که به استتار آنها کمک میکند، به دنیا آمده است.
به گفته برایت، از سال ۱۹۷۲ که زرافهای به همین شکل در ژاپن به دنیا آمد، این اولین زرافه در دنیا است که بدون رگه و خال متولد شده است؛ تولد زرافههای قهوهای که به نظر میرسد دچار اختلال ژنتیکیاند، پیش از این تنها دو بار در دنیا گزارش شده است و زرافهها عموما روی بدنشان خالهای قهوهای و نارنجی دارند.
این زرافه ماده و قهوهای مشهور در باغوحش خانوادگی برایت در لایماستون، شهری کوچک در شمال شرق تنسی، به دنیا آمده و به گفته مدیر این مجموعه، اکنون تحت مراقبت مادرش و نیز کارکنان متخصص باغوحش در حال رشد است.
دیوید برایت میگوید: «ما معمولا تصاویر هیچ کدام از نوزادان باغ وحشمان را در شبکههای اجتماعی منتشر نمیکنیم، اما با توجه به اینکه چنین اتفاقی منحصربهفرد بود، میدانستیم که خبرش توجه زیادی را در دنیا جلب خواهد کرد.»
تعداد حیوانات وحشی در طبیعت و جنگلهای بکر طی دهههای اخیر به طور فزایندهای در حال کاهش است. تونی برایت، بنیانگذار این باغ وحش، هم میگوید طی سه دهه اخیر، تعداد قابلتوجهی از زرافههای وحشی دنیا به دلیل معضلات محیط زیستی یا شکارهای غیرمجاز از بین رفتهاند.
بر اساس گزارش بنیاد جهانی حفاظت از زرافه، در دهه ۱۹۸۰ حدود ۱۵۵ هزار راس زرافه در آفریقا وجود داشت اما امروزه تنها حدود ۱۱۷ هزار زرافه در این قاره زندگی میکنند. زرافه متولدشده در باغ وحش برایت نیز از نوع آفریقایی است.
مدیران باغوحش برایت اکنون از مردم خواستهاند برای این زرافه جدید و عجیب نام پیشنهاد دهند و برای حمایت از تکثیر زرافهها در این باغوحش کمک مالی اهدا کنند تا نسلهای آینده نیز فرصت تماشای این نوع حیوان جذاب و زیبا را داشته باشند.
تحقیقات جانورشناسان نشان میدهد که زرافهها به اندازه فیلها از نظر اجتماعی پییچیدهاند و سازماندهی جمعی آنان به مراتب پیشرفتهتر از آن چیزی است که قبلا گمان میشد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
پیش از این محققان دانشگاه بریستول در ایالات متحده که تعامل جانوران آفریقایی را بررسی میکردند، دریافتند که زرافهها مدت زیادی پس از تولیدمثل زنده میمانند تا بتوانند به نگهداری از بچهها در حلقههای بزرگتر خانوادگی مانند خواهرزادهها و برادرزادهها و نوهها هم کمک کنند.
قبلا گمان میشد که روابط زرافهها با هم ضعیف و پیوندشان کمتر است اما در ۱۰ سال گذشته کشف شد که زندگی زرافهها در جوار سکونتگاههای انسان به شبکههای اجتماعی آنان آسیب زده است.
دانشمندان دریافتند که زرافهها میتوانند یکسوم از عمرشان را در دوران «پس از یائسگی» بگذرانند و این امر آنان را با جانوران دیگری که ساختارهای بسیار پیچیده اجتماعی دارند، قابلمقایسه میکند. به عنوان مثال، فیلها تنها یکچهارم از عمرشان (۲۳ درصد) را در دوران پس از یائسگی سر میکنند.
دلیل این امر میتواند «فرضیه مادربزرگ» باشد که میگوید زنان و انواع پستانداران ماده دیگر به دلیل خدماتی که در دوران پس از یائسگی به نوههایشان ارائه میدهند، تا مدتهای طولانی پس از سن اوج باروری زنده میمانند.
نتایج این تحقیق که در نشریه ممال ریویو منتشر شد، همچنین نشان داد که ساختارهای اجتماعی در حیوانات مادرمدار است؛ به این معنی که مادهها اغلب غالباند و از نرها موقعیت قدرتمندتری دارند.
زویی مولر، از دانشکده علوم بیولوژیک بریستول، گفت: «تحقیقات ما همه شواهد را گردهم میآورد و نشان میدهد که زرافهها در واقع گونههای بسیار پیچیده اجتماعی و دارای سامانههای اجتماعی بسیار کاربردی و پیشرفتهاند و بالقوه با فیلها، پستانداران دریایی و شامپانزهها قابل مقایسهاند.»
او افزود: «امیدوارم که این تحقیق خطی را ترسیم کند که از آن به بعد زرافهها پستاندارانی هوشمند و دارای زندگی گروهی تلقی شوند که جوامعی بسیار موفق و پیچیده را تشکیل دادهاند؛ جوامعی که بقای آنها را در اکوسیستمهای دشوار و آکنده از شکارچی تسهیل میکند.»