تلاش امدادگران بین‌المللی برای نجات قربانیان زمین‌لرزه مراکش ادامه دارد

بازماندگان این زمین‌لرزه که در تلاش برای یافتن سرپناه و امکانات اولیه زندگی‌اند، از واکنش ناکافی دولت انتقاد می‌کنند

بیش از ۴۸ ساعت پس از مرگبارترین زمین‌لرزه مراکش در بیش از شش دهه گذشته با بیش از دو هزار و ۱۰۰ کشته، امدادگران روز دوشنبه نیز در تلاش‌اند بازماندگان را از زیر آوارها نجات دهند.

به گزارش رویترز،‌ گروه‌های جست‌وجو از اسپانیا و بریتانیا در تلاش برای یافتن بازماندگان زمین‌لرزه‌ای‌اند که اواخر شب جمعه در ۷۲ کیلومتری جنوب‌غربی مراکش رخ داد و بزرگی آن ۶.۸ بود.

بسیاری از بازماندگان این زمین‌لرزه قدرتمند سومین شب را نیز بیرون خانه‌هایشان گذراندند، زیرا سرپناه‌های آنان ویران یا ناامن شده‌اند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

تلویزیون دولتی مراکش اواخر وقت یکشنبه گزارش داد که تعداد کشته‌ها به دو هزار و ۱۲۲ نفر افزایش یافته و دو هزار و ۴۲۱ نفر نیز زخمی شده‌اند.

تصاویر منتشرشده از مراکش صحنه‌های تلخی را به نمایش می‌گذارند. مردم در مناطق آسیب‌دیده، اموالشان را از خرابه‌ها  بیرون می‌کشند و در میان امید و ناامیدی، با دست خالی آوارها را کنار می‌زنند تا عزیزانشان را پیدا کنند.

آسیب‌های واردشده به میراث فرهنگی مراکش نیز به‌تدریج در حال روشن شدن است. به گفته مقام‌های محلی، ساختمان‌های شهر قدیمی مراکش که در فهرست میراث جهانی قرار دارد، آسیب دیده‌اند. همچنین گزارش شده که این زمین‌لرزه به مسجدی متعلق به قرن دوازدهم در یک منطقه کوهستانی دورافتاده و نزدیک به مرکز زمین‌لرزه آسیب زیادی وارد کرده است.

بنا بر گزارش‌ مرکز ژئوفیزیک مراکش، این زمین‌لرزه بعد از ساعت ۱۱ شب در منطقه ایغیل رخ داد. ایغیل یک منطقه کوهستانی با دهکده‌های کشاورزی کوچک در حدود ۷۰ کیلومتری جنوب غربی مراکش است.

بسیاری از خانه‌هایی که در نزدیکی مرکز زلزله قرار داشتند، از آجرهای گلی، چوب یا سیمان ساخته شده بودند و به‌راحتی فرو ریختند. با توجه به دورافتاده‌بودن مناطقی که بیشترین خسارت زمین‌لرزه به آن‌ها وارد شده، امدادرسانی و ارزیابی میزان خسارت و تلفات طول کشیده است.

بازماندگان زمین‌لرزه که در تلاش برای یافتن سرپناه و امکانات اولیه زندگی‌اند، از واکنش ناکافی دولت انتقاد می‌کنند.

دولت مراکش ارتش این کشور را به عنوان بخشی از واکنش برای امدادرسانی مستقر کرده و گفته که در حال تقویت گروه‌های جست‌وجو و نجات، تامین آب آشامیدنی و توزیع غذا، چادر و پتو است. در همین حال، تلویزیون دولتی روز یکشنبه گزارش داد که دولت ممکن است پیشنهادهای امدادی از کشورهای دیگر را بپذیرد و در صورت نیاز برای هماهنگی آن‌ها تلاش خواهد کرد.

تاکنون متخصصان عملیات جست‌وجو و نجات با سگ‌های جسدیاب از بریتانیا و اسپانیا به مراکش اعزام شده‌اند. قطر هم روز یکشنبه اعلام کرد که گروه‌های جست‌وجو و نجات به مراکش اعزام کرده است. فرانسه نیز روز یکشنبه خبر داد که برای کمک‌رسانی آمادگی دارد و منتظر درخواست رسمی مراکش است.

تلویزیون دولتی مراکش روز یکشنبه گزارش داد که پادشاه مراکش از اسپانیا، قطر، بریتانیا و امارات متحده عربی برای ارسال کمک تشکر کرد.

زلزله اخیر مراکش، مرگبارترین زمین‌لرزه این کشور آفریقای شمالی از سال ۱۹۶۰ بود که در آن زمان، جان دست‌کم ۱۲ هزار نفر را گرفت.

بیشتر از جهان