حامد کرزی، رئیسجمهوری پیشین افغانستان، روز جمعه ۲۴ شهریور (۱۵ سپتامبر) در گفتوگو با توماس وست، نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان، تفاهم بین افغانها را برای تامین صلح و ثبات مهم دانست و ابراز امیدواری کرد که این تفاهم هرچه زودتر محقق شود.
او در حساب کاربری خود در شبکه ایکس (توییتر سابق) نوشت که در این نشست در مورد تاثیر آموزش دختران و پسران در رشد اقتصادی و آینده «روشن» افغانستان نیز تاکید شده است.
کرزی خواهان آمریکا در آموزش به جوانان اهل افغانستان شده است.
د #افغانستان پخواني جمهور رئیس حامد کرزي د #افغانستان لپاره د #امریکا د متحده ایالاتو له ځانگړي استازي توماس ویسټ @US4AfghanPeace سره د ویدیو کنفرانس له لارې خبرې وکړې.
— Hamid Karzai (@KarzaiH) September 15, 2023
په دغو خبرو کې د #افغانستان د اقتصادي وضعیت په باب هم خبرې وشوې او افغان کروندگرو ته د اوبو لگولو په برخه کې… pic.twitter.com/kLPlaas6km
حامد کرزی از کمکهای بشردوستانه آمریکا به افغانستان تشکر و بر ادامه این کمکها تاکید کرده است.
کرزی در حالی از طریق ویدیو کنفرانس با توماس وست گفتوگو کرده است که حدود یک هفته قبل، ذبیحالله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان، در واکنش به محدود شدن سفرها و ملاقاتهای کرزی گفته بود که این دیدارها باید در «امارت اسلامی» باشد. او افزوده بود که حامد کرزی اکنون سمت سیاسی ندارد و فردی عادی است.
گفته میشود که طالبان مانع دیدار هیئت نمایندگان مجلس جمهوری اسلامی ایران در کابل با حامد کرزی شده بودند و اجازه سفر به خارج از کشور را نیز به کرزی نمیدهند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
حامد کرزی بارها از گروه طالبان خواسته است که منع آموزش بالاتر از دبستان را لغو کنند، اما طالبان به این درخواست اعتنایی نکردهاند.
پس از سرنگونی حکومت افغانستان در اوت ۲۰۲۱ و به قدرت رسیدن دوباره طالبان، حامد کرزی وعبدالله عبدالله، بهترتیب رئیسجمهوری و رئیس پیشین شورای عالی مصالحه ملی، از افغانستان خارج نشدند. طالبان در ماههای نخستین حکومت مجدد اجازه سفر به حامد کرزی و عبدالله عبدالله نمیدادند، اما پس از مدتی، اجازه چندین سفر خارجی به آنها دادند.
طالبان به انحصار شدید قدرت در افغانستان متهماند و درخواست جامعه جهانی و کشورهای منطقه برای تشکیل حکومت فراگیر با حضور همه اقوام ساکن افغانستان را تا کنون نپذیرفتهاند. بیشتر مقامهای ارشد حکومت طالبان پشتونتبارند.