رئیس کمیسیون اروپا در لامپدوزا: متحدان اروپایی در جذب مهاجران غیرقانونی با ایتالیا همکاری کنند

نخست‌وزیر ایتالیا با اشاره به پیشنیه متحدان اروپایی، از رهبران آن‌ها به دلیل بی‌اعتنایی به مسئله مهاجرانی که وارد این کشور شده‌اند، انتقاد کرد

اورسولا فون در‌لاین، رئیس کمیسیون اروپا (اولی از چپ) و جورجیا ملونی، نخست‌وزیر ایتالیا (دومی از چپ) در دیدار از لامپدوزا - AFP

اورسولا فون در‌لاین، رئیس کمیسیون اروپا، و جورجیا ملونی، نخست‌وزیر ایتالیا، خواستار همکاری متحدان اروپایی در امر مدیریت موج مهاجرانی شدند که به‌تازگی از آفریقای شمالی وارد لامپدوزا در جنوب ایتالیا شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، رئیس کمیسیون اروپا و نخست‌وزیر ایتالیا یکشنبه، ۱۷ سپتامبر (۲۶ شهریور)، در لامپدوزا از نزدیک با هزاران پناهجویی که با گذشتن از مسیر مرگبار دریای مدیترانه خود را به این ناحیه رسانده‌اند، دیدار کردند.

لامپدوزا در ۱۵۰ کیلومتری ساحل تونس قرار گرفته است و از نخستین دروازه‌های ورود مهاجران به اروپا محسوب می‌شود.

ایتالیا که از آغاز سال جاری میلادی تاکنون نزدیک به ۱۳۰ هزار مهاجر را در خاک خود پذیرفته، به کمک و همراهی متحدان اروپایی چشم دوخته است. جورجیا ملونی با اشاره به پیشنیه متحدان اروپایی کشورش در این زمینه، از رهبران آن‌ها به دلیل بی‌اعتنایی به مسئله مهاجرانی که وارد ایتالیا شده‌اند، انتقاد کرد. نخست‌وزیر ایتالیا افزود: «مهاجرت غیرقانونی، چالشی اروپایی است و نیازمند واکنش اروپا.»

بنا به آمار آژانس مهاجرت سازمان ملل، صرفا بین دوشنبه تا چهارشنبه هفته گذشته، نزدیک به ۸۵۰۰ پناهجو، اندکی بیش از کل جمعیت لامپدوزا، با ۱۹۹ قایق به این جزیره وارد شده‌اند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

رئیس کمیسیون اروپا نیز با تایید درخواست جورجیا ملونی، از رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواست تا «داوطلبانه مهاجرانی را که وارد خاک ایتالیا شده‌اند، بپذیرند».

اورسولا فون در‌لاین همچنین یک طرح اضطراری ۱۰ ماده‌ای برای مدیریت بحران کنونی پیشنهاد داده است که به توزیع بهتر متقاضیان پناهندگی در کشورهای عضو اتحادیه اروپا و جلوگیری از تکرار ورود گسترده مهاجران به ایتالیا نظر دارد.

افزون بر این، به گزارش خبرگزاری فرانسه، قرار است تمهیدهای قاطعانه‌تری برای مبارزه با قاچاقچیان و تسهیل مجاری قانونی ورود متقاضیان واجد شرایط پناهندگی به منطقه اروپا اتخاذ شود.

بروکسل در وهله نخست بر آن است که سازمان‌های پناهندگی اتحادیه اروپا و نیروهای مرزی و ساحلی این اتحادیه را تقویت کرد. هدف از این اقدام، تضمین روند قانونی مهاجرت، از جمله ثبت‌نام، انگشت‌نگاری و مصاحبه است. از همین رو، بروکسل خواهان آن است که کشورهای عضو، نیروهای مرزبانی ماموریت‌های دریایی خود را در حوزه مدیترانه افزایش دهند.

بخشی از این طرح نیز به کشورهای مبدا مهاجران نظر دارد و بر مبنای آن، قرار است با کشورهای مبدا بر سر پذیرش مجدد شهروندان فاقد شرایط پناهندگی در کشورهای اروپا، گفت‌وگو شود. گینه، ساحل عاج، سنگال و بورکینافاسو، از جمله کشورهایی‌اند که شهروندانشان اخیرا به قصد مهاجرت به کشورهای اروپایی وارد لامپدوزا شده‌اند.

بیشتر از جهان