غیبت دختران در کنکور افغانستان؛ یک حافظ قرآن رتبه اول عمومی اعلام شد

رتبه اول کنکور افغانستان گفت که کامیاب شدنش در این آزمون «از معجزات قرآن است»

مقام‌های طالبان در حال اعلان نتایج کنکور در شهر کابل-تلویزیون ملی

وزارت تحصیلات عالی رژیم طالبان، دوشنبه، ۱۳ شهریور (۴ سپتامبر)، نتایج کنکور ۱۴۰۲ افغانستان را که بدون حضور دختران و زنان برگزار شد، اعلام کرد. براساس این نتایج، محمود، حافظ قرآن و از ساکنان استان فراه، با به دست آوردن ۳۹۵ نمره، رتبه اول کنکور امسال را از آن خود کرد و به دانشکده پزشکی دانشگاه راه یافت.

عبدالباقی حقانی، رئیس اداره امتحانات در وزارت تحصیلات عالی طالبان، دوشنبه در برنامه اعلام نتایج کنکور گفت، امسال ۸۴ هزار و ۲۳۴ نفر در آزمون کنکور شرکت کردند. براساس ارقامی که حقانی اعلام کرد، ۴۴ هزار و ۳۳۶ نفر به دوره‌هایی در تحصیلات عالی، ۲۷۵۵ نفر به تحصیلات نیمه‌عالی (دوره‌های فوق‌دیپلم)، و ۳۱ هزار و ۴۲۰ نفر به دانشگاه‌های خصوصی راه یافتند.

طالبان در آزمون کنکور امسال، چندین رشته مرتبط با مدارس دینی، از جمله مقطع تحصیلی «عالیه عالمان دینی» و «خالصه عالمان دینی» و دوره‌های مشابه دیگر، نیز به آزمون‌ها افزوده بودند.

برگه نتایج آزمون محمود، رتبه اول کنکور افغانستان-تلویزیون ملی

محمود، دارنده رتبه اول عمومی کنکور امسال افغانستان، در پیامی ویدیویی که در فضای مجازی منتشر کرد، کامیابی خود را در به‌دست‌آوردن رتبه اول کنکور، از معجزه‌های قرآن دانست و گفت: «تصور می‌کردم که در میان دارندگان ۱۰ رتبه برتر کنکور باشم، اما حدس نمی‌زدم که رتبه اول را از آن خود کنم.»

محمود افزود که حافظ قرآن است و برای راه یافتن به کنکور، تلاش فراوانی کرده است.

تا پیش از سلطه طالبان بر افغانستان، چندین سال متوالی، دختران دانش‌آموز رتبه‌های نخست کنکور افغانستان را به دست آوردند، اما با فروپاشی دولت جمهوری و بازگشت طالبان به قدرت، دختران از امکان آموزش بالاتر از کلاس ششم محروم شدند. سال گذشته خورشیدی، دختران فارغ‌التحصیل دبیرستان توانستند در آزمون کنکور افغانستان شرکت کنند، اما هیچ‌یک از آنان در میان دارندگان ۱۰ رتبه برتر کنکور نبود و آنانی که به دانشگاه‌ها راه یافتند، به دلیل فرمان منع تحصیل دختران و زنان در دانشگاه‌ها، از ادامه تحصیل محروم شدند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

عبدالباقی حقانی، رئیس اداره امتحانات در رژیم طالبان، از دولت‌های جهان خواست که به جوانان افغانستان و به ویژه آنانی که در آزمون کنکور کامیاب شده‌اند، بورسیه‌های تحصیلی اهدا کنند. مولوی عبدالسلام حنفی، معاون نخست‌وزیر طالبان، ادعا کرد که شمار شرکت‌کنندگان در آزمون کنکور  امسال، ۲۰ هزار نفر بیشتر از سال‌های قبل بود.

براساس ارقام منتشرشده در وبسایت وزارت تحصیلات عالی افغانستان، در آزمون کنکور ۱۳۹۹، ۲۰۰ هزار نفر و در آزمون ۱۴۰۰، بیش از ۱۷۹ هزار داوطلب شرکت کرده بودند. ملا عبدالسلام حنفی، با ارائه آمار اشتباه، ادعا کرد که برای «همه شرکت‌کنندگان» آزمون کنکور، فرصت‌های تحصیلی و شغلی فراهم می‌شود. او همچنین افزود که تمامی شرکت‌کنندگان در کنکور، در رشته‌های دانشگاهی پذیرفته شده‌اند و هیچکس بی‌نتیجه نمانده است.