باقری کنی: نخستین نشست هشت کشور حوزه خلیج فارس اواخر شهریور در نیویورک برگزار می‌شود

باقری کنی گفت که غیر از کره جنوبی «بخشی از پول‌مان در عراق نیز دچار مشکل است و آزادسازی آنها شروع شده است»

معاون سیاسی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت که جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی احتمالا تا دو هفته آینده سفرای خود را در ریاض و تهران مستقر خواهند کرد.  

علی باقری کنی روز پنجشنبه دوم شهریور، در گفت‌وگو با تلویزیون جمهوری اسلامی ضمن اشاره به بازگشایی کنسولگری‌های جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی در مشهد و جده گفت که مناسبات دوجانبه تهران و ریاض «روند خوبی» را طی می‌کند. 

معاون سیاسی وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین گفت که اولین نشست هشت کشور حاشیه خلیج فارس در سطح وزیران خارجه، در شهریور ماه و در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک برگزار خواهد شد.

معاون سیاسی حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، در بخش دیگری از سخنانش پیوستن جمهوری اسلامی ایران و همچنین عربستان سعودی به کشورهای بریکس را «پدیدارکننده چشم‌انداز همکاری‌های جمعی منطقه‌ای» توصیف کرد و ادعا کرد که تلاش کشورهای غربی برای گنجاندن بندی در توافق که «طبق آن آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها بتوانند کنار برخی از کشورهای همسایه و منطقه درباره مسائل منطقه با ایران مذاکره کنند» به نتیجه نرسید. 

باقری کنی درباره مذاکرات غیرمستقیم میان جمهوری اسلامی ایران و آمریکا نیز صحبت کرد و گفت که آمریکا در مذاکرات دو سال گذشته تلاش می‌کرد که «آزادسازی پول‌های بلوکه شده ایران و تبادل زندانیان بین دو کشور را به مذاکرات احیای برجام گره بزند.» 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

خبرگزاری رویترز پیشتر در روز ۳۰ مرداد به نقل از رسانه‌های کره جنوبی نوشت که دارایی‌های مسدودشده ایران در سئول هفته گذشته به منظور انتقال به ایران به بانک مرکزی سوییس منتقل شد.

رویترز نوشت که بانک ملی سوییس قصد دارد شش میلیارد دلار دارایی ایران را از واحد پولی وون به دلار و سپس به یورو تبدیل کند. این بانک ظرف مدت پنج هفته آینده روزانه حدود ۳۰۰ میلیارد وون (۲۲۳.۸۵ میلیون دلار) تا ۴۰۰ میلیارد وون را تبدیل خواهد کرد.

جمهوری اسلامی ایران و واشنگتن در ۱۹ مرداد (۱۰ اوت) از توافق دولت جو بایدن با تهران بر سر آزادی متقابل پنج زندانی آمریکایی از زندان‌های ایران و پنج ایرانی در زندان‌های آمریکا و رفع توقیف شش میلیارد دلار طلب‌های ایران خبر دادند. در آن زمان مطرح شد که این پول نزد بانک‌های کره جنوبی نگهداری می‌شود و قرار است برای مصارف بشردوستانه مانند غذا و دارو هزینه شود.

دولت بایدن در حالی با آزادسازی پول‌های مسدود شده ایران و انتقال آن به مقام‌های جمهوری اسلامی موافقت کرده است که علی باقری کنی ضمن تایید ادامه داشتن مذاکرات با آمریکا برای «رفع تحریم‌ها»، گفت که «تعامل جدی، موثر و هدفمند جمهوری اسلامی با همسایگان ایران و ابتکارات دیپلماتیک جمهوری اسلامی» منشا ایجاد شرایطی بوده است که «اهداف زیادی‌خواهانه آمریکا» در زمینه آزادسازی پول‌های ایران محقق نشود. 

باقری کنی گفت که «در اسفند ماه سال گذشته مذاکرات مختلفی با طرف‌های مقابل داشتیم و این مذاکرات در برخی کشورهای اروپایی و منطقه‌ با طرف‌های اروپایی برگزار شده است.» او گفت که تهران با طرف‌های چینی و روس نیز مذاکراتی داشته است. معاون سیاسی وزارت خارجه جمهوری اسلامی گفت که تاریخ‌هایی برای «مذاکره با طرف‌های مختلف» در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد تعیین شده است. 

هفتادوهشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد از ۱۲ تا ۲۵ سپتامبر در مقر این سازمان در نیویورک برگزار خواهد شد. 

باقری کنی گفت که غیر از کره جنوبی «بخشی از پول‌مان در عراق نیز دچار مشکل است» و افزود که «آزادسازی آنها شروع شده است.»