هند با برگزاری یک رزمایش نظامی در نزدیکی مرز چین و اجرای پروژهای برای زیباسازی شهر و بیرون راندن فقرا از سطح خیابانها و محلهها، آماده برگزاری اجلاس گروه ۲۰ در روزهای ۹ و ۱۰ سپتامبر در دهلینو میشود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، هند رزمایش نظامی بزرگ ۱۱ روزهای را از دوشنبه، ۴ سپتامبر (۱۳ شهریور)، در مناطقی، از جمله در امتداد نواحی مرزیای که در مورد آنها با چین مناقشه دارد، آغاز کرده است. این رزمایش در شرایطی برگزار میشود که شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین، از شرکت در این اجلاس در دهلینو صرفنظر کرده است.
یک مقام دفاعی هند به خبرگزاری فرانسه گفت که ۱۱ روز رزمایش با نام «تریشول» (نیزه سهشاخ خدای شیوا)، تمرین آموزش سالانه در مناطق شمالی و هممرز با پاکستان و چین است.
هند در قبال افزایش رفتارهای تهدیدآمیز نظامی همسایه شمالی خود محتاط است و ۳۵۰۰ کیلومتر مرز مشترک آن با چین، منبع دائمی تنش بوده است. هفته گذشته، پس از آنکه چین با انتشار نقشهای ادعا کرد که مالک سرزمینی است که مقامهای هندی آن را متعلق به هند میدانند، از جمله در محدودهای نزدیک به نواحی درگیری مرزی دو کشور در ۲۰۲۰، تنشها دوباره بالا گرفت.
شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین، گفته است که در اجلاس گروه ۲۰ در دهلینو شرکت نمیکند، اما او نارندرا مودی، نخستوزیر هند، ماه گذشته در آفریقای جنوبی دیدار رودرروی نادری داشتند.
سخنگوی وزارت خارجه چین دوشنبه، ۴ سپتامبر، گفت که لی چیانگ، نخستوزیر چین، در نشست سران گروه ۲۰ شرکت خواهد کرد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
دولت مودی میلیاردها دلار به پروژههای خود در نواحی مرزی در خاک هند برای تقویت حضور غیرنظامیان و ایجاد گردانهای شبهنظامی تزریق کرده است. هند همچنین جویای روابط نزدیکتر با کشورهای غربی بوده است، از جمله با اعضای ابتکار گفتوگوی چهارجانبه امنیتی (QUAD)، شامل ایالات متحده، ژاپن و استرالیا که هند هم عضو آن است. کشورهای مزبور نیز دهلینو را جایگزینی برای چین [در روابط و مشارکتهای منطقه] درنظر میگیرند.
پروژه ۱۲۰ میلیون دلاری زیباسازی دهلی نو و حذف فقرا
دهلینو همچنین برای برگزاری نشست سران گروه ۲۰ در حال تغییرشکل و فقرای شهری میگویند که سیاست دولت، آنها را بهسادگی از شهر حذف کرده است. چراغهای خیابانها و پیادهروها که زمانی خاموش بودند، دوباره روشن شدهاند. ساختمانها و دیوارهای شهر با نقاشیهای دیواری با رنگهای روشن نقاشی شدهاند و همه جا گل کاشته شده است.
به گزارش اسوشیتدپرس، فقیران دهلینو میگویند که آنها را درست مانند سگها و میمونهای ولگرد از سطح شهر بیرون راندهاند تا در آستانه نشست گروه ۲۰، چهره پایتخت تغییر یابد. انگار دیگر حتی حق کارتنخوابی و زاغهنشینی هم از آنها سلب شده است.
دولت نارندرا مودی امیدوار است که تلاشهایش برای درخشش دهلینو با اجرای یک پروژه زیباسازی ۱۲۰ میلیون دلاری، به نمایش توان فرهنگی پرجمعیتترین کشور جهان و تقویت موقعیت آن در صحنه جهانی کمک کند.
اما این سیاست برای بسیاری از فروشندگان خیابانی و آنهایی که در حلبیآبادهای دهلینو زندگی میکنند، به معنای جابهجایی اجباری و از دست دادن معیشت است و پرسشهایی در مورد سیاستهای دولت برای مقابله با فقر ایجاد کرده است.
در شهری با بیش از ۲۰ میلیون نفر جمعیت، سرشماری ۲۰۱۱، شمار بیخانمانها را ۴۷ هزار نفر نشان میدهد، اما کنشگران اجتماعی این رقم را بسیار ناچیز میدانند و تعداد واقعی بیخانمانهای این شهر را دستکم ۱۵۰ هزار نفر برآورد میکنند.
از ژانویه سال جاری میلادی، صدها خانه و زاغهها و دکههای حاشیه جادهها و خیابانها تخریب شده و هزاران نفر آواره شدهاند. دهها حلبیآباد با خاک یکسان شدهاند و بسیاری از ساکنان این مناطق، صرفا مدت کوتاهی پیش از شروع تخریب، اخطار تخلیه دریافت کردند.
مقامهای مسئول میگویند که تخریبها علیه «متجاوزان به قانون» انجام شده است، اما فعالان حقوقی و کسانی که از خانههای خود بیرون رانده شدهاند، این سیاست را زیر سوال میبرند و میگویند که این اقدام هزاران نفر دیگر را به سمت بیخانمانی سوق داده است.
تخریبهای مشابهی نیز در شهرهای دیگر هند، مانند بمبئی و نیز کلکته که میزبان رویدادهای مختلف گروه ۲۰ منتهی به اجلاس آخرهفته آینده خواهد بود، انجام شده است. برخی فعالان میگویند که به نام زیباسازی، زندگی فقرای شهری نابود میشود.
این اجلاس جهانی دوروزه در ساختمان تازهساز «بهارات مانداپام» برگزار میشود که مرکز نمایشگاهی بزرگ در قلب دهلینو در نزدیکی بنای تاریخی دروازه هند است، و پیشبینی میشود که بسیاری از رهبران دنیا در آن شرکت کنند. گروه ۲۰ شامل ۱۹ کشور ثروتمند دنیا به اضافه اتحادیه اروپا است. ریاست این گروه سالانه بین اعضا میچرخد و در حال حاضر، هند ریاست آن را بر عهده دارد.
گزارش یک گروه فعال حقوق بشر در ژوئیه، نشان داد که تدارکات برای اجلاس سران گروه ۲۰ در هند، به آواره شدن نزدیک به ۳۰۰ هزار نفر، بهویژه از محلههایی شده است که رهبران و دیپلماتهای خارجی در جریان برگزاری نشستهای مختلف، از آنها بازدید خواهند کرد.
در این گزارش آمده است که دستکم ۲۵ حلبیآباد و چندین سرپناه شبانه برای بیخانمانها با خاک یکسان و به پارک تبدیل شده است، و دولت نتوانسته است سرپناه یا مکان جایگزینی برای بیخانمانهای تازه فراهم کند.