امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه، دوشنبه، ۲۸ اوت (۶ شهریور)، در جمع سفیران فرانسه در پاریس، خواستار آزادی چهار فرانسوی بازداشتشده در ایران شد و گفت که آنها «در شرایطی ناپذیرفتنی» زندانیاند.
به گزارش «فرانس ۲۴»، مکرون گفت: «هیج چیز بازداشت اتباع فرانسوی و زندانی کردن آنها را در شرایط ناپذیرفتنی در ایران توجیه نمیکند.»
لوئی ارنو که سپتامبر ۲۰۲۲، و سیسیل کولر و ژک پری که مه ۲۰۲۲ به اتهام «جاسوسی» در ایران بازداشت شدند، و فرد چهارمی که هویت و اتهامش اعلام نشده است، چهار فرانسوی زندانی در ایراناند. فریبا عادلخواه، پژوهشگر فرانسوی-ایرانی، نیز که مدتی در ایران زندانی بود، بهمن ۱۴۰۱ آزاد شد، اما هنوز اجازه خروج از کشور به او داده نشده است.
مکرون در مه سال جاری در توییتی، خبر آزادی دو زندانی فرانسوی در ایران را به نامهای بنجامین بریر و برنارد فیلان اعلام کرد و همان زمان گفت که فرانسه به تلاش برای آزادی سایر شهروندان خود از زندانهای ایران ادامه میدهد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
پیشتر، وزارت خارجه فرانسه پخش اعترافات اجباری سیسیل کولر و ژک پری را که در ایران به عضویت در سازمانهای اطلاعاتی و امنیتی فرانسه اعتراف میکنند، «صحنهسازی وقیحانه، شرمآور، ناپذیرفتنی و مغایر قوانین بینالمللی» توصیف کرده و اتهامهای آنان را رد کرده بود.
مکرون و سیاست فرانسه در خاورمیانه
مکرون دوشنبه همچنین به سیاست خارجی فرانسه در آفریقا، خاورمیانه و قرهباغ اشاره کرد.
او در این سخنرانی درباره وضعیت سیاست خارجی فرانسه، درباره خطر تضعیف جایگاه اروپا و غرب در شرایط بینالمللی کنونی هشدار داد.
رئیس جمهوری فرانسه همچنین از افزایش فشارها بر جمهوری آذربایجان با هدف رفع انسداد از گذرگاه لاچین خبر داد. باکو از چند ماه پیش این گذرگاه را که تنها راه دسترسی ارمنستان به قرهباغ است، مسدود کرده است. مکرون افزود که در هفته جاری با نخستوزیر ارمنستان و رئیس جمهوری آذربایجان گفتوگو خواهد کرد و خواستار احترام کامل به دسترسی بشردوستانه به گذرگاه لاچین خواهد شد.
مکرون همچنین گفت که کنفرانس آتی بغداد با موضوع امنیت در خاورمیانه، در پایان نوامبر برگزار خواهد شد و از کشورهای خاورمیانه خواست که اگر سوریه میخواهد در مناسبات منطقه ادغام شود، از دمشق بخواهند که در مبارزه علیه تروریسم، بیشتر همکاری کند.
رئیس جمهوری فرانسه تاکید کرد که ادغام مجدد دمشق در مناسبات منطقه خاورمیانه، باید با «افزایش همکاری در مبارزه با گروههای تروریستی» و تامین «امکان بازگشت پناهجویان سوری به کشور با دادن ضمانت» همراه باشد.